mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 26 sie 2010, 16:19 
Cytuj  
Defaultowo EQ2X ma ustawione najniższe możliwe opcje graficzne, ze względu na założenie SOE, że free playerzy mają słaby sprzęt. EQ2X domyślnie ma ustawione także tzw. SOGA models z upadłej azjatyckiej wersji EQ2, utrzymane w mangowym stylu, bo SOE zakłada ponownie, że to bardziej spodoba się free playerom. Modele te są po prostu paskudne, ale można przywrócić w opcjach normalne.

Wystarczy też mieć dobry sprzęt i pozmieniać opcje grafiki, a EQ2X będzie wyglądać tak jak oryginalne EQ2 http://www.youtube.com/watch?v=mlQcdcf19y4


Ostatnio edytowano 26 sie 2010, 17:23 przez Meta, łącznie edytowano 1 raz
******
Avatar użytkownika

Posty: 4672
Dołączył(a): 20.03.2007
Offline
PostNapisane: 26 sie 2010, 16:58 
Cytuj  
Ja ogolnie gram przez skrot do everquest2.exe z targetem - "C:\...\EverQuest2.exe" cl_forceDBCRCRecalc true; cl_resource_address http://eq2.patch.station.sony.com/patch ... sets/live/

Dlugo wlacza sie dalej, ale widac przynajmniej progress, no i oczywiscie moge ominac launchera \o/

Gra sie fajnie, napewno kupie golda, ale nie wiem czy teraz czy jak wyleveluje swojego guardiana. :<

***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 26 sie 2010, 17:07 
Cytuj  
Meta napisał(a):
Defaultowo EQ2X ma ustawione najniższe możliwe opcje graficzne, ze względu na założenie SOE, że free playerzy mają słaby sprzęt. EQ2X domyślnie ma ustawione także tzw. SOGA models z upadłej azjatyckiej wersji EQ2, utrzymane w mangowym stylu, bo SOE zakłada ponownie, że to bardziej spodoba się free playerom. Modele te są po prostu paskudne, ale można przywrócić w opcjach normalne.

Wystarczy też mieć dobry sprzęt i pozmieniać opcje grafiki, a EQ2X będzie wyglądać tak jak oryginalne EQ2X http://www.youtube.com/watch?v=mlQcdcf19y4

Wszystko ustawilem na max, modele zmienilem, i ta gra jest zwyczajnie paskudna. Nawet ja robie lepsze modele, a jakims szczegolnym skilem sie pochawlic nie moge ;/.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 26 sie 2010, 17:39 
Cytuj  
Mi się graficznie zawsze podobała, więc to pewnie jednak dość subiektywna sprawa :) Chociaż zdrowego osądu zupełnie nie mam, bo nikt kto gra w jakiegos mmorpga 5 lat nie może mieć - ale w 2004 roku gra wyglądała właściwie tak samo i wtedy robiła na mnie ogromne wrażenie, bo imo wyglądała lepiej niż gry singleplayer w jakie w tamtym czasie grywałem.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 26 sie 2010, 19:17 
Cytuj  
Arturnik możesz to jakoś bardziej przejrzyście wytłumaczyć bo sam kombinuje z modyfikacja na swoj pc ale cos nie dziala...

******
Avatar użytkownika

Posty: 4672
Dołączył(a): 20.03.2007
Offline
PostNapisane: 1 wrz 2010, 23:54 
Cytuj  
Koleś napisał(a):
Arturnik możesz to jakoś bardziej przejrzyście wytłumaczyć bo sam kombinuje z modyfikacja na swoj pc ale cos nie dziala...


Juz mi wszystko ladnie dziala z launchera.


Jest jakas polska gildia na tym darmowym serwerze? Kupilem sobie golda i biegam paladynem. Narazie 10 lvl ale przydaloby sie z rodakami pobiegac, a nie samemu/z randomami. W razie czego moge zalozyc jak byliby chetni jacys.

**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 2 wrz 2010, 05:45 
Cytuj  
Ja się zastanawiałem czy sobie właśnie prywatnej nie założyć, bo wtedy nie trzeba się przejmować limitem golda. Z tym, że ja zamierzam grać tylko na silver, bo jak mam płacić to wolę grać na Live. Na razie spotkałem 2 polaków i póki co jestem z jednym z nich w gildii Fabled. Mój nick to Rach. Do samego czatowania to Polaków masz też na kanale eq2.runnyeye.polacy.

******
Avatar użytkownika

Posty: 4672
Dołączył(a): 20.03.2007
Offline
PostNapisane: 2 wrz 2010, 08:46 
Cytuj  
Tez na poczatku myslalem zeby sie na live przeniesc ale stwierdzilem ze wole grac na serwerze gdzie widze ze ktos biega i latwo znalezc ludzi do grania niz grac samemu. Widzialem na trialu kilka dni temu ze populacja najwieksza byla medium na US serwerze jakims, a na eq2x jest full caly czas.

