mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 10614
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 13 gru 2011, 13:20 
Cytuj  
Jak w temacie. Bez flamow i offtopikow, bo bede kasował ;)

X.


_________________
Zasady postowania

*

Posty: 156
Dołączył(a): 16.09.2008
Offline
PostNapisane: 13 gru 2011, 13:24 
Cytuj  
odpalam grę i mam certificate error nie wiem co się dzieje, może ktoś wie ??
dokładnie "certificate authentication failed, please reinstall to correct the problem"

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2767
Dołączył(a): 16.06.2004
Offline
PostNapisane: 13 gru 2011, 14:14 
Cytuj  
Moze masz starego klienta sprzed jakiejs tam daty?

*

Posty: 156
Dołączył(a): 16.09.2008
Offline
PostNapisane: 13 gru 2011, 14:19 
Cytuj  
dzisiaj dostałem od kuriera(zainstalowałem pudełkową wersje ), z klientami ściąganymi ze strony było to samo, patcher nie odpala mi się tylko wywala mi ten komunikat co napisałem wcześniej

***
Avatar użytkownika

Posty: 10614
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 13 gru 2011, 14:40 
Cytuj  
Na oficjalnym forum nic nie ma na ten temat?

X.


_________________
Zasady postowania

*

Posty: 156
Dołączył(a): 16.09.2008
Offline
PostNapisane: 13 gru 2011, 14:53 
Cytuj  
niby jest ale piszą aby w którymś podpunkcie usunąć katalog patcher czy jakoś tak którego nie mam

******

Posty: 4061
Dołączył(a): 5.01.2002
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 12:05 
Cytuj  
Podczas gry w losowych momentach wylacza mi sie comp. Zdarza sie to tylko w SWTOR. Bez znaczenia jest czy duzo sie dzieje dookola czy nie. Wczoraj dostalem reset podczas stania w szczerym polu. Any ideas? ...

T.


_________________
Templair_@PSN

***
Avatar użytkownika

Posty: 17626
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 12:07 
Cytuj  
Ja tak miałem pamiętam w warhammerze, zmieniłem drivery nvidia na starsze i chodziło bez problemu.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

**
Avatar użytkownika

Posty: 9486
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 12:09 
Cytuj  
Templair napisał(a):
Podczas gry w losowych momentach wylacza mi sie comp. Zdarza sie to tylko w SWTOR. Bez znaczenia jest czy duzo sie dzieje dookola czy nie. Wczoraj dostalem reset podczas stania w szczerym polu. Any ideas? ...

T.


temperatura karty szyny procka?


_________________
Obrazek
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

*

Posty: 5920
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 12:39 
Cytuj  
Templair napisał(a):
Podczas gry w losowych momentach wylacza mi sie comp. Zdarza sie to tylko w SWTOR. Bez znaczenia jest czy duzo sie dzieje dookola czy nie. Wczoraj dostalem reset podczas stania w szczerym polu. Any ideas? ...

T.


A nie masz podkręconego procka?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***

Posty: 754
Dołączył(a): 2.02.2011
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 12:49 
Cytuj  
Wyczysc tez kurz z wentylatora od Procka , (bardzo znany problem)

******

Posty: 4061
Dołączył(a): 5.01.2002
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 13:07 
Cytuj  
NIe nie nic nie mam podkreconego. To lapek jest. Temperatury tez wydaja sie ok. Damn nie chce rozkrecac compa bo znajac moje szczescie juz go nie zloze do kupy. Moze sprezonym powietrzem przedmucham :< ...

T.


_________________
Templair_@PSN

**

Posty: 9149
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 14:40 
Cytuj  
Już bez przesady w lapku po prostu zdejmujesz klapki z tyłu laptopa, tu naprawdę nie ma jak co popsuć chyba, że chcesz całą płytę główna i inne bebechy wyjąć.

Sprężone powietrze też spoko.

Co do Swtor to po prostu odpal i monitoruj temperaturę.

Komp się potrafi wyłączyć jak się przegrzeję, a niektóre karty i procki mają niższą "temp bezpieczeństwa"

******

Posty: 4061
Dołączył(a): 5.01.2002
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 15:17 
Cytuj  
K, dzieki. Otworze go dzisiaj jak wroce z roboty. Jak sie zjebie to Ci wysle do naprawy ;) ...

T.


_________________
Templair_@PSN

*

Posty: 117
Dołączył(a): 18.04.2005
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 18:18 
Cytuj  
U mnie za to co chwile alt-tabuje do pulpitu. W becie tego problemu nie miałem.


