mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość

Posty: 25
Dołączył(a): 29.03.2007
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2010, 11:44 
Cytuj  
#showtooltip Shield Wall
/cast [stance:2,equipped:shields] Shield Wall; [stance:1/3] Defensive Stance
/stopmacro [equipped:shields]
/equip Rimefang's Claw
/equip Royal Crest of Lordaeron

Ktoś się orientuje jako dodać do tego macro powrót do Battle Stance ?

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 15 paź 2010, 21:06 
Cytuj  
proste makro mi nie działa na postawienie pułapki. zawsze działało a 4.0.1 nie

nie działa po prostu:
/cast Freezing Trap
lub
/cast Freezing Trap(Frost)

próbowałem przepisywać wklejać przez klik z spellbooku i szukać czegoś o zmianach. jakieś rady ?

zawsze pisze "You can't do that yet"

ps. nie wklejam całego makra bo nie chce zagęszczać problemu chodzi mi o to że nie działa sama ta linijka

edit:
moze sie komuś przyda - nie ma na teraz rozwiązania tego problemu
http://www.mmo-champion.com/threads/769 ... ving-traps


_________________
psn

**

Posty: 430
Dołączył(a): 27.01.2006
Offline
PostNapisane: 18 paź 2010, 15:42 
Cytuj  
Po zmianach u huntera w BM fajnie by było mieć macro KC/AS znaczy walimy KC a potem AS do konca CD KC. Zdałoby się tu walnąć też mój enchant z engi na rękawiczki. Ktoś ma pomysła na coś takiego? A może źle kombinuje i takie macro jest z dupy? Ogólnie chce ograniczyć ilość bindów u huntarda bo mam u niego zdecydowanie najwięcej teraz.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 22 lis 2010, 10:32 
Cytuj  
proszę o najlepsze macro na polymorph z obsługą focus

że samo dodaje, samo usuwa focus a jak żyje to castuje na focusa. mam jakieś z wowwiki ale nie zawsze działa


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 997
Dołączył(a): 8.08.2008
Offline
PostNapisane: 22 lis 2010, 13:03 
Cytuj  
Mam maco na word of glory.
Mianowicie chodzi o to, ze jak mam kogos na targecie, i target jest hostile, to wtedy word of glory idzie na Target mojego przeciwnika ( np na mnie albo na kogos z druzyny ktory ejst atakowany)
Ta czesc makra mam zrobiana i wszystko dziala.

Problem polega na tym, ze jesli nie mam nic na targecie, a chce sie healnac, to niestety musze najpierw siebie targetnac. Daloby sie zeby dzialalo bez ?


_________________
Be cool,be Ziolo.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 23 lis 2010, 08:54 
Cytuj  
Hmm dzis sprawdzilem, nie mialem nic na targecie i uzylem WoGa, uleczylem sie sam, wiec po co macro ?


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.

***
Avatar użytkownika

Posty: 997
Dołączył(a): 8.08.2008
Offline
PostNapisane: 23 lis 2010, 09:41 
Cytuj  
#word of Glory
/cast [help,nodead,target=target][help,nodead,target=targettarget] Word of Glory


Po to aby word of glory lecialo na goscia ktorego nie musze targetowac zeby go uleczyc.
Mam przeciwnika na targecie, ktory bije mojego healera, a wtedy zeby uzyc word of glory, nie musze targetnac healera, bo automatycznie robi mi target of target.

Sek w tym ze nie dziala jak nikogo nie targetuje i to jest moj problem.


_________________
Be cool,be Ziolo.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 23 lis 2010, 11:08 
Cytuj  
Ah sorki zle zrozumialem, wiec zrob tak:

/cast [help,nodead,target=target][help,nodead,target=targettarget][target=player] Word of Glory

Jesli nie spelnione sa 2 pierwsze warunki to wykonywany jest trzeci target=player :)

Have a nice play :)


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.

