mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7599 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 380  Następna strona
Autor Wiadomość
*****
Avatar użytkownika

Posty: 2609
Dołączył(a): 12.11.2001
Offline
PostNapisane: 3 lip 2009, 16:30 
Cytuj  
Zgodnie z prośbą zakładam podwieszony temat, w którym można zadać dowolne pytanie zgodne z duchem działu technicznego. Proszę o umieszczanie bardziej skomplikowanych kwestii w oddzielnych tematach - dla potomnych. :)

******
Avatar użytkownika

Posty: 4840
Dołączył(a): 5.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 lip 2009, 17:22 
Cytuj  
Czy jak podziele liczbe przez 0 w kalkulatorze windowsa to mi rozsadzi kompa? :D

**

Posty: 313
Dołączył(a): 17.05.2009
Offline
PostNapisane: 3 lip 2009, 20:25 
Cytuj  
jak spiracić PSP? Linkzor please.

*****

Posty: 2945
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 3 lip 2009, 20:50 
Cytuj  
szaki24 napisał(a):
jak spiracić PSP? Linkzor please.

http://forum.pspoland.pl/viewtopic.php?f=30&t=21710

Jakiej wersji builda Windows 7 używacie / polecalibyście?
Wiem że im nowsza tym lepsza, chodzi o to czy np. 7100 czy 7227 to w miarę nowy shit czy nie.


_________________
¯\_(ツ)_/¯ rmk cat's dog on fire

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2609
Dołączył(a): 12.11.2001
Offline
PostNapisane: 3 lip 2009, 21:39 
Cytuj  
Co aktualnego do builda Windows 7 sie nie wypowiem, ale podobno 13 lipca ma ukazac sie wersja RTM (ready to manufacture). Moze warto zaczekac?

***

Posty: 867
Dołączył(a): 1.04.2005
Offline
PostNapisane: 3 lip 2009, 22:04 
Cytuj  
Jeżeli chcesz byc legalny to jedz na RC do czasu oficjalnego wydania.
Dla testów postawilem najnowsza wersje i oprócz innego numerka nic sie nie zmieniło, all działa jak działało, wyniki w grach/testach takie same.

Pytanko:
Phenom 955be 3.2ghz@4ghz ma u mnie temp ~45c idle(amd cool and quiet off, z on na default value w idle ~30c)i ~55c w stresie, czy to jest ok wynik? Bez oc i z oc roznica to kilka stopni....może te procki sa po prostu na default juz dosyć ciepłe? Albo może to wynikac z tego że napiecie potrzebne do 4ghz jest tylko minimalnie wieksze od 3.2ghz?

***

Posty: 855
Dołączył(a): 19.11.2001
Offline
PostNapisane: 4 lip 2009, 09:34 
Cytuj  
Domin napisał(a):
Jeżeli chcesz byc legalny to jedz na RC do czasu oficjalnego wydania.
Dla testów postawilem najnowsza wersje i oprócz innego numerka nic sie nie zmieniło, all działa jak działało, wyniki w grach/testach takie same.

Pytanko:
Phenom 955be 3.2ghz@4ghz ma u mnie temp ~45c idle(amd cool and quiet off, z on na default value w idle ~30c)i ~55c w stresie, czy to jest ok wynik? Bez oc i z oc roznica to kilka stopni....może te procki sa po prostu na default juz dosyć ciepłe? Albo może to wynikac z tego że napiecie potrzebne do 4ghz jest tylko minimalnie wieksze od 3.2ghz?


AMD Phenom II to ogolnie chlodne i warte polecenia procesory, a Twoje temperatury @4Ghz mieszcza sie w normach. Ponizej masz porownanie:

Obrazek

Obrazek


_________________
... Create your own World, before it creates You ...

***

Posty: 867
Dołączył(a): 1.04.2005
Offline
PostNapisane: 4 lip 2009, 12:29 
Cytuj  
Thx Beast, poczekam jeszcze pare dni i jak pasta sie dobrze wygrzeje to temp powinny spaść o kilka stopni.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13650
Dołączył(a): 24.08.2004
Offline
PostNapisane: 14 lip 2009, 13:14 
Cytuj  
Czy da sie jakoś zablokować lub wyłączyć "shift + ctrl". Bo nie to wkurza w grach strasznie.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13259
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 14 lip 2009, 13:19 
Cytuj  
Panel sterowania -> opcje regionalne -> Jezyki -> szczegoly -> Ustawienia klawiszy
I wywalasz skrot od przelaczania miedzy jezykami.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 13650
Dołączył(a): 24.08.2004
Offline
PostNapisane: 14 lip 2009, 23:37 
Cytuj  
To nie to. Mam defaultowo alt+shift.

Jak ciskam ctrl+shift to mi się Z z Y zamieniają miejscami, m.in.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 14 lip 2009, 23:38 
Cytuj  
Wywal wszystkie uklady klawiatury i zostaw tylko Polski Programisty.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13650
Dołączył(a): 24.08.2004
Offline
PostNapisane: 14 lip 2009, 23:45 
Cytuj  
Dzięki, zadziałało.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 17 lip 2009, 18:54 
Cytuj  
Gdzie w Viście jest opcja skróty klawiaturowe żeby można coś zmienić?

*

Posty: 57
Dołączył(a): 17.02.2006
Offline
PostNapisane: 18 lip 2009, 04:06 
Cytuj  
http://www.autohotkey.com/

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 18 lip 2009, 09:38 
Cytuj  
Pinio napisał(a):
http://www.autohotkey.com/


dziękować.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31559
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 25 lip 2009, 09:46 
Cytuj  
Szybkie pytanko mam Samsung SH183 black, raczej mialem, nagrywarka padla wczoraj. Wiec, potrzebuje cos taniego (chyba okolo 100 zl mozna juz cos w miare kupic? ) i najlepiej cichego jak poprzednik i czarny, gdyz nie mam juz klapek do obudowy. Z gory dzieki.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

*

Posty: 192
Dołączył(a): 5.07.2009
Offline
PostNapisane: 25 lip 2009, 10:33 
Cytuj  
www.allegro.pl i sobie poszukaj.

******

Posty: 4759
Dołączył(a): 28.01.2004
Offline
PostNapisane: 25 lip 2009, 10:45 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
Szybkie pytanko mam Samsung SH183 black, raczej mialem, nagrywarka padla wczoraj. Wiec, potrzebuje cos taniego (chyba okolo 100 zl mozna juz cos w miare kupic? ) i najlepiej cichego jak poprzednik i czarny, gdyz nie mam juz klapek do obudowy. Z gory dzieki.


http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... r.%29.html


_________________
Obrazek
"Hope is the first step on the road to disappointment."

****

Posty: 1439
Dołączył(a): 7.09.2005
Offline
PostNapisane: 25 lip 2009, 12:57 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
Szybkie pytanko mam Samsung SH183 black, raczej mialem, nagrywarka padla wczoraj. Wiec, potrzebuje cos taniego (chyba okolo 100 zl mozna juz cos w miare kupic? ) i najlepiej cichego jak poprzednik i czarny, gdyz nie mam juz klapek do obudowy. Z gory dzieki.

http://www.allegro.pl/item692662341_pio ... _mies.html


_________________
MO - the last hope of mmoRPG

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7599 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 380  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.