mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7595 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 10 gru 2017, 15:26 
Cytuj  
U kuzyna dzieciak ma http://allegro.pl/dlugopis-3d-drukarka- ... 52904.html i przyznam że zaskoczyło mnie że to taki fajny bajer, jak dzieciak ma pomysł to może szaleć.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****

Posty: 1539
Dołączył(a): 22.01.2006
Offline
PostNapisane: 15 gru 2017, 14:30 
Cytuj  
Karta graficzna znowu mi się psuje. Ostatnim razem udało się ją reanimować ale tym razem trzeba wymienić :]
Mam starego AMD Radeon HD 6850 1gb
Przydała by się jakaś używka do 300 zł(mogę trochę więcej dołożyć więc to nie jest hardcap ;])
Ma ktoś jakąś sugestię ?
Nie ma znaczenia dla mnie radek czy nvidia.


_________________
"Są dwie rzeczy bezgraniczne: wszechświat i Ludzka głupota, co do wszechświata nie jestem pewien" A. Einstein

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 15 gru 2017, 14:46 
Cytuj  
gtx 660 lub 750ti w tej cenie chyba kupisz.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****

Posty: 1539
Dołączył(a): 22.01.2006
Offline
PostNapisane: 15 gru 2017, 14:51 
Cytuj  
Dziękuję


_________________
"Są dwie rzeczy bezgraniczne: wszechświat i Ludzka głupota, co do wszechświata nie jestem pewien" A. Einstein

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 23 gru 2017, 16:11 
Cytuj  
Jest sobie media tank, który ma jakieś z pięć lat już, obsługuje wszelkie formaty wtedy dostępne jak np mkv ale nowsze kontenery mkv nie są odczytywane, dawniej był prosty program do zmiany kontenera mkv żeby to urządzenie odczytywało poprawnie, nie była robiona żadna konwersja itp, film 10gb zmieniało w kilka sekund, teraz pytanie czy ktoś zna ten program bo za cholerę nie mogę znaleźć nic tylko same jakieś konwersje i inne gówna gdzie przerabia cały materiał.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 23 gru 2017, 17:01 
Cytuj  
Dobra nieważne znalazłem, tak to jest jak się nie szuka najprostszych rzeczy tylko komplikuje :)
Może się komuś przyda Video Container Changer.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 10:38 
Cytuj  
Potrzebuje oceny co do jakości / ceny dwóch rzeczy.

Urządzenie BROTHER MFC-J3930DW - http://www.electro.pl/urzadzenia-wielof ... escription
Monitor LG 29UM59-P - http://allegro.pl/monitor-lg-29um59-p-i7066700636.html

Warto? Czy szukać innych zamienników lub czekać na promocje?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 11:50 
Cytuj  
Drukarki zawsze kupuje i polecam Brother, sprawdź koszty zamienników/oryginałów bo różnie może być ale generalnie w brother jest najlepiej cenowo, tylko parę modeli ma dziwne ceny.
Monitor hmm.. nie nie nie... żarówa wąska jak kicha ani to do pracy ani do gier, nie wiem ale w cenie do 1200zł idzie kupić coś sensownego 27" i bardzo dobrego 24".


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18531
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 12:29 
Cytuj  
Dokladnie, kluczowa jest cena dobrych zamiennikow, ewentualnie oryginalnych materialow eksploatacyjnych (ale po roku pracy przy sprzedazy tuszow i tonerow imo nie ma roznicy, wazne zeby nie kupowac noname zamiennikow).

Tak jak embe napisal generalnie brother jest najbardziej ekonomiczny, ale sa modele ktore maja wysokie ceny.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 12:58 
Cytuj  
Teo napisał(a):
Drukarki zawsze kupuje i polecam Brother, sprawdź koszty zamienników/oryginałów bo różnie może być ale generalnie w brother jest najlepiej cenowo, tylko parę modeli ma dziwne ceny.
Monitor hmm.. nie nie nie... żarówa wąska jak kicha ani to do pracy ani do gier, nie wiem ale w cenie do 1200zł idzie kupić coś sensownego 27" i bardzo dobrego 24".


Co do monitora to potrzebuje więcej "pola" bez kupowania drugiego monitora. Jeszcze poszukam ale za cenę do 1k to raczej nic widescreen nie kupię, co byłoby odpowiednie.

