Przepis na smażone krążki cebulowe ( zajebiste do piwa i wódki jako zagrycha ):
Pociąć cebulę na plastry takie po 0,5cm i porozdzielać każdy krążek osobno środki wywalić.
W misce wymieszać mąkę 1,4 szklanki łyżeczkę sól i łyżeczkę proszku do pieczenia.
Krążki obtaczany w ten mieszance mąki z solą i proszkiem i odkładamy na bok.
Do reszty mąki wbijamy jedno jajko wlewamy szklankę mleka. Wsio ładnie wymieszać. teraz te krążki cebuli moczymy dokładnie w tym cieście i dajemy na ruszt z piekarnika aby nadmiar ciasta obciekł. Jak obcieknie obtoczyć to w bułce tartej ale tak żeby bułka przylegała do ciasta, nadmiar obtrzepać
. Teraz smażymy to na głębokim oleju na patelni albo we frytkownicy po 2-3 minuty. Obracać aby się ładnie zrobiły. Ma być złoty kolor choć mi jeszcze nigdy taki nie wyszedł. Wyciągamy na papierowy ręcznik aby obciekł olej. Delikatnie dosalamy, i na ciepło na stół. Cebula powinna być praktycznie rozpływająca się w ustach w smacznej panierce
Przepis znaleziony w necie ale smakuje świetnie właśnie do browarka.