mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Ile zarabiasz na miesiąc? (PLN netto)
nie zarabiam, utrzymują mnie rodzice itp. 8%  8%  [ 6 ]
(0 , 1000] 5%  5%  [ 4 ]
(1000 , 2000] 10%  10%  [ 8 ]
(2000 , 3000] 11%  11%  [ 9 ]
(3000 , 4000] 10%  10%  [ 8 ]
(4000 , 6000] 18%  18%  [ 14 ]
(6000 , 8000] 6%  6%  [ 5 ]
(8000 , 10000] 8%  8%  [ 6 ]
(10000 , 20000] 10%  10%  [ 8 ]
ponad 20000 14%  14%  [ 11 ]
Liczba głosów : 79
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 11:41 
Cytuj  
Czy Wy tu kurwa o gotowaniu gadacie.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 11:44 
Cytuj  
Zawsze to lepiej niz o torebkach ;]


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 11:44 
Cytuj  
najlepsza pizza wychodzi mi na polaczeniu semoliny i 00.
http://www.imecitalianfood.pl/maka-semo ... -p-14.html
http://www.imecitalianfood.pl/maka-do-p ... -p-15.html

Farina wystepuje w 2 kolorach (czerwony i niebieski) kazda ma inny czas 'wyrastania' ...
Zajebisty sklep prowadzony przez wlocha i jego zone polke.
Wlasnie ona mi powiedziala o roznicy w tych makach 00.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:05 
Cytuj  
Dzięki, zamówię sobie i wypróbuję.


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 19064
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:06 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
przypuszczam, ze robie najlepsza z was ;)
ser to wazny, ale tylko dodatek, ktory bardzo lubie na pizzy, dlatego sie zapytalem.
ale widze, ze z was tacy kucharze jak z gesslerowej, przepis i chuj :)


obawiam sie ze jestes w bledzie

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:08 
Cytuj  
nie obawiam sie, tylko stwierdzam fakt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19064
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:11 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
nie obawiam sie, tylko stwierdzam fakt.


Masza za malo danych.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:12 
Cytuj  
wystarczy poczytac co piszesz ;)

***
Avatar użytkownika

Posty: 19064
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:17 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
wystarczy poczytac co piszesz ;)


vice versa, pizza z serem topionym zamiast mozzarelli

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:18 
Cytuj  
nie lubie topionego na pizzy.
za to pare innych jak najbardziej.
ale mozesz jesc z sama mozzarella, bo skoro tak napisali to nie mozna zmieniac :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:25 
Cytuj  
Oczywiście, że można zmieniać, co komu smakuje. Mi wystarcza mozzarella, tylko w przypadku pizzy ze szpinakiem daję pleśnowy jeszcze.


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:29 
Cytuj  
https://www.youtube.com/watch?v=t2qrr55L5PI
https://www.youtube.com/watch?v=1-SJGQ2HLp8

wystarczy popatrzec na mozzarelle, ktora gennaro dodaje.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18803
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:31 
Cytuj  
serek topiony ale taki w plasterkach czy taki w kostce jak np złoty ementaler, bo chyba nie kostka o nazwie "produkt topiony" ?

pizza z oscypkiem bardzo dobra, oscypek biały ma specyficzny smak jak dla mnie, ja wole z tartym oscypkiem żółtym


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 12:34 
Cytuj  
ta, moze jeszcze jak gesslerowa, z sosem buraczanym.

ale bialy oscypek sam w sobie jest bardzo dobry.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19064
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 13:16 
Cytuj  
embe napisał(a):

pizza z oscypkiem bardzo dobra, oscypek biały ma specyficzny smak jak dla mnie, ja wole z tartym oscypkiem żółtym


tez lubie!

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 13:35 
Cytuj  
torbis w UK nie ma pitow.
Sa w Polsce - bez pita to jestes kretynem zarabiajacym 3k brutto.
*popija lunchowa kawke w Coffee Heaven na Hammersmith.

Btw. te sery to tutaj biedota z counsili w Lidlach na wyprzedazach kupuje. Rotfl - stac mnie na kawalek plesniowca - jestem elyta. Myslalem, ze takie rzeczy to tylko na Bialorusi i dalej na wschod.
Epickie musze wrzucic sobie do stopki :)

**

Posty: 293
Dołączył(a): 24.05.2008
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 13:59 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
najlepsza pizza wychodzi mi na polaczeniu semoliny i 00.
http://www.imecitalianfood.pl/maka-semo ... -p-14.html
http://www.imecitalianfood.pl/maka-do-p ... -p-15.html

Farina wystepuje w 2 kolorach (czerwony i niebieski) kazda ma inny czas 'wyrastania' ...
Zajebisty sklep prowadzony przez wlocha i jego zone polke.
Wlasnie ona mi powiedziala o roznicy w tych makach 00.


Mendol, w jakich proporcjach te mąki ?
jak o serach, to dobrej jakości mozzarella jak najbardziej - no niby klasyk ale, ja też nie przepadam za pizzą na samej mozzarelli
najlepszy moim zdaniem jest zawsze dobry miks tak jak napisałeś, choć takie nie łatwo dostać ;/
mój "standardowy zestaw" (lubię wyrazisty smak sera i musi być go zawsze opór) to tarty parmezan ew. grana padano, od biedy może być coś pokroju corregio presidenta na sos, do tego w niewielkiej ilości obowiązkowo Cheddar plus że tak powiem "zwykły żółty" - w tym wypadku często gęsto jest to mozzarella (ale lubię też dać dobrego sera salami, moim zdaniem świetnie się sprawdza na pizzę) potem jedziemy z resztą dodatków a na górę znów sera, tarty "zwykły żółty" w sporej ilości i do "okraszenia" cheddar - uwielbiam efekt ciągnącego się sera na wierzchu z drobnymi wtrąceniami złociście przypieczonego cheddara - po prostu poezja :)
eksperymenty z pleśniowym, fetą, oscypkiem - jak najbardziej, od jakiegoś czasu zbieram się też żeby podmienić mozzarelle na kozi, ale jakoś zebrać się nie mogę hehe, a czytałem, że jest przedni na placka

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 14:05 
Cytuj  
jachu:
325ml letniej wody, 7gr suszonych drozdzy, lyzka cukru pudru, 400gr maki 00, 100gr semoliny 'fine' drobnej (tu trzeba uwazac zwykla jest zbyt grubo zmielona).
do tego lyzka oliwy i lyzeczka soli.

**

Posty: 293
Dołączył(a): 24.05.2008
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 14:13 
Cytuj  
danke :) testuję w weekend !! o ile mąkę znajdę, ten sklep co żeś linki dał to on jest stacjonarny czy tylko wysyłka ?
ew. robiłeś testy z mlekiem zamiast wody na tej mące ? swego czasu się przerzuciłem na mleko i tak mi jakoś zostało

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 sty 2015, 14:20 
Cytuj  
ten sklep jest stacjonarny i najlepiej w ten sposob robic w nim zakupy.
ale przygotuj sie, ze mozesz kupic troche wiecej rzeczy niz planowales ;)
nie kombinuje z mlekiem, testowalem parenascie przepisow na pizze i ten dla mnie jest idealny.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.