Brothera kupię, dodam gwarancje do 3 lat i będzie jak znalazł :) dzięki.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 14:40 
Cytuj  
Nie wiem czy nie wolałbym kupić coś takiego https://www.ceneo.pl/46160181 albo https://www.ceneo.pl/51904505 cudów nie ma ale normalne proporcje i większa rozdzielczość, a co są warte te monitory od strony jakości obrazu to nie mam pojęcia.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 31549
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2018, 18:31 
Cytuj  
jakas tania, klasyczna i cicha klawiatura? taka zwyczajna z gatunku biurowego.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 9 sty 2018, 10:23 
Cytuj  
Kupiłem Brothera i działa świetnie.

Mam jednak mały problem.

W domu mam sieć. Łączę się przez ruter. Mój PC do rutera jest podłączony przez kabel a laptopy przez WIFI. Skonfigurowałem Brothera pod sieć i na PC jest drukowanie w sieci i wszystkie opcje. Natomiast na laptopie widać drukarkę ale jest offline i nic nie mogę zrobić, w żadnym programie też nie mam jej, jako wybór.

Wszystko jest w jednej sieci, więc nie wiem w czym problem. Na PC mam W10 a na lapkach W7 ale to nie może byc problemem przecież :x

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 9 sty 2018, 10:32 
Cytuj  
Jak jedna sieć i wszystko z tego samego routera to powinno śmigać obojętne czy po kablu czy wifi, nawet appka brother na fonie widzi, możesz dać na sztywno IP dla drukarki w routerze jeśli to coś zmieni ale nie sadzę, szukaj :)


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*****

Posty: 2870
Dołączył(a): 18.05.2004
Online
PostNapisane: 9 sty 2018, 16:30 
Cytuj  
Piaskowy napisał(a):
Kupiłem Brothera i działa świetnie.

Mam jednak mały problem.

W domu mam sieć. Łączę się przez ruter. Mój PC do rutera jest podłączony przez kabel a laptopy przez WIFI. Skonfigurowałem Brothera pod sieć i na PC jest drukowanie w sieci i wszystkie opcje. Natomiast na laptopie widać drukarkę ale jest offline i nic nie mogę zrobić, w żadnym programie też nie mam jej, jako wybór.

Wszystko jest w jednej sieci, więc nie wiem w czym problem. Na PC mam W10 a na lapkach W7 ale to nie może byc problemem przecież :x


Miałem podobny problem w w10 z drukarką Brothera (drukarka wyświetlała się jako offline, chyba że aplikacja odpalona jako admin), pomogło ustawienie ip drukarki na sztywno (z poziomu drukarki można to zmienić) i ręcznie dodanie drukarki sieciowej na konkretnym adresie (po wcześniejszym wycięciu automatycznie skonfigurowanej). Chgw w czym na prawdę był problem, ale teraz działa od dłuższego czasu bez problemów.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 12 sty 2018, 12:46 
Cytuj  
Poradziłem sobie. Choć w sumie moja bezmyślność troszkę :)

Na telefonie mi działało i na PC z W10. Na lapkach z W7 trzeba było jakieś random sterowniki wgrać :x Widocznie W10 ma takie cuda w sobie już :D

**
Avatar użytkownika

Posty: 7073
Dołączył(a): 13.05.2005
Offline
PostNapisane: 15 sty 2018, 17:28 
Cytuj  
Trafił mi się okazyjnie laptop Alienware r2 15' z i7, 16GB RAM, dwoma dyskami itd. generalnie bajer i dużo wydajniejszy od mojego PC, więc chcę go zacząć używać jako stacjonarki po podłączeniu do monitora, klawiatury itd. Jak mogę uchronić baterię przed totalnym zdegenerowaniem przez wielodniowe podłączenie do sieci?


_________________
rufen.@steam
rufenn@psn
rufen@wot

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 15 sty 2018, 18:31 
Cytuj  
Takie akumulatory nie niszczą się przez stałe podłączenie lapka do sieci.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."


Posty: 30
Dołączył(a): 4.08.2016
Offline
PostNapisane: 22 sty 2018, 20:08 
Cytuj  
Kupował ktoś kiedyś w xkomie lapa z "gwarancją xkomu" i ma jakieś doświadczenie z reklamacją?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18163
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 22 sty 2018, 21:29 
Cytuj  
Jak wszystko nędza jeśli nie podlega pod wymianę, dwa tygodnie trzymają zanim puszczą info, potem odsyłają do serwisu zewnętrznego i 3-4 tygodnie kolejne może sobie leżeć.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7595 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.