mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 879 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Następna strona
Autor Wiadomość
**

Posty: 351
Dołączył(a): 29.12.2006
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 11:31 
Cytuj  
Shador von Dal napisał(a):

Kurew jak Ty zrobiles 2 bary na dole i trzy z boku?

Ja proboje tak ustawic to wychodzi mi tylko jeden dlugi (24) na dole i trzy z boku (akurat to mi pasuje).


Mogę ci podesłać mój plik config.lua i zobaczysz co tam zmienione jest.

Edit: "bottomrows" w config.lua chyba za to odpowiada. Sprawdź.


_________________
Warrior Boulderfist
Druid Boulderfist

****
Avatar użytkownika

Posty: 1020
Dołączył(a): 23.01.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 12:08 
Cytuj  
Nyx napisał(a):
Czy ktos z was potrafi w tukui ustawić action bars w taki sposób?

[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]


NIe bardzo rozumiem ten uklad ale moge zrobic kazda modyfikacje.


_________________
Sathorn#2230

****
Avatar użytkownika

Posty: 1020
Dołączył(a): 23.01.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 12:11 
Cytuj  
Kefas napisał(a):
Dodałem classtimers i grida, żeby łatwiej leczenie szło.

Gridopodobna funkcjonalnosc jest w tukUI trzeba ja tylko wlaczyc - /heal


_________________
Sathorn#2230

*
Avatar użytkownika

Posty: 5769
Dołączył(a): 24.01.2008
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 12:29 
Cytuj  
Sathorn napisał(a):
Nyx napisał(a):
Czy ktos z was potrafi w tukui ustawić action bars w taki sposób?

[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]
[_][_][_]


NIe bardzo rozumiem ten uklad ale moge zrobic kazda modyfikacje.


Obrazek

O to mi chodzi


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead

**

Posty: 351
Dołączył(a): 29.12.2006
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 13:14 
Cytuj  
Sathorn napisał(a):
Kefas napisał(a):
Dodałem classtimers i grida, żeby łatwiej leczenie szło.

Gridopodobna funkcjonalnosc jest w tukUI trzeba ja tylko wlaczyc - /heal


Testowałem, wole grida :) .


_________________
Warrior Boulderfist
Druid Boulderfist

*
Avatar użytkownika

Posty: 138
Dołączył(a): 24.03.2009
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 13:39 
Cytuj  
ubeck napisał(a):
A przesuwac poszczegolne elementy tez sie da za pomoca tego tukui config, czy trzeba recznie grzebac w pliku?


/uf - Enable or disable moving unit frames.
/mss - Move shapeshift or totem bar.

**
Avatar użytkownika

Posty: 327
Dołączył(a): 9.08.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 14:34 
Cytuj  
had_ol napisał(a):
mam prośbę do znawców TukUI. Czy moglibyście powiedzieć mi jak mam przenieść wyświetlaną ilość hp/many na odpowiednio pasek hp i many tak jak zaznaczyłem strzałkami na załączonym obrazku?

Obrazek

chciałbym aby HP i mana były wyświetlane na swoich paskach zarówno na mnie jak i na moim targecie


ponowię moje pytanie

****
Avatar użytkownika

Posty: 1020
Dołączył(a): 23.01.2003
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 16:53 
Cytuj  
["showtotalhpmp"] = true, -- change the display of info text on player and target with XXXX/Total.


_________________
Sathorn#2230

****
Avatar użytkownika

Posty: 1076
Dołączył(a): 8.05.2006
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 20:02 
Cytuj  
w jaki sposób zmienić tą szkaradną czcionkę:

Obrazek


_________________
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!

*
Avatar użytkownika

Posty: 5769
Dołączył(a): 24.01.2008
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 20:19 
Cytuj  
goatguy napisał(a):
w jaki sposób zmienić tą szkaradną czcionkę:

Obrazek


wchodzisz w tukui/media/fonts i podmieniasz plik combat_fonts czcionką jaka cie interesuje


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead


Ostatnio edytowano 20 paź 2010, 22:19 przez Nyx, łącznie edytowano 1 raz
******
Avatar użytkownika

Posty: 3592
Dołączył(a): 30.07.2005
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 21:37 
Cytuj  
Nyx napisał(a):
z trzcionką

win! :lol:


_________________
Obrazek

*
Avatar użytkownika

Posty: 5769
Dołączył(a): 24.01.2008
Offline
PostNapisane: 20 paź 2010, 22:18 
Cytuj  
Ja pierdole jaki self own:s głupi słownik chromowy...