_________________
Obrazek

**
Avatar użytkownika

Posty: 8107
Dołączył(a): 16.11.2004
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 21:09 
Cytuj  
Moglby jak najwiecej osob sprawdzic cos dla mnie?

ALT+CTRL+DEL w czasie gry --> Menadzer procesow --> i sprawdzic ile "swtor.exe" jest odpalonych w czasie gry (jeden proces czy dwa).

No i jeszcze pytanko bo wkurwia mnie to niesamowicie... ma ktos mniej FPS indoor niz outdoor? Pierwszy raz cos takiego widze w MMO, silnik tej gry to mega porazka... 40+ FPS na zewnatrz na Korriban, wlaze do tomba i kurwa spada do 20 jak sie na sciane patrze... WTF...
Albo bez cieni mam 60 fps a wlaczenie cieni powoduje spadek do nawet 10... no bez jaj. :)

Dla porownania w takim RIFT z FSAA wlaczonym mialem 30-40 fps (miasta pelne ludzi i inwazje 20+). No kurwa.\ cos mojego kompa ta gra nie lubi...

Podobno jest jakis wal z tymi dwoma procesami odpalonymi naraz i ze to niepotrzebnie zzera moc kompa.

PS. Jakby ktos w retailu oczekiwal mitycznych ustawien Ultra i lepszych tekstur to ich niestety nie ma, nawet FSAA nie dolozyli a opcji graficznych do zabawy jest mniej niz bylo w Becie. :/

/end of rant i ja ktos majakies tipy i fixy do performance to plz dawac tutaj.

***

Posty: 754
Dołączył(a): 2.02.2011
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 22:31 
Cytuj  
89fpsow , wszedzie

Proces tylko jeden SWTOR

phenom x4 965 , HD 6970 , 8gb ram

smiga 2razy lepiej niz BF3 w ultra

******
Avatar użytkownika

Posty: 4629
Dołączył(a): 20.03.2007
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 23:04 
Cytuj  
Jak na razie smiga mi lepiej niz w ostatniej becie. Stale 60 fps.
Procesy mam dwa.

**
Avatar użytkownika

Posty: 8107
Dołączył(a): 16.11.2004
Offline
PostNapisane: 14 gru 2011, 23:19 
Cytuj  
Thx... poczytalem forum i wyglada na to ze to nie wina mojego kompa (zreszta niewatpilem w to) bo ludki maja podobne problemy... min. MASYWNY drop fps w okreslonych miejcach (prawie zawsze indoor - min. te tomby na Korriban i nawet patzrac np. w podloge). U mnie tam spada z 60 do 15. :) Do tego gra przycina podczas biegania i to ZAWSZE w tych samych miejscach niezaleznie do liczby graczy, mobow itp...
Tak jakby gra miala zakodowane "tutaj fps ma spasc do 10 a 3 metry dalej moze juz byc spowrotem 60".

Najlepsze jest to ze wylaczenie cieni daje boost fps w takich miejscach o 200%, nawet jak jestem w jaskini gdzie nie ma zadnych cieni wlasciwie oprocz mojej postaci.
Juz pomine fakt ze te cienie sa rozpikselowane jak w grze z 2000 roku.

Srsly... nie wiem kto ta gre robil ale powinni go trzymac z daleka od branzy. :)

I kurwa musze grac bez shadowsow a nawet z nimi gra wyglada brzydko. :/

EDIT: haha.. najwiekszy walek ever... login screen... widac tylko leb postaci i statyczne tlo... fps - 90. Wlaczam cienie (reszta opcji full max i FSAAx2 w sterownikach) i fps spadaja do 22. Ofc zmiany wizualnej praktycznie brak. Szczeka mi opadla lolz.
Nie wiem czy to wina gry, sterownikow czy whatever ale pierwszy raz cos takiego widze.
Ofc na forum zadnych tweakow nie ma a tematy o chujowych fpsach sa zamykane. :/

Mam nadzieje ze fixna te cienie i wogole te miejsca ze spadkami fps bo... lol.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10245
Dołączył(a): 5.11.2004
Online
PostNapisane: 15 gru 2011, 02:45 
Cytuj  
Mam to samo Kabraxis z tymi fpsami indoors. Biegam sobie na powietrzu, 60-70fps, wchodze do kantyny i raptem pierdut, 20-30fps i takie mocno wkurwiajace plywanie/bezwladnosc kamery. Ciesze sie, ze to tylko nie u mnie. Silnik tej gry faktycznie jest zdeczka zjebany, o cieniach juz nie wspomne, bo to jak napisales jest jakis chory zart. W sumie watpie zeby to naprawili, a szkoda, bo gra jest imho naprawde swietna i te technikala mocno psuja ogolny odbior...

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.