Z pośród nowych klas w catsach najbardziej mi sie podoba Vampiir. Jestem nim calkiem najarany i czekam az tylko sie pojawią ja EU. Mysle ze full wypasiony Vampiir będzie świetnie sobie radził i to bez bota, chociaz z tego co czytalem to Haster druida dziala na niego. Widze w nim taki potencjał:
- w ch... HP. Zgodnie z moim obliczeniami powinien miec 370 con lekką ręką; Shar 95 + 132 (VCon) + 100 (over capped items) + 45 (primary stat) = 372 Con. Poniewaz jest pelnym tankiem to tez jest w tablicy z full HP. wiec z 372 Con powinien miec 2000+ lekką ręką. Do tego +200 HP z itemów. Pomimo ze chodzi w skórze, to mając np. 2500HP i IP to daje 5000HP. Moga mnie dziabac choćby i tydzień
- moga podwyzszyc sobie weapon skill o 30%. niech ktos sprobuje go evadenac albo sparowac.
- melee resistance +22%, magic resistance +44%, effectiveness debuff +47% do wyboru. zwlaszcza to ostatnie, to tak jakby wszyscy mieli rez illness
- climb walls i safe fall
Ale mam pytania:
- ile mozna overcapowac staty itemami z ToA ? ja sobie przyjąłem ze 75 + 25 ? A mozna więcej ?
- jakie RA jest lepsze ? +45 Con czy +400 HP ?
Na vnboard'zie narzekaja ze gimpniety, a ja widze duzy potencjał. Kolesie narzekaja głownie ze duze resisty. A jakie maja byc jak się specują max do 35 w linii... To nie dziwne ze im tyle resistuje.
Ja w kazdym razie będę chyba szedł w 44 piercing i 49 dementia. Do PvE to chyba najlepszy jest Shadow Mastery, ale w Rvr chyba sie nie sprawdzi mimo ze ma fajne endurance tap. Dzisiaj kazdy ma end regen i nawet jak mu zabierzesz caly end to za 2sec bedzie miec wystarczajaco zeby znowu uzyc stylu na tobie.