mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 377, 378, 379, 380, 381  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 15462
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 lut 2018, 11:41 
Cytuj  
do NASa talerzowce i to WD Red. I to w raid1. Po to jest NAS, że dane zawsze można odzyskać.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 719
Dołączył(a): 29.05.2006
Offline
PostNapisane: 24 lut 2018, 13:17 
Cytuj  
A jakbym poszedł bardziej po taniości i kupił po prostu obudowę zewnętrzną na dysk to do niej talerzowy WD Red tez jest ok czy to bardziej pod NAS?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 24 lut 2018, 14:10 
Cytuj  
Jeśli nie chcesz żeby automatyzował ci wszystko NAS to możesz kupić obudowę usb3 za grosze plus ssd na MLC, podpinasz pod kompa lub w sieć np do routera z usb albo najlepiej do routera na androidzie i możesz mieć backup po taniości, a jak router jest gdzieś w nieprzeszkadzającym miejscu to lepiej talerzowy z tych cichych wolnoobrotowych.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6365
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 lut 2018, 11:44 
Cytuj  
Coś mi ostatnio ten Windows 10 szwankuje. Teraz dla odmiany nie chce otworzyć się okno Defendera :o


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 5060
Dołączył(a): 19.02.2005
Offline
PostNapisane: 25 lut 2018, 20:16 
Cytuj  
Damien napisał(a):
A jakbym poszedł bardziej po taniości i kupił po prostu obudowę zewnętrzną na dysk to do niej talerzowy WD Red tez jest ok czy to bardziej pod NAS?


Bierz https://www.amazon.co.uk/Synology-DS216 ... 1034772031

Do tego 2x4TB WD i masz wypasik. Nawet w RAIDa nie musisz sie bawić, bo z automatu jest SHR.
Mam od 3 lat (215j), używam, polecam :)
Stoi u mnie obok TV i zero problemu. Nic nie słychać.


_________________
Jutro wszyscy zginiecie, robiąc coś zupełnie bez sensu...

*
Avatar użytkownika

Posty: 6977
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 1 mar 2018, 22:11 
Cytuj  
Jaka kamerka do filmików na youtuba w cenie do 1kPLN?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 09:52 
Cytuj  
Ale do jakich warunków potrzebujesz, w ruchu w terenie, sport itd czy na statywie w domu, w kiepskich warunkach oświetleniowych czy przygotowane oświetlenie ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*
Avatar użytkownika

Posty: 6977
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 10:14 
Cytuj  
W domu, chętnie bez specjalnego doświetlania. Focus ważny, bo różne obiekty filmowane.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 11:51 
Cytuj  
Czyli na statyw i doświetlanie czyli nie ma wymagań jakis specjalnych.
Jak to tylko do video ma być i nowe to idź do sklepu i bierz co najtańsze z kamer jakiś sony, jvc, panas, canon do tysiaka to max 1080p/30 może 60fps i tyle.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*
Avatar użytkownika

Posty: 6977
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 12:35 
Cytuj  
Na logitecha c920 patrzyłem, bo podobno polscy jutuberzy tego uzywają. Jakiś mic i powinno być ok, czy nie bawić się w to?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 13:25 
Cytuj  
Jak ma być w takiej cenie to nie znajdziesz wiele lepszych, xiaomi albo wiele innych chińskich kamerek jest ok i często lepsze ale pisałeś że do 1000zł to myślałem że chodzi i jakość, a wtedy to najtańsza kamera jest dobra.
Jeśli kąt widzenia jakie mają takie kamerki nie przeszkadza to bierz, czasami chce się kręcić coś bardziej przypominające film, a nie tylko gęba na monitorze lub krzywe szerokie ujęcie ;)
Musisz zobaczyć ci tobie pasuje, a czemu nie kamerka w fonie ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

**

Posty: 460
Dołączył(a): 22.06.2004
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 14:01 
Cytuj  
Bo ujowo się streamuje z komórki :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 14:37 
Cytuj  
Szukałbym porad właśnie u jakiś jutuberków bo dostają sprzętu dużo do testów i opowiadają co jest dobre.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*
Avatar użytkownika

Posty: 6977
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 15:19 
Cytuj  
No te jutubery to to polecają. Z koma kiepsko focusuje obraz, lekki ruch i wszystko się rozmywa. Myślałem też, czy dwóch kamerek nie dać. Jedna na mordę,druga na item i zmontować.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 mar 2018, 21:12 
Cytuj  
Kamerki sportowe są bardzo fajne, jedyna ich wada to zbyt szeroki kąt do wielu zastosowań ale sprawdzają się dobrze, kamera z prawdziwego zdarzenia ma zazwyczaj dobra optykę czyli zwiększamy jej zastosowania.
Zauważ że czym film bardziej pro tym mniej używania sprzętu z auto focusem, a więcej umiejętności wykorzystania manualnej ostrości ale ty potrzebujesz dwa ujęcia, gadająca głowę i przedmiot, w obu przypadkach kiepski powolny auto focus pozostawiony sam sobie będzie paskudnie wyglądał.
Nie wiem co doradzić, ja nagrywałem filmy lustrzanką z wyłączonym AF z mocno przymkniętą przysłoną żeby mieć wielką głębie ostrości żeby poruszająca się postać jak i łapy z przedmiotem z niej nie wychodziły, znajoma kupiła do tego celu używanego samsunga NX3000 z obiektywem 16-50PZ, sprawdził się dobrze, a miała dzięki temu też bardzo udany aparat w jednym, wtedy kupiła to powystawowe za 700zł komplet.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****

Posty: 1383
Dołączył(a): 14.02.2002
Offline
PostNapisane: 17 cze 2018, 00:38 
Cytuj  
https://www.revolut.com/pl/ ogarniał to ktoś?


Ostatnio edytowano 17 cze 2018, 00:48 przez kamilus, łącznie edytowano 1 raz
usunięcie refa

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 17 cze 2018, 09:04 
Cytuj  
Do czego potrzebujesz karty, na wyjazdy czy tylko do płatności internetowych żeby mieć dobre przeliczniki ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****

Posty: 1383
Dołączył(a): 14.02.2002
Offline
PostNapisane: 17 cze 2018, 10:05 
Cytuj  
Będę potrzebował do płatności internetowych.

Pytałem tylko czy znacie produkt i macie jakieś przemyślenia w tej kwestii, bo duża część na pewno często korzysta z transakcji walutowych.

PS @kamilus: Ref "łowcy gier" daje bezpłatną wysyłkę. Dlatego umieszczony (nie mam w tym interesu) Na prawdę myślisz ze ktoś z kontem od 2002r chce tu promować coś?
Fakt że może to być fishing danych, dlatego pytam o opinie.

Nie ma dodatkowych warunków za "bezpłatne konto" do płatności. Dlatego się zainteresowałem.
- W sierpniu mają wejść zalecenia dla banków na tzw "bezpłatne konto podstawowe" za 0zł
- Dobre przeliczniki walutowe daje teraz BZWBK.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 17 cze 2018, 11:18 
Cytuj  
Revolut to mastercard i do płatności internetowych u mnie wypada delikatnie gorzej niż karta mastercard z pekao24, minus że kartą moją muszę zrobić dwie tranzakcie jakieś, wiec używam ją do płatności na zakupach.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 15462
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 17 cze 2018, 14:48 
Cytuj  
Samael: nie potraktowałem Cię jak spamera tylko uznałem za pomyłkę, że został ref . Także bez obaw. Uznanych użytkowników po prostu nie ruszam bez słowa.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 377, 378, 379, 380, 381  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.