**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 2 wrz 2010, 09:08 
Cytuj  
Populacja jest najlepsza na Antonii Bayle jeśli chodzi o servery pve. Poza tym masz serwer pvp Nagafen, na którym też jest mnóstwo ludzi. Na tych dwóch serwerach nie można naprawdę narzekać, że na jakimkolwiek levelu nie ma ludzi. Jeśli zrobią serwer pvp w EQ2X to będzie on całkowicie bezsensowny, bo każdy noobek z kontem gold będzie sobie farmił sety pvp rozwalając tuzinami graczy bronze/silver, nawet doświadczonych w pvp. Ja gram na pvp normalnie, więc wolę EQ2 live. Jednak co do populacji na Freeport to nie byłbym też taki hurraoptymistyczny. Może rzeczywiście jest mnóstwo ludzi w zonach do 20 lvl, ale mam wrażenie, że to sztuczny tłum, bo już po 20 levelu odsetek kont bronze, które jeszcze grają imo drastycznie spada. Za to wyraźnie widać, że jest mnóstwo weteranów, którzy kiedyś już grali w EQ2, ale w większości zrezygnowali ze względu na zbyt casualowy styl gry. Nie widzę większej możliwości robienia raidów z takimi ludźmi. Z poważną grą w end game mam wrażenie będzie bardzo słabo na tym serwerze, bo na razie powstała jedna gildia, która w ogóle ma zamiar coś raidować na poważnie, głównie złożona z garstki przekopiowanych z Live toonów. Już widzę, że ci ludzie to po prostu emigranci chcący monopolizować contested moby. Przenoszenie się na inny serwer gdzie nie ma konkurencji to bardzo popularne zjawisko wśród wielu gildii wannabe hc.

******
Avatar użytkownika

Posty: 4672
Dołączył(a): 20.03.2007
Offline
PostNapisane: 2 wrz 2010, 11:58 
Cytuj  
Huh widze, ze niezle ogarniasz temat, hehe.
Nie no ja juz od wczoraj mam golda wiec obczaje ten serwerek, moze tak zle nie jest. Zreszta noobek jestem to sobie po prostu z kims pobiegam przez ten miesiac, czy nawet dwa.
Boli mnie wlasnie to ze ten server nie jest pvp, ale wszystkiego miec nie mozna.

**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 2 wrz 2010, 12:14 
Cytuj  
Nie no, grać w endgame na pewno będzie się dało, ale po prostu nie sadzę, żeby było więcej ludzi w nim niż na przeciętnym serwerze Live, a raczej sporo mniej niż na trzech najbardziej obleganych serwerach Live - AB, Nagafenie i Crushbone.


Posty: 7
Dołączył(a): 21.05.2008
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2010, 16:42 
Cytuj  
Witam,

Czy są już jakieś polskie gildie na f2p ?

Maciek.


_________________
Angel.

**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2010, 23:00 
Cytuj  
Jest jedna. Angel a kim grasz mistykiem znowu? Daj tella do Rach jak będziesz.

**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 30 wrz 2010, 13:18 
Cytuj  
Post kasuję, bo jest już nieaktualny.

***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 22 cze 2011, 17:10 
Cytuj  
Wczoraj troche pograłem (znowu ;p).
EQ2 ma jedną bardzo nieprzyjemną wade.
Bardzo, BARDZO mocno zestarzał się graficznie. I to w bardzooo brzydki sposób. A co najciekawsze, wymagania nie spadły ani o jote..
Tak to przynajmniej wygląda w startowych zonach. W sumie potem troche pozwiedziałem te najnowsze.. i wcale nie jest lepiej.

Zadziwiające. Zwłaszcza, ze w takim FFXIV perfomance naprawde mocno sie poprawił odkąd ostatni raz grałem, a i gra jest całkiem ładna..

Szkoda. Bo przez grafike i wymagania, sie EQ2 marnuje. Tego pierwszego to sie raczej naprawić nie da bez wydania kolejnej części. Za to drugie dąłoby się jakby ktoś chciał.

No nic. Pozostaje czekac na EQ3. Jakieś info na Fan Faerie powinno być :E.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 22 cze 2011, 19:32 
Cytuj  
Cytuj:
A co najciekawsze, wymagania nie spadły ani o jote..


Bo engine jest spierdolony do kwadratu, ma straszne memory leaki i daję sobie rękę uciąć, że sam siebie ogranicza do znanej maksymalnej konfiguracji sprzętowej na tamte czasy tj. 4gb ram + 512mb na karcie graf :(

*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 cze 2011, 10:16 
Cytuj  
EEE, eq2 byl pisany w trakcie "wojny na megaherce" i po prostu jest programem jedno-watkowym. Wystarczy ze rozpedzisz procesor do 3.8-4ghz i powinienes grac na very high quality swobodnie, zakladajac ze masz dobry ram i grafike.

Gdyby dla EQ2 napisali klienta wielowatkowego to by mozna grac na byla czym ale, coz, moze niech najpierw dokoncza revamp eq2players.com ktory stoi od ponad roku.

A czy sie zestarzal czy nie to kwestia gustu, ja np. nie lubie grafiki w wow, rift, WH gdzie sa 2 trojkaty na krzyz i wielkie, piekne textury. Wole duzo trojkatow i jak sie RUSA!!


A tak w ogole to czesc Tato, widze ze masz nowe gwiazdki na pagonach ;) Gdzie zakopales Beast'a? ;s


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 cze 2011, 10:32 
Cytuj  
Tuxedo napisał(a):
A tak w ogole to czesc Tato, widze ze masz nowe gwiazdki na pagonach ;) Gdzie zakopales Beast'a? ;s


Cz3 Tux.

Wrócił na Bronx.

**

Posty: 230
Dołączył(a): 13.11.2007
Offline
PostNapisane: 4 lis 2011, 21:28 
Cytuj  
Czy nikt już nie panuje nad botami na tym forum?

******
Avatar użytkownika

Posty: 3418
Dołączył(a): 1.02.2002
Offline
PostNapisane: 5 lis 2011, 11:07 
Cytuj  
Staram sie czyscic regularnie te smieci... ale nie zagladam tu 24/7 (zreszta dzial i tak jest na wymarciu praktycznie rzecz biorac)


_________________
"Ja się nie znam, ale chętnie się wypowiem" - Stanisław Tym

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.