mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 376, 377, 378, 379, 380  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 31 sty 2018, 19:40 
Cytuj  
Nie bardzo ma to sens ale nie lepiej dotrzeć do tego dlaczego ci to zjada miejsce ?

Druga sprawa - jakiś profil może jest ładowany do systemu, nie nvidia tylko jakiś icc i nvidia pokazuje ustawienia ale nie wiem jak to czyścić, ewentualnie zrobić czyszczenie ustawień nvidia i od zera instalować ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****
Avatar użytkownika

Posty: 1283
Dołączył(a): 18.12.2007
Offline
PostNapisane: 2 lut 2018, 13:07 
Cytuj  
Poleci ktoś jakieś w miarę tanie (do 500) urządzenie wielofunkcyjne?
Rzecz do domu, żeby okazyjnie coś wydrukować/zeskanować jakieś papiery.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 lut 2018, 13:18 
Cytuj  
Ja niezmiennie polecam Brother obojetne czy laser czy tusz, urządzenia droższe niż marketowe HP ale tusze tanie i bezobsługowo działa lata.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****
Avatar użytkownika

Posty: 1283
Dołączył(a): 18.12.2007
Offline
PostNapisane: 2 lut 2018, 13:19 
Cytuj  
Dzięki, to w tym będę czegoś szukał.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 lut 2018, 13:36 
Cytuj  
Upewnij się tylko jakie są ceny dobrych zamienników do konkretnego modelu, ja używałem zwykłych noname i dobrze chodziło ale lepiej kupić jakieś firmowe, ja za komplet czterech tuszy płaciłem 10zł, to troszkę śmieszne cenowo.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

****

Posty: 1384
Dołączył(a): 14.02.2002
Offline
PostNapisane: 3 lut 2018, 07:59 
Cytuj  
Teo napisał(a):
Upewnij się tylko jakie są ceny dobrych zamienników do konkretnego modelu, ja używałem zwykłych noname i dobrze chodziło ale lepiej kupić jakieś firmowe, ja za komplet czterech tuszy płaciłem 10zł, to troszkę śmieszne cenowo.


Masz zachowany adres sklepu? Własnie kończą mi sie tusze do brother DCP-J105.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18603
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 3 lut 2018, 09:04 
Cytuj  
S@mael napisał(a):
Teo napisał(a):
Upewnij się tylko jakie są ceny dobrych zamienników do konkretnego modelu, ja używałem zwykłych noname i dobrze chodziło ale lepiej kupić jakieś firmowe, ja za komplet czterech tuszy płaciłem 10zł, to troszkę śmieszne cenowo.


Masz zachowany adres sklepu? Własnie kończą mi sie tusze do brother DCP-J105.


zapewne domsary ;)

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 3 lut 2018, 09:07 
Cytuj  
Nie mam, brałem na allegro dawno temu spory pakiet, na opakowaniach nic nie ma ale same cartridge wyglądają jak oryginały.
Plujka teraz jest zapasowa do kolorowych skanów itp, a używam na bieżąco od paru miesięcy laser 1512E.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 3 lut 2018, 12:11 
Cytuj  
Mam zonk jak... nie wiem co :lol: Mam dwa dyski - 1TB i 2TB. Jeżeli na tym 2TB dysku wrzucę plik 5GB i chcę go usunąć, to bez problem wyrzuca go do kosza. Na tym 1TB jak chce usunąć taki plik, to mam informację, że folder jest za duży i może być usunięty trwale (nie da się go wrzucić do kosza). Ktoś wie o co chodzi :o :] ?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 3 lut 2018, 12:21 
Cytuj  
Może ustawienia masz za małe :)

Ja mam tak. Z C nie przeniosę do kosza pliku, folderu np. 8Gb.

Obrazek

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 23 lut 2018, 18:35 
Cytuj  
Piaskowy napisał(a):
Może ustawienia masz za małe :)

Ja mam tak. Z C nie przeniosę do kosza pliku, folderu np. 8Gb.

Obrazek


Kurcze, nie zauważyłem odpowiedzi. Dzięki Piaskowy, jesteś wielki :) Nawet nie wiedziałem, że jest taka opcja :oops: Tak, to rozwiązało problem.

