mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
******

Posty: 3429
Dołączył(a): 25.10.2010
Offline
PostNapisane: 4 lut 2012, 14:02 
Cytuj  
A ja mam ochote na breakfast burrito.


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 13655
Dołączył(a): 24.08.2004
Offline
PostNapisane: 4 lut 2012, 14:04 
Cytuj  
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1514
Dołączył(a): 5.10.2009
Offline
PostNapisane: 4 lut 2012, 14:11 
Cytuj  
niezly sylikon.. smakowy?

****

Posty: 1042
Dołączył(a): 27.11.2001
Offline
PostNapisane: 4 lut 2012, 20:45 
Cytuj  
A ja tatar ktory mialem sobie wlasnie zrobic. Niestety zagladajac do lodowki uswiadomilem sobie, ze nie mam ogorkow na chacie :(

****
Avatar użytkownika

Posty: 1797
Dołączył(a): 16.01.2007
Offline
PostNapisane: 4 lut 2012, 22:09 
Cytuj  
Strogonowa to bym opierdolił bardzo chętnie

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 4 lut 2012, 23:04 
Cytuj  
Pieszczoch napisał(a):
A kurwa tęsknię za głupimi pierogami i kompotem śliwkowym :/


Pierogi to chyba umiesz ulepic :F


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 10851
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 00:46 
Cytuj  
Obrazek

******
Avatar użytkownika

Posty: 4849
Dołączył(a): 5.02.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 00:56 
Cytuj  
tomugeen napisał(a):
Pieszczoch napisał(a):
A kurwa tęsknię za głupimi pierogami i kompotem śliwkowym :/


Pierogi to chyba umiesz ulepic :F


Ta, ale już nie pracuje jako kucharz. Mówiłem w innym temacie, że kontroluje jakość vide: HACCP i ISO:22000, ACS

Czyli mi się po prostu nie chce.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 01:05 
Cytuj  
czyli jestes taka magda gessler ;d

na studiach mialem pelno o hacapach, jakosci zywnosci, nie chce wiedziec wiecej ;)


_________________
.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 10:31 
Cytuj  
Pieszczoch napisał(a):
Ta, ale już nie pracuje jako kucharz. Mówiłem w innym temacie, że kontroluje jakość vide: HACCP i ISO:22000, ACS

Czyli mi się po prostu nie chce.


Wiem wiem, czyli dupa jestes. Za pierogami teskni a ciasta ulepic nie chce ;]


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

******
Avatar użytkownika

Posty: 4849
Dołączył(a): 5.02.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 13:20 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
czyli jestes taka magda gessler ;d

na studiach mialem pelno o hacapach, jakosci zywnosci, nie chce wiedziec wiecej ;)


Phi, jakby ona weszła nam do kuchni z tymi kudłami bez żadnej czapki to by ją na kopach kucharze wylali ;) Gesslerowa to TV show, a w prawdziwej gastronomii poza dobrym jedzeniem i dekoracją sali jest także higiena.

Nie wiem jak to jest teraz w PL, ale tutaj to sprawdzamy temp dostaw, higienę dostawcy i jego samochodu (podchodzi to nawet pod BRC), tygodniowe testy bakteryjne oraz okresowe "legalizowanie" dań w laboratorium - ba nawet pudełko do pizzy musi mieć atest co roku.
Oczywiście cała ta szopa dla certyfikatu - jak go nie masz, to nie przyjdzie ci 1000 klientów w sobote ;P

EDIT: Nawet lodówki wzorcujemy tutaj i musimy mieć certyfikat zgodności.

@Tomu
Ok, ok, może inaczej. Chciałoby mi się gdyby tyle pierdolenia w mąką nie było ;)

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 13:36 
Cytuj  
Pieszczoch napisał(a):
ale tutaj to sprawdzamy higienę dostawcy...


Rawr, kazda okazja dla szczocha dobra zeby pretekst do anala miec.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

******
Avatar użytkownika

Posty: 4849
Dołączył(a): 5.02.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 13:41 
Cytuj  
tomugeen napisał(a):
Pieszczoch napisał(a):
ale tutaj to sprawdzamy higienę dostawcy...


Rawr, kazda okazja dla szczocha dobra zeby pretekst do anala miec.


Lateksy na ręce i proszę ze mną :>

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 18:21 
Cytuj  
znam subtelna roznice miedzy gesslerowa a bolszewikami z jakosci. :P Ja po tym wszystkim co sie ostatnio dzieje, typu ACTA i inne scierwa, to mam dosc wszelkich regulacji, zakazow, praw. Niektore ISO to chyba zostaly stworzone byleby poprzewracac papierki i zgarnac kase za konsulting ;p pierdyliard certyfikatow. A w transporcie to chyba niedlugo bedzie trzeba miec certyfikat by móc przejsc w ogóle obok ciężarówki... o prowadzeniu nie wspominajac...


_________________
.

******

Posty: 3595
Dołączył(a): 5.02.2002
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 18:41 
Cytuj  
Te iso i haccapy to po cześcci kasa za konsulting + sposób na ograniczanie konkurencji. Nie masz kasy na certyfikaty nie możesz prowadzić działalności.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 18:45 
Cytuj  
ta, a w motoryzacji cos w stylu "nie masz iso "cyferki" to nie mozesz byc naszym dostawca".

Pamietam mądre słowa "patrzymy na normy życiowo", bo inaczej dochodzi do absurdow. Ostatnio słyszałem, że jakościowcy kazali prowadzic ocene dostawcow dla Bumaru... sęk w tym, że w pewnym zakresie istnial tylko jeden dostawca.


_________________
.

******
Avatar użytkownika

Posty: 4849
Dołączył(a): 5.02.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 21:15 
Cytuj  
Nie wiem jak w innych branżach, ale w spożywczej i medycznej jest ogromna odpowiedzialność.
Dodam, że natura ludzka to upraszczanie sobie pracy, a jak uprościmy sobie za dużo to ktoś może wylądować w szpitalu.

Dlatego jakby ktoś wam zapodał 7 dniowe mięso przechowywane w temp powyżej 7 stopni i zasralibyście sobie mieszkanie, później idąc do lekarza dostalibyście zastrzyk niesterylną strzykawką to drama w TV.
Do tego czasu na ISO będziecie pluć oczywiście.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 22:01 
Cytuj  
ktora knajpe w polsce stac na iso.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 22:06 
Cytuj  
Szczoch gada troche gotowymi tekstami jak po praniu mozgu na szkoleniu ;]
No ale prawda jest taka, ze bariera wejscia w biznes jest ogromna dla nowych lokali. A nie doczekamy sie duzej ilosci dobrych knajp majacych klientow jesli nie bedzie konkurencji.
Teraz zwykle jest albo syf z paczki albo drozyzna.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

******
Avatar użytkownika

Posty: 4849
Dołączył(a): 5.02.2004
Offline
PostNapisane: 5 lut 2012, 22:10 
Cytuj  
Ale zapomnieliście o jednym.
ISO nie jest obowiązkowe, a HACCP to tylko przestrzeganie a nie certyfikacja.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.