mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
**

Posty: 9144
Dołączył(a): 6.06.2010
Online
PostNapisane: 5 lut 2014, 18:03 
Cytuj  
iniside napisał(a):
Narazie jedyne co mnie dziwi, to kolejne rozkladanie gry pod wzgledem tego jak bedzie na siebie zarabiac. Juz mi to bokiem wychodzi.
Gra zarabia przez abonament. ZLE.
Mikrotranskacje. ZLE.
DLC. ZLE.
Dodatki. ZLE.
Dzielenie sie zyskiem z graczami. ZLE.
To ma byc jak za komuny czy jak ?

Ponieważ rodzaj monetyzacji wpływa na design gry i jej gameplay, a także na inna przyszłe gry? W końcu po to się gry robi, żeby zarabiać.
Zresztą Moje odpowiedzi na te pytania by wyglądały inaczej niż te napisane przez ciebie.
Nie wiem też czemu się dziwisz, że wśród hord graczy znajdziesz grupy dające każdą możliwą konfigurację odpowiedzi na tego typu pytania.


Tak w ogóle to wyluzuj bo ci żyłka pęknie :wink:

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 15 lut 2014, 10:37 
Cytuj  
wczoraj na TS mieliśmy trochę rozmowy o Landmarku i czy ja dobrze zrozumiałem, że wipe obejmuje budowle , ale zrobione itemki (np lepsze kilofy itp )i matsy zostają w plecaku?
i podobno jest jakaś opcja zapisywania u siebie na dysku całej budowli i nawet po wipe , mając odpowiednią ilość matsów można ją od razu wybudować ?

***
Avatar użytkownika

Posty: 16873
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 15 lut 2014, 10:50 
Cytuj  
O itemkach to ja nic nie wiem. Wipe z alphy do bety na 100% obejmie wszystkie voxele. Wipey w alphie tez moga.
Itemki tez moze objac. Bo aktualny crafting jest w powijakach i imo jest strasznie gowniany. Totalny rng. Raj dla fanow hazardu i pieklo dla calej reszty.

To co sie zbudowalo mozna zapisac jako template, i pozniej odrazu wybudowac jak sie ma materialy


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 15 lut 2014, 14:58 
Cytuj  
No właśnie znajomy mówił , że gdzieś wyczytał ,ze itemy zostają- więc nic nie buduje na razie a tylko robi stoły crafterskie i lepsze itemy do wydobycia itp

zrób jakiś lepszy kilofek i zobaczymy , czy ci zniknie :)

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 2 mar 2014, 15:07 
Cytuj  
były juz jakies wipe w grze i co- znikają itemki zrobione i ulepszone samemu?
na konto jest tylko 1 postac , czy można kilka zrobić a wtedy czy claim jest 1 na konto czy na każdą postać?

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2254
Dołączył(a): 18.01.2002
Offline
PostNapisane: 9 kwi 2014, 16:35 
Cytuj  
Dziś dopiero zacząłem betę testować (brak odpowiedniej grafy), ktoś coś już kopie?


_________________
.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17209
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 9 kwi 2014, 16:38 
Cytuj  
Tak, ja wykopałem EQL z dysku po kilku godzinach, hihi.
A tak na poważnie może zainstaluję jeszcze raz i zobaczę co się zmieniło.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2254
Dołączył(a): 18.01.2002
Offline
PostNapisane: 9 kwi 2014, 17:05 
Cytuj  
Powiedz mi lepiej jak tu coś budować ;) Próbuję jakieś matsy używać ale jedyne co stawiam to kupę piasku :(


_________________
.

****

Posty: 1217
Dołączył(a): 21.07.2004
Offline
PostNapisane: 10 kwi 2014, 17:09 
Cytuj  
Jak ogólnie wygląda sytuacja z Landmarkiem teraz. Czy to ma być docelowo tylko jakiś "bob budowniczy" czy zamierzają to rozwijać w stronę napieprzania się jakiegoś z mobami , rozbudowywanie craftingu etc. ?

***
Avatar użytkownika

Posty: 31529
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 13 maja 2014, 11:23 
Cytuj  
geforce rozdaje klucze czy cos
http://www.geforce.com/community/eqlandmarkbeta


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 13 maja 2014, 18:56 
Cytuj  
to sa klucze do CB na 7 dni, gdzies pisza ze mozna kilka aktywowac pod rzad to przedłuża

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 15 maja 2014, 19:13 
Cytuj  
pytanie do tych dłużej grających:
po lewej stronie ekranu jest panel budowy- ja tam mam tylko materiały, a widze na screenach i gameplayach ze inni maja ponizej materialów tez kształty- trzeba to jakos odkryć czy cos w ustawieniach czy jak?

***
Avatar użytkownika

Posty: 17209
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 15 maja 2014, 19:59 
Cytuj  
Tak to się zdobywa w miarę grania.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 15 maja 2014, 22:00 
Cytuj  
czyli sam mam sobie wymyslic kule? :)

kule jeszcze pewnie jakos wygladze a te scianki pod katem 45 % ?

hmm

******
Avatar użytkownika

Posty: 3833
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 16 maja 2014, 00:17 
Cytuj  
Ilość czasu spędzonego na kopaniu aby mieć minerały do budowy czegoś jest przegięta...

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 16 maja 2014, 09:58 
Cytuj  
zamiast bic moby- kopiesz

grind to grind :)

*

Posty: 5902
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 maja 2014, 10:29 
Cytuj  
lordyp napisał(a):
zamiast bic moby- kopiesz

grind to grind :)


Bicie mobów jest ciekawsze, szczególnie jak combat jest zajebisty :D


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 16873
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 16 maja 2014, 10:40 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
lordyp napisał(a):
zamiast bic moby- kopiesz

grind to grind :)


Bicie mobów jest ciekawsze, szczególnie jak combat jest zajebisty :D


Wlasnie skresliles jakies 99% MMO.

Za to kopanie w Landmark jest fascynujace. Jest bardziej dynamiczne niz, bicie mobow w wiekszosci MMO :lol:


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

*

Posty: 5902
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 maja 2014, 11:48 
Cytuj  
iniside napisał(a):
Wlasnie skresliles jakies 99% MMO.


Ja? Ja nic nie skreśliłem :D


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2308
Dołączył(a): 14.08.2007
Online
PostNapisane: 3 cze 2014, 22:34 
Cytuj  
jak sie usuwa rośliny i drzewa?

wyrównałem sobie ładnie teren pod budowę i zostały mi wiszące w powietrzu roślinki i za cholere , ani tego ściąć , ani usunąć
jakaś podpowiedź pls :)

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.