***
Avatar użytkownika

Posty: 997
Dołączył(a): 8.08.2008
Offline
PostNapisane: 23 lis 2010, 14:44 
Cytuj  
Sproboje jak tylko wpadne do domu po pracy, wyglada ze bedzie dzialac :)
Dzieki wielkie i pozdrawiam :)


_________________
Be cool,be Ziolo.

******

Posty: 4673
Dołączył(a): 24.11.2001
Offline
PostNapisane: 28 lis 2010, 10:12 
Cytuj  
Deshroom napisał(a):
proszę o najlepsze macro na polymorph z obsługą focus

że samo dodaje, samo usuwa focus a jak żyje to castuje na focusa. mam jakieś z wowwiki ale nie zawsze działa


Kod:
#showtooltip [target=focus,harm] [] Polymorph
/stopcasting
/clearfocus [modifier:shift][target=focus,dead][target=focus,noexists] 
/focus [target=focus,noexists] 
/cast [target=focus] Polymorph

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 29 gru 2010, 11:50 
Cytuj  
@up
dzięki, w sumie nic się nie zmieniło. właściwie wszystkie macra do cyclone, root, sleep, poly itd z obsługą focusa się nie zmieniły (chyba mi się wydawało ze czasem nie działa)
moje jest takie
Kod:
#showtooltip
/clearfocus [target=focus,dead]
/focus [target=focus,noexists]
/script SetRaidTarget("focus", 1)
/cast [target=focus]Polymorph
/stopmacro [nogroup]


znalazłem dziś fajne macro to się podzielę. przełącza spec talentów
Kod:
/usetalents [spec:1] 2; 1


_________________
psn

******
Avatar użytkownika

Posty: 3592
Dołączył(a): 30.07.2005
Offline
PostNapisane: 29 gru 2010, 12:23 
Cytuj  
co do macra na zmianę specu to można zrobić jeszcze coś takiego

Cytuj:
/equipset [spec:1] JEDEN ; DWA
/usetalents [spec:1] 2; [spec:2] 1


wystarczy jedynie zmienić "JEDEN" na nazwę pierwszego setu, a "DWA" drugiego


_________________
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1752
Dołączył(a): 13.04.2006
Offline
PostNapisane: 5 cze 2011, 12:28 
Cytuj  
Pamieta ktos jakie bylo macro zeby zdjac z siebie buffy za czasow vanilli? (1.12.1 patch i nizej)

/cancelaura wtedy jeszcze nie dzialalo

**
Avatar użytkownika

Posty: 9538
Dołączył(a): 9.02.2004
Online
PostNapisane: 14 cze 2011, 19:46 
Cytuj  
Czy ktoś kojarzy macro albo wie jak napisać macro - chodzi o proc z Arto of War co pozwala na insta Exorcism albo FoL. Nie mam pojęcia czy da się coś takiego napisać...


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

****

Posty: 1410
Dołączył(a): 14.05.2009
Offline
PostNapisane: 14 cze 2011, 21:22 
Cytuj  
tzn jakie makro bo nie napisales o co ci chodzi ;).

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2639
Dołączył(a): 23.12.2008
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2012, 00:59 
Cytuj  
Potrzebuję takiego makra dla huntera co by zaznaczał cel (Hunter's Mark) a później żeby walił tylko np. Steady Shoot.

Jak zrobiłem coś takiego:

#showtooltip
/targetenemy [nocombat]
/cast Hunter's Mark
/cast Arcane Shot

wszystko się zgadza poza tym, że robi tylko pierwsze, a drugiego już nie.


_________________
LaMoon#2988

*
Avatar użytkownika

Posty: 138
Dołączył(a): 24.03.2009
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2012, 06:40 
Cytuj  
lamoon napisał(a):
Potrzebuję takiego makra dla huntera co by zaznaczał cel (Hunter's Mark) a później żeby walił tylko np. Steady Shoot.


Może najprościej np. /castsequence reset=combat Hunter's Mark, Arcane Shot

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2639
Dołączył(a): 23.12.2008
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2012, 16:31 
Cytuj  
SnowPanther napisał(a):
lamoon napisał(a):
Potrzebuję takiego makra dla huntera co by zaznaczał cel (Hunter's Mark) a później żeby walił tylko np. Steady Shoot.


Może najprościej np. /castsequence reset=combat Hunter's Mark, Arcane Shot


Coś w ten styl miałem napisane, ale makro z uporem maniaka cały czas najpierw wali hunters mark, później arcane shot. Niech rzuci Mark na początek (który trwa chyba z 4 czy 5 min na mobie) a później wali tylko arcane shotem.


_________________
LaMoon#2988

**
Avatar użytkownika

Posty: 226
Dołączył(a): 27.03.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2012, 20:14 
Cytuj  
Zainwestuj w http://www.wowhead.com/item=42899 i po problemie.

Generalnie to co bys chcial to dwa skille odpalajace global cooldown, a blizz "nie chce" zeby cos takiego dalo sie latwo makrowac.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2639
Dołączył(a): 23.12.2008
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2012, 20:22 
Cytuj  
O super :) Prawdę mówiąc nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje :)


_________________
LaMoon#2988

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.