mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1074 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 18270
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 27 wrz 2017, 15:25 
Cytuj  
kamilus napisał(a):
Obrazek
Policzki wołowe na winie
Puree z ziemniaka i groszku
Świeżo tarty burak
Dżem z papryczek i wiśni

5h zapierdalania, a wygląda jak gówno. Na szczęście smakuje wybornie :D



Upierdolony stół.
Nie wygląda źle ale może powinno wyglądać tak, czyli mięso żeby nie było niebieskie ? :)

Obrazek


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18589
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 27 wrz 2017, 15:35 
Cytuj  
Wole holenderskie snack walls :)

Obrazek

Pewnie niedlugo znikna wyparte przez KFC i mcdonaldy zgodnie z idea unifikacji wszystkiego na swiecie.

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 29 wrz 2017, 18:46 
Cytuj  
Bella Italia i Diavola Forte:

Obrazek

za pizza ogolnie nie przepadam ale ta to po prostu orgazm kubkow smakowych.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1778
Dołączył(a): 16.01.2007
Offline
PostNapisane: 20 paź 2017, 22:03 
Cytuj  
W sumie tak z dupy zapytam w tym temacie.
Orientował się ktoś z was/ szukał w internecie jakiegoś ekologicznego mięsa?/jaj/serów?

Nie jestem żadnym eko zjebem, ale jak raz człowiek posmakuje dobrego żąrcia to nie ma powrotu co tu dużo gadać.


Tak nieśmiało badam rynek :P czy byłby ktoś chętny na swojskie masła, jaja, cielęcine i dziczyznę ?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18270
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 20 paź 2017, 22:23 
Cytuj  
Lokalnie nie możesz kupić tego ?
No i główne pytanie co to znaczy eko, jaja od kury z wybiegu na fermie bez pasz itd czy musi być od Pani ze wsi co pasze kupuje w hurcie, a może chodzi o informacje na pudełku że eko ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****
Avatar użytkownika

Posty: 1778
Dołączył(a): 16.01.2007
Offline
PostNapisane: 20 paź 2017, 22:38 
Cytuj  
Teo napisał(a):
Lokalnie nie możesz kupić tego ?
No i główne pytanie co to znaczy eko, jaja od kury z wybiegu na fermie bez pasz itd czy musi być od Pani ze wsi co pasze kupuje w hurcie, a może chodzi o informacje na pudełku że eko ?


No właśnie mam pod nosem mięso od myśliwego, jajka od wolno biegających kur itp.
Sery,masła itp robione " po staremu", że po prostu nie ma chuja we wsi smakowo.
Chciałem z tym sklep jakis odpalić, bo widze, że np w Warszawie ludzie potrafią z mazur sprowadzać żarcie.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18589
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 21 paź 2017, 12:43 
Cytuj  
Mysle, ze warto sprobowac. Coraz wiecej ludzi kupuje zarcie w necie.

Ja to coraz bardziej zmierzam w strone samowystarczalnosci jesli chodzi o zarcie. Warzywa i ziola mam z wlasnej uprawy. Swietnie rosna rozne azjatyckie salaty typu mizuna. Jak jest sezon to chodze na grzyby do lasu pod domem. Sasiedzi nam przywoza owoce. Mamy sporo przetworow porobionych.
W przyszlym roku stawiam maly kurnik, a w dalszej przyszlosci chce kupic koze, zeby miec wlasne mleko i robic sery.

W marketach zarcie jest chujowe i coraz mniej smakuje jak czlowiek ma porownanie.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31375
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 21 paź 2017, 12:46 
Cytuj  
kwestia cen.
lubie dobre mieso, sery, ale 120zl za kg koziego sera to niestety jak dla mnie przesada.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18270
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 21 paź 2017, 13:20 
Cytuj  
Dokładnie, kwestia ceny jest istotna, dobre wędliny z normalnej masarni lub okazjonalnego przerobu u mnie w regionie łatwe do dostania, jajka niby wiejskie, które da się po smaku rozpoznać że dobre też łatwo dostępne, nie ufam w wyroby mleczarskie i unikam takich rzeczy, sery krótko czy długo dojrzewające u mnie w rejonie są nieobecne, pieczywo dobrej jakości do dostania w znanych piekarniach, warzywa to loteria na targu czy placu jakimś, dziczyzna nieobecna, brak na rynku dobrego królika, gęsi, indyka, perliczki, a nawet koziny czy baraniny itp.

To ma sens ale bez buciora w postaci certyfikatów, zezwoleń, norm unijnych bo to może zniszczyć tak zniszczono słynne wędliny Lisieckie w Krakowie, jeden cwaniak dostał zezwolenie i certyfikaty, zaczął produkować przeciętnej jakości produkty i ścigać regionalnych drobnych producentów, teraz nie kupisz już oficjalnie dobrych wędlin Lisieckich :(


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18589
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 24 paź 2017, 18:17 
Cytuj  
Zeberka w sobie berbecue, ziemniaki tikka masala, cukinia z parmezanem i frytki z burakow w miodzie.

Obrazek

troche moj ziomal tczewiak style, ale bardzo smaczne. Warzywa oczywiscie z wlasnej uprawy.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2270
Dołączył(a): 20.12.2004
Offline
PostNapisane: 31 paź 2017, 15:24 
Cytuj  
A jak żeberka robisz. I preferujesz Krowie czy Świńskie ?

Ja czesto robię na grillu, ale zeby wytopić ze świnskich cały tłuszcz to zawsze bardzo długo trzymam i przez to sie za mocno spiekają.


_________________
Turbot

***
Avatar użytkownika

Posty: 18589
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 31 paź 2017, 16:17 
Cytuj  
Żeberka wieprzowe.

Najpierw dobę marynuje, potem duszę w tej marynacie, a na koncu zapiekam.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18270
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 31 paź 2017, 16:36 
Cytuj  
Cały smak to stety/niestety tłuszcz w żeberkach, jak za długo się piecze to robi się twarde i suche, jak mamy marynate to żeberek to warto sporo smarować na grillu bo wtedy zamyka w środku soczystość :)
Żeberka wołowe u nas są trudne do zjedzenia, za twarde mięso, dwa razy w życiu jadłem żeberka baranie i było to super ale przygotowanie żeby pozbyć się tego specyficznego zapachu...


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18589
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 31 paź 2017, 20:07 
Cytuj  
Teo napisał(a):
Żeberka wołowe u nas są trudne do zjedzenia, za twarde mięso, dwa razy w życiu jadłem żeberka baranie i było to super ale przygotowanie żeby pozbyć się tego specyficznego zapachu...


Baranie sa super i wlasnie caly urok prawdziwej baraniny to ten zapach i specyficzny posmak.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1074 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.