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead

**
Avatar użytkownika

Posty: 327
Dołączył(a): 9.08.2003
Offline
PostNapisane: 21 paź 2010, 06:13 
Cytuj  
Sathorn napisał(a):
["showtotalhpmp"] = true, -- change the display of info text on player and target with XXXX/Total.


to nie to :( chodzi mi o to, żeby ilość HP była widoczna na pasku HP a nie poniżej.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 25 lis 2010, 08:41 
Cytuj  
to co mi się nie podoba często w cudzych UI to 5 różnych czcionek.

może moje jest brzydkie i się nie podoba, ale czcionka jest jedna
http://screenshot.xfire.com/s/107282436-4.jpg

coraz mniej addonów bo blizzard daje rade


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 25 lis 2010, 09:07 
Cytuj  
Ja wlasciwie uzywam tylko x-perla. Jakos nie czuje potrzeby na nic wiecej.


_________________
Χ Ξ Σ

******

Posty: 4673
Dołączył(a): 24.11.2001
Offline
PostNapisane: 28 lis 2010, 10:11 
Cytuj  
Deshroom napisał(a):
to co mi się nie podoba często w cudzych UI to 5 różnych czcionek.

może moje jest brzydkie i się nie podoba, ale czcionka jest jedna
http://screenshot.xfire.com/s/107282436-4.jpg

coraz mniej addonów bo blizzard daje rade


Desh co to są za name plates? neon?

****

Posty: 1410
Dołączył(a): 14.05.2009
Offline
PostNapisane: 28 lis 2010, 14:41 
Cytuj  
tak, tidy plates neon theme.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 28 lis 2010, 15:04 
Cytuj  
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Ja wlasciwie uzywam tylko x-perla. Jakos nie czuje potrzeby na nic wiecej.


Ale omen i dbm uzywasz? :D


_________________
Obrazek

******
Avatar użytkownika

Posty: 4646
Dołączył(a): 31.01.2006
Offline
PostNapisane: 28 lis 2010, 15:15 
Cytuj  
Tbh jesli ktos ogarnia, i zna walki to DBM jest po prostu niepotrzebny, raidowalem caly aktualny content i po prostu nie widze potrzeby by posiadac ktorykolwiek z boss modow (a i tak DXE > all ;]), oczywiscie pierwsze tygodnie po wejsciu nowych raidow, przy progressie itd. warto go miec, ale nie traktowalbym tego jako must have po First Killu, tylko niepotrzebnie zasmieca ekran.
Z omenem jest juz w sumie podobnie, threat counter ma juz nawet domyslne UI nie mowiac juz o wszystkich dobrych nameplate addonach. Po za tym z doswiadczenia w mojej gildii nie widze zadnej zaleznosci posiadania omena vs czestotliwosci przeagrowania. Wszystko i tak rozbija sie o to czy ktos w ogole uwaza czy tylko napieprza w klawiature ;]


_________________
Once upon a time games was fun and too quickly became about winning, being the best or leveling up to get sick loot. Screw that... it is the time to have fun. - Day9

******

Posty: 4673
Dołączył(a): 24.11.2001
Offline
PostNapisane: 28 lis 2010, 15:52 
Cytuj  
Ja szukam moda, który byłby krzyżówką omena i tidy plates, coś co pokazywałoby listę okolicznych mobów z poziomem threata względem mnie. Tak by łatwo targetować te o niskim threcie.
Wiem, że to jest wykonalne, ale chyba nikt jeszcze tego nie zrobił, co nie?

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 879 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.