mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1068 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 54  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:13 
Cytuj  
Shador von Dal napisał(a):
Post Shadora, Shador wykasował - czasem warto się ujebać w ozor.


:D widocznie za rzadko.


_________________
.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:17 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
Shador von Dal napisał(a):
Post Shadora, Shador wykasował - czasem warto się ujebać w ozor.


:D widocznie za rzadko.


I vice versa :)


_________________
Obrazek

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:19 
Cytuj  
nie musi byc stateczkow zeby zjesc dobre sushi, jak mam okazje to staram sie jesc jak najczesciej jedno z najlepszych zarelek na swiecie jesli nie najlepsze. pare tyg temu mialem nawet ekipe ktora mi sushi robila w domu, nigeri sashimi maki 3 dni sushi i wodka :)


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

****

Posty: 1671
Dołączył(a): 10.07.2010
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:21 
Cytuj  
Obrazek

:PPP

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:24 
Cytuj  
taa taka robie w weekend.
chujnia jest tylko u nas z dobrym serem do pizzy ;/

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:25 
Cytuj  
Nie wiem czemu ale uwielbiam pizze salami, czyli margarite z salami. heh ;d
A by mieć najebane pelno skladnikow to musze mieć na to ochote ;]
ewentualnie pomidor i cebula .

dobra mozzarella musi być.


_________________
.


Ostatnio edytowano 26 wrz 2013, 08:26 przez Highlander, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:26 
Cytuj  
hehehe ja zawsze napierdole na pizze w chuj, a potem zaluje :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:27 
Cytuj  
to zrob w formie calzone to się nie będzie sypać ;d

a ser, ciężko o dobra mozzarelle, u mnie w jednej pizzerii daja dobra, ale tylko do 2 rodzajow pizzy ech.


_________________
.


Ostatnio edytowano 26 wrz 2013, 08:29 przez Highlander, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:28 
Cytuj  
Ta, nasze pizze też wyglądają komicznie ze względu na ilość składników h3h3.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:29 
Cytuj  
nie lubie calzone i nie chodzi o spadanie ;p
chociaz ostatnio rezygnuje z mafiozo na rzecz zwyklej pizzy z tunczykiem i szynka :)

ja mozzarelle daje tylko na spod, lubie jednak miec duzo sera wiec zawsze musze dorzucic kawal jakiegos zoltego.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:31 
Cytuj  
Ta, najebane na tej pizzy, ze człowiek zastanawia sie na cholere robił ciasto skoro go nie widać ani nie czuć pod tym wszystkim ;]
W sumie z pizzy to najdłuzej robi sie zajebisty sos pomidorowy, reszte to dziecko by zrobiło.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:32 
Cytuj  
Ser tylko na spód.
Chyba, że podczas oprószyć tartą mozzarellą żeby był efekciarski wierzch i zaśliniona gęba obciągała lecący serek jak ten teges.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:45 
Cytuj  
ale najlepiej kilka rodzajow sera.

tomu dowal sobie ogorka kiszonego kiedyś, później ryj opuchnięty bo gorące jak jasny chuj ;d


_________________
.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:47 
Cytuj  
Sam sobie dowal. Ja najczesciej z czym bym nie robił to podłuzne paski cukini dorzucam, bo zajbiscie wyglada jak są takie zielone/zółte wióry na wierzchu.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 08:54 
Cytuj  
sos pomidorowy najdluzej? ;p
no ja w sumie robie juz troche na odpierdol sie, znudzilo mi sie przecieranie przez siteczka :)

ja ostatnio dorzucilem ser gruyere i kurde mocno daje rade (ale nie mozna z nim przesadzic).
no i szukam jakiegos ostrego dodatku bo lubie jak czasami morde wypala - ale cos mam pecha do papryczek ;/
za to zrezygnowalem z czosnku bo pozniej 2 dni zlopie coca cole.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 09:32 
Cytuj  
Kurde, mnie się nigdy w domu dobrego ciasta nie udało zrobić. Z tym, że ja wolę cienkie. Poddałem się i idę na pizzę do knajpy, albo zamawiam coś przywoitego.


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 09:35 
Cytuj  
Zapytam potem zony o ciasto bo robi zajebiste i wiekszosc pizzerii sie chowa :\

**
Avatar użytkownika

Posty: 9367
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 09:44 
Cytuj  
Oyci3C napisał(a):
Zapytam potem zony o ciasto bo robi zajebiste i wiekszosc pizzerii sie chowa :\


taa calkiem zajebiste robi, potwierdzam


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me


Posty: 39
Dołączył(a): 27.04.2011
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 09:45 
Cytuj  
Aenima napisał(a):
Oyci3C napisał(a):
Zapytam potem zony o ciasto bo robi zajebiste i wiekszosc pizzerii sie chowa :\


taa calkiem zajebiste robi, potwierdzam


Ja też potwierdzam! i nie tylko :P

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 09:45 
Cytuj  
ja robie tak:

400 gram maki pszennej (najlepsza jest 00 wloska, ale wez to kurwa kup) - uzywam tortowej
100 gram semoliny drobnej (do kupienie w internecie)
300-350ml wody letniej
1 paczka drozdzy suszonych
sol
lyzka oliwy (nie zawsze)
lyzka cukru pudru

drozdze z lyzka maki i cukrem zalewasz letnia woda (jakies 100ml z tych podanych wyzej) - przykrywasz sciereczka i w cieple miejsce (na 5-10min).
w miedzyczasie przesiewasz make pszenna do duzej michy, dorzucasz semoline i wlewasz drozdze. potem reszte wody, oliwe i sol.
mieszasz widelcem az sie sklei, potem na blat i wyrabiasz od 10 do 15min napierdalajac od lewej do prawej, pod siebie, przed siebie :)
jak jest za rzadkie to dosypujesz troche maki przennej (musisz wyrobic tak zeby nie kleilo sie do rak ale pozostalo jak najbardziej luzne).
po wyrobieniu stosuje 2 szkoly.
wrzucam ciasto do miski i czekam 1h (badz wiecej) az wyrosnie.
ale ostatnio od razu dziele ciasto na 4 czesci, klade na desce/blacie (dosc daleko od siebie), obsypuje maka i przykrywam folia spozywcza (lepiej rosnie).
po wyrosnieciu rozgniatam placek palcami (nie walkiem) podsypujac semolina, jakies 10min przed wstawieniem do piekarnika, nakluwam widelcem i gotowe.
jedyne co mi srednio wychodzi to boki pizzy - ale to kwestia umiejetnego rozklepania placka.

no i jak dla mnie 50% sukcesu to kamien do pizzy zakupiony pare lat temu - sprawdza sie zajekurwabiscie.

przerobilem kilkanascie przepisow na pizze (ten jest wziety z wloskiej wyprawy jamie'go) i ten sprawdza mi sie najlepiej.
widzialem tylko raz w tv jeden przepis, ktory podobal mi sie bardziej (pizza robiona przez jakiegos starego wlocha ze swiezych drozdzy) ale ni chuja nie udalo mi sie znalezc.


Ostatnio edytowano 26 wrz 2013, 09:49 przez Mendol, łącznie edytowano 1 raz
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1068 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 54  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.