mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 10140
Dołączył(a): 13.10.2005
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 17:46 
Cytuj  
Gdzie ten przepis kurwa.


_________________
wodny napisał(a):
wolałbym by ludzie pukali się w pupę niż mieli broń.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13655
Dołączył(a): 24.08.2004
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 17:54 
Cytuj  
Że niby nasze krowy gorsze ?

******

Posty: 3595
Dołączył(a): 5.02.2002
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 18:20 
Cytuj  
Dana napisał(a):
Że niby nasze krowy gorsze ?

A to w polsce hoduje się krowy na mięso?

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 18:37 
Cytuj  
A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana.

**

Posty: 277
Dołączył(a): 20.08.2011
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 18:38 
Cytuj  
nie tylko na mleko..
ta wołowina która jest w sklepach to z przerośniętych gęsi :)


_________________
mark24 - inactive.

***
Avatar użytkownika

Posty: 15620
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 18:44 
Cytuj  
Orientuje się ktoś gdzie w trójmieście można dostać koninę?


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

******

Posty: 3595
Dołączył(a): 5.02.2002
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 18:46 
Cytuj  
mark24bis napisał(a):
nie tylko na mleko..
ta wołowina która jest w sklepach to z przerośniętych gęsi :)

Gdyby w polsce hodowano na większą skalę krowy na mięso, to nie było byłoby problemu z kupieniem dobrej wołowiny. Jak byłeś w uk to zapewne widziałeś jak wyglądają krowy ras mięsnych. Nie jestem ekspertem ale u nas hoduje się krowy raczej ze względu na mleko, a wołowina w większości pochodzi od zwierzątek, z którymi nie bardzo wiadomo co zrobić więc idą do rzeźni. Ofk mogę się mylić ;).

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 19:15 
Cytuj  
Sobtainer napisał(a):
A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana.


ale ty rozumiesz o czym piszesz czy nie bardzo? :)
my rozmawiamy o stejkach, a nie zrazach/bitkach :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 13655
Dołączył(a): 24.08.2004
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 19:35 
Cytuj  
Havok napisał(a):
Dana napisał(a):
Że niby nasze krowy gorsze ?

A to w polsce hoduje się krowy na mięso?


Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ?

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 19:45 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
Sobtainer napisał(a):
A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana.


ale ty rozumiesz o czym piszesz czy nie bardzo? :)
my rozmawiamy o stejkach, a nie zrazach/bitkach :)


Nie, ja tu widze posty ze wolowina w polsce jest chujowa z czym sie totalnie nie zgadzam.

o tu:

Piszpan napisał(a):
oczywiscie zaczalem go przekonywac chyba z mendolem ze w polsce nie ma odpowiedniego miesa wolowego w sklepach i ze bedzie kapec tak czy siak.


ekhm, chyba ze "odpowiednie" oznacza odpowiednie na stek ;P no dobra you win, jest tyle ostatnio tematow na forum ze zaczytuje sie w kazdy oprocz tego, a najbardziej mi sie podoba o mieszkaniu deszruma ogrodzonym plotem vs domek w lesie

******

Posty: 3595
Dołączył(a): 5.02.2002
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 19:49 
Cytuj  
Dana napisał(a):
Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ?

Nie jestem ekspertem od rogacizny, pewnie cośtam sie hoduje, ale to chyba nie ta skala co w takim uk.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 19:50 
Cytuj  
@razoth w 1 poscie.

@sobtainer bo jest chujowa, na steki.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

*

Posty: 6913
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 19:56 
Cytuj  
No rzeczywiscie - tak jak myslalem na bazie octu balsamicznego.

Chuj z takim stekiem, w taki sposob to sobie mozna karkowke na grilla na dzialke doprawic a nie wolowine.

EDIT: A jak ktos twierdzi, ze mamy dobra wolowine to albo ma cos ze zmyslami, albo jest wegetarianinem.

Fakt, bitki ujebane do granic mozliwosci sa zjadliwe. To samo zraziki, uklepane, z musztardka, usmazone a potem 10h duszone - zjadliwe. Ale nadal twarde.


_________________
Rzabolek

TYLKO ELMINISTER

***
Avatar użytkownika

Posty: 13655
Dołączył(a): 24.08.2004
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 20:31 
Cytuj  
Havok napisał(a):
Dana napisał(a):
Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ?

Nie jestem ekspertem od rogacizny, pewnie cośtam sie hoduje, ale to chyba nie ta skala co w takim uk.


Nie wiem jak z konkretną hodowlą, ale u nas jest w sumie więcej bydła niż w UK.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2451
Dołączył(a): 10.03.2004
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 20:35 
Cytuj  
ja jebie ale dlaczego we flames ?


_________________
Nazywanie kogoś idiotą nie jest obelgą tylko diagnozą

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 22:35 
Cytuj  
Neonin napisał(a):
ja jebie ale dlaczego we flames ?


bo to sie zwykle tak konczy ;)

karkowka srowka amsax wazne ze steku nie trzeba zuc godzinami.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

*

Posty: 6913
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 11 mar 2012, 23:29 
Cytuj  
No to smakóweczka jak Ci odpowiada taki stek wołowy!


_________________
Rzabolek

TYLKO ELMINISTER

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 12 mar 2012, 10:21 
Cytuj  
Asmax napisał(a):
No to smakóweczka jak Ci odpowiada taki stek wołowy!


zrobiony wlasnorecznie w domu? taki zawsze.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

*

Posty: 6913
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 12 mar 2012, 10:25 
Cytuj  
No ok, dlatego mowie - ile ludzi tyle gustów.
Dla mnie i dla wielu innych takie przyrządzanie wołowiny to lekka profanacja ale luzik, skoro Tobie smakuje i znajomym tez to gutten apetit.


_________________
Rzabolek

TYLKO ELMINISTER

***
Avatar użytkownika

Posty: 19064
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 mar 2012, 10:52 
Cytuj  
Asmax napisał(a):
W Selgrosie jakby ktos nie wiedzial jest argentynska z rostbefu za 111zika i z antrykotu za jakies 90zlociszy / kg/.


W macro tez z reguly jest.

Na prawdziwego steka warto wydac te pare zloty wiecej i kupic porzadne mieso, ale powiem szczerze ze zdarzalo mi sie jesc tez dobre medium z (chyba) polskiej wolowiny (napewno nie argetynskiej).

Generalnie to na steki zazwyczaj chodze do knajpy i zamawiam medium rare.
Kiedys jadlem prawdziwe rare i powiem szczerze, ze tak srednio mi smakowalo (z 90% miesa bylo surowe).

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.