mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
*

Posty: 179
Dołączył(a): 5.12.2004
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 09:54 
Cytuj  
wykonałem wszystkie czynności, które napisaliście w powyższych postach. Wszystko jest ok. Wczoraj raz udało mi się uruchomić grę. Pograłem dwie godziny i wszystko było w porządku. Dzisiaj znów przy uruchamianiu gry komputer się wyłącza.
pozdrawiam.


Posty: 16
Dołączył(a): 23.05.2008
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 10:22 
Cytuj  
@Dygi

Sprawdź czy we właściwościach swtor.exe, a dokładnie pod zakładką "Zgnodność" nie ma ustawionego np WinXp (ogólnie pobaw się tymi ustawieniami). Mi gra nie włączała się gdy miałem ustawionego właśnie XP (korzystam z 7)


_________________
Obrazek

*

Posty: 179
Dołączył(a): 5.12.2004
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 11:29 
Cytuj  
ucantstop napisał(a):
@Dygi

Sprawdź czy we właściwościach swtor.exe, a dokładnie pod zakładką "Zgnodność" nie ma ustawionego np WinXp (ogólnie pobaw się tymi ustawieniami). Mi gra nie włączała się gdy miałem ustawionego właśnie XP (korzystam z 7)


Mam XP i nie mam zakładki "zgodność" we właściwościach swtor.exe

**

Posty: 448
Dołączył(a): 11.12.2004
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 13:09 
Cytuj  
Napisz moze jakiego masz kompa, bo takie gadanie to wiesz

*

Posty: 179
Dołączył(a): 5.12.2004
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 21:18 
Cytuj  
procek:Qcore AMD Athlon X4 3.100MHz
płyta: Asus M2N - SLI Deluxe
karta graficzna: NVidia Geforce 450 GTS,
zasilacz: 480 W,
Ram: 4 gb.
Dodam jeszcze że przez piersze dwa tygodnie wszystko było ok, potem w czasie uruchamiania gra się wyłączała raz a potem się ładowała, potem był coraz trudniej ją uruchommić. Czasami uda się np. za 4 razem uruchomić.
pozdrawiam

******

Posty: 4026
Dołączył(a): 26.02.2005
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 22:12 
Cytuj  
spraw sobie windows7


_________________
Friends come and go, but enemies accumulate.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10614
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 22:16 
Cytuj  
Enhu napisał(a):
spraw sobie windows7

Wpierw niech sprawdzi zasilacz. Wszystko wskazuje na to, ze brakuje mu mocy, pewnie ze starosci...

X.


_________________
Zasady postowania

*

Posty: 179
Dołączył(a): 5.12.2004
Offline
PostNapisane: 8 sty 2012, 23:10 
Cytuj  
dzieki wielkie za rady Panowie, najpierw kupie zasilacz potem pomysle o win7 :P


Posty: 20
Dołączył(a): 8.09.2006
Offline
PostNapisane: 9 sty 2012, 01:25 
Cytuj  
Dygi napisał(a):
ok ale dlaczego komputer wyłącza się podczas ładowania gry a nie podczas grania.

Również stawiam na zasilacz. Miałem pewną sytuację w DFO. Po podkręceniu procka przy loading screenie, coś mi strasznie piszczało w kompie(w czasie gry nie piszczało). Po jakiś czasie doszedłem, że to nie komp piszczy a UPS - był dosyć stary. Doszedlem więc do wniosku, że przy loading screenie procek pożerał jakieś ogromne ilości energii, a stary UPS po prostu nie wyrabiał. Być może też ma to tu miejsce. Brak energii na procek. Weź spróbuj zmniejszyć taktowanie procka, i zobacz czy komp będzie się wyłączał.

*

Posty: 179
Dołączył(a): 5.12.2004
Offline
PostNapisane: 10 sty 2012, 00:04 
Cytuj  
Panowie wielkie dzieki za wszelka pomoc. Wymienilem zasilacz na nowy i wszystko dziala.
pozdrawiam

**

Posty: 241
Dołączył(a): 10.02.2005
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 00:54 
Cytuj  
pojawil mi sie problem.
otoz jesli znajduje sie gdziekolwiek na zewnatrz to nie da sie grac :/
FPS'y spadaja do 5 i nizej :/ freezy dochodzace nawet do 30 sekund.
jesli zas jestem gdzies w zamknietym pomieszczeniu (instancjonowanym czy nie), w kosmosie, imperial fleet, WZ czy dungeonie to jest ok.

ktos slyszal o takim badz podobnym problemie? i co wazniejsze, czy ktos slyszal o rozwiazaniu tego problemu :D

**

Posty: 288
Dołączył(a): 3.01.2006
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 08:31 
Cytuj  
Można spróbować zmiany priorytetu procesu Star Wars.
Jak mamy ekran ładowania trzeba ctrl + alt + delete i w procesach zmienić na high, na drugim kompie który jest przedpotopowy pomogło.