Natomiast jak już piszę, to poruszę inną sprawę - ubywanie miejsca na dysku C. Przez ostatnie parę miechów ubyło z 15GB a praktycznie nic nie robię. Może nie byłoby problemu, gdyby nie fakt, że C to dysk SDD i pozostało na nim 35GB. Zaraz się okaże, że będę musiał sformatować C i od nowa Winde zainstalować :D


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

**
Avatar użytkownika

Posty: 8146
Dołączył(a): 10.05.2011
Offline
PostNapisane: 23 lut 2018, 18:53 
Cytuj  
sprawdz folder Users. Roznego rodzaju pliki cache moga zabierac miejsce. U mnie miejsce zabiera chrome i Unity (ten to potrafi wpierzyc niezle miejsca).


_________________
embe napisał(a):
Szukasz gościa do zrobienia łazienki to przeglądasz jego papiery mistrzowskie czy (..) ewentualnie... bierzesz go z polecenia?
Nie ważne że inna skala ale tak to działa, taki misiewicz mógłby się okazać większym fachowcem niż richard od noszenia teczek.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 23 lut 2018, 19:21 
Cytuj  
Łindowsowe oczyszczanie dysku włącz i zaznacz co tam chcesz żeby wywalił bo może sporo śmieci przechowywać.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 720
Dołączył(a): 29.05.2006
Offline
PostNapisane: 24 lut 2018, 11:33 
Cytuj  
W pracy padł mi ssd w laptopie, odzyskiwanie danych trochę bolało finansowo.

Zamierzam sobie w domu wstawić QNAP i dokupić do niego dwa dyski. Ale teraz się zastanawiam czy może lepiej jednak dać 2 talerzowe?

Są jakieś w miarę ciche? Bo to pewnie będzie na wierzchu stało kolo telewizora.

Czy może mimo wszystko ssd? Albo jeden talerzowy a jeden ssd?

***
Avatar użytkownika

Posty: 15476
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 lut 2018, 11:41 
Cytuj  
do NASa talerzowce i to WD Red. I to w raid1. Po to jest NAS, że dane zawsze można odzyskać.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 720
Dołączył(a): 29.05.2006
Offline
PostNapisane: 24 lut 2018, 13:17 
Cytuj  
A jakbym poszedł bardziej po taniości i kupił po prostu obudowę zewnętrzną na dysk to do niej talerzowy WD Red tez jest ok czy to bardziej pod NAS?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 24 lut 2018, 14:10 
Cytuj  
Jeśli nie chcesz żeby automatyzował ci wszystko NAS to możesz kupić obudowę usb3 za grosze plus ssd na MLC, podpinasz pod kompa lub w sieć np do routera z usb albo najlepiej do routera na androidzie i możesz mieć backup po taniości, a jak router jest gdzieś w nieprzeszkadzającym miejscu to lepiej talerzowy z tych cichych wolnoobrotowych.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 lut 2018, 11:44 
Cytuj  
Coś mi ostatnio ten Windows 10 szwankuje. Teraz dla odmiany nie chce otworzyć się okno Defendera :o


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 5073
Dołączył(a): 19.02.2005
Offline
PostNapisane: 25 lut 2018, 20:16 
Cytuj  
Damien napisał(a):
A jakbym poszedł bardziej po taniości i kupił po prostu obudowę zewnętrzną na dysk to do niej talerzowy WD Red tez jest ok czy to bardziej pod NAS?


Bierz https://www.amazon.co.uk/Synology-DS216 ... 1034772031

Do tego 2x4TB WD i masz wypasik. Nawet w RAIDa nie musisz sie bawić, bo z automatu jest SHR.
Mam od 3 lat (215j), używam, polecam :)
Stoi u mnie obok TV i zero problemu. Nic nie słychać.


_________________
Jutro wszyscy zginiecie, robiąc coś zupełnie bez sensu...

**
Avatar użytkownika

Posty: 7021
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 1 mar 2018, 22:11 
Cytuj  
Jaka kamerka do filmików na youtuba w cenie do 1kPLN?

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 376, 377, 378, 379, 380  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.