*
Avatar użytkownika

Posty: 5601
Dołączył(a): 24.04.2005
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 08:58 
Cytuj  
Jak miałem freezy w wfach t przekierowałem porty w routerze i było si z fps ci nie pomoge bo nie mam z tym problemu.


_________________
Mam leniwe szare komórki.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31281
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 09:11 
Cytuj  
ktore porty? jest to gdzies opisane?

*
Avatar użytkownika

Posty: 5601
Dołączył(a): 24.04.2005
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 09:26 
Cytuj  
8995
12000-12999
20000-30000


_________________
Mam leniwe szare komórki.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31281
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 10:18 
Cytuj  
dzienks.

******

Posty: 4061
Dołączył(a): 5.01.2002
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 10:30 
Cytuj  
Serhaud napisał(a):
pojawil mi sie problem.
otoz jesli znajduje sie gdziekolwiek na zewnatrz to nie da sie grac :/
FPS'y spadaja do 5 i nizej :/ freezy dochodzace nawet do 30 sekund.
jesli zas jestem gdzies w zamknietym pomieszczeniu (instancjonowanym czy nie), w kosmosie, imperial fleet, WZ czy dungeonie to jest ok.

ktos slyszal o takim badz podobnym problemie? i co wazniejsze, czy ktos slyszal o rozwiazaniu tego problemu :D


Sprobuj ustawic odpalanie w zgodnosci z windows XP SP3 + uruchamiaj jako administrator ...

T.


_________________
Templair_@PSN

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 15:17 
Cytuj  
LOL !!!


A sytuacja wygladala nastepujaco:
1. Chcialem wczytac kod prepaida - otrzymalem komunikat: This code cant be validated
2. nastepna proba i komunikat: The code has already been used.
3. wyslalem opis na support i odpis:


I am Protocol Droid K1-X8 of Human-Cyborg Relations...

I have received your transmission regarding the issue with your prepaid code.

We know this is a very frustating situation afor you, rest assured that we will do our best to get this sorted out.

We were able to check on your account and it appears that your account is currently subcribed through your credit

card on file. With this being said, you will not be able to register the prepaid card that you have.

You will only be able to use the prepaid card if you don't have an active subscription.

Please do not hesitate to contact us again if there is anything further we can help you with.

Galactic Support is our specialty...
Sincerely,

Protocol Droid K1-X8 (aka Rafael)
Star Wars: The Old Republic Customer Service

ZAJEBISTE :(

edit: dopowiem ze usunalem karte po niemoznasci aktywowania kluczem prepa aby mi bilingowalo LOL


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.


Ostatnio edytowano 19 sty 2012, 15:31 przez Bodziu, łącznie edytowano 1 raz
**

Posty: 495
Dołączył(a): 18.01.2012
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 15:27 
Cytuj  
bo ta gra jest zajebista :) . tak zajebista ze wiele ludzi chce z niej odejsc bo przez taką zajebistość karty graficzne ramy się spalaja czy nie daje się grać :P a mówiac na powaznie daj sobie spokój z rpzedłuzaniem nie warto, a jak juz chcesz musisz dzwonic do USA

**

Posty: 448
Dołączył(a): 11.12.2004
Offline
PostNapisane: 19 sty 2012, 15:38 
Cytuj  
Nie musisz dzwonic do USA tylko do UK - na chwile obecna 0.30 zł. /min... OMG !!!!!!

BTW dzwonilem dwa razy jak mi sie iphone zjebal i musialem odlaczyc security app i bez problemu, bez czekania, bardzo milo wszystko zalatwilem. Najlepsze jest jak wszyscy placza ze na odpowiedz na maila sie czeka sto lat od supportu, ale dzwonic tez zle....

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.