mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 13259
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 01:22 
Cytuj  
2 dni temu wymieniłem na jakieś całkiem dobre be quiety (kupilem pierwsze lepsze z tych troche droższych i znanej firmy, ktore mialem pod domem dostępne) i spora różnica. Myslalem ze to dyski juz sie telepia, a to stare wiatraczki na procu i z tyłu obudowy juz były koszmarnie zajechane.
Cisza spokój, w grach grafika coś tam sie odzywa a tak to niskie szmeranie tylko, ktore slychać tylko jak jest cicho. Te wiatraczki ktore mialem to chyba pol roku umierały ale dzialo sie to stopniowo i nie zorientowałem sie, ze faktycznie wyją.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 07:03 
Cytuj  
Właśnie to jest podstawowy problem z tanimi, że dobry wentylator jest tak samo cichy po 5 latach a tani po pol roku zaczyna coś halasowac i trzeba grzebać.

Został mi jeden wentylator Antec z P182 (obudowa poprzedniego PC) ma chyba z 7 lat i jest naprawdę cichy.
Mam 3 Noctua (wciąga, CPU, wyciąga), 1Antec wciąga. 2 na gorze wyciągające wyłączyłem bo nic nie dają.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 09:57 
Cytuj  
Ja trzy lata temu kupiłem cztery SilentiumPC Zephyr 120 mm ponieważ potrzebowałem na już, a w sklepie tylko te mieli w ilości cztery :)
Dwa wdmuchują od przodu obudowy, jeden wydmuch w zasilaczu i jeden wydmuch na cpu, obudowa pozamykana, żadnych wlotów z boku czy od góry rotacja powietrza idealna co jest najważniejsze.
Wiatraki całkowicie ciche do dzisiaj, więc spory plus dla nich bo kosztowały po 15zł jakoś ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 10:03 
Cytuj  
Ja 2 takie wczoraj wyrzuciłem do śmieci.
Jeden był kupiony, drugi był w obudowie (świadomie wybrałem tanią obudowę Brutus M25 żeby jak mi dzieci będą kopały nie było żal)

Ale dzisiaj 3 noctua podpiąłem do płyty i steruje płytą a nie sztywnym kontolerem, w idle - przedni stoi, tylni stoi, dwa w karcie stoją, CPU 500rpm :P
powyżej 40-50 stopni najpierw rusza tylni, potem przedni zaraz zanim ruszą same w karcie :P

żółta kropka pokazuje gdzie jestem w tym momencie.
Obrazek

Na zdjęciu są na granicy ale jak odejdę od kompa na 10 minut to są niżej. Widać że przedni rusza jak rusza karta bo rusza granie.
Jeszcze dostosuje to ale jak gram w BF to jest tak samo jak wczoraj, a jak w HS to cisza.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 10:14 
Cytuj  
Aha mam podpięta na 7V, wcześniej miałem xilent i tacens ale były za głośne nawet na 7V.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 15476
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 cze 2016, 18:47 
Cytuj  
Nowe bejbi w zestawie - ASUS PG279Q
TBH - jak na monitor za 3600zł strasznie chujowe wykonanie. Ramka niedociśnięta. Zobaczę czy będzie mi to przeszkadzać w normalnym użytkowaniu.
Obrazek

Bez kabli i łózka, ale też bez kawałka monitora dla gracza:
Obrazek

Obrazek

I coś dla pizantów, którzy myślą, że PC jest skazany na duet klawiatura mysz.
Obrazek


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania


Ostatnio edytowano 16 cze 2016, 19:01 przez kamilus, łącznie edytowano 2 razy
***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 16 cze 2016, 18:49 
Cytuj  
Kable specjalnie kadrowałeś czy chciałeś ująć kawałek łózka?

EDIT

ładnie 8)


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 cze 2016, 19:24 
Cytuj  
Nie ma burgerow.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 16 cze 2016, 19:35 
Cytuj  
Z kablami to masz faktycznie burdel :)


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 17 cze 2016, 07:15 
Cytuj  
jakbym dostal takie cos na komunie to bym sie cieszyl.

kiedy foty 1080 w SLI?

*
Avatar użytkownika

Posty: 5772
Dołączył(a): 24.01.2008
Offline
PostNapisane: 17 cze 2016, 08:00 
Cytuj  
Zaboleq heaven


_________________
Vanilla Wow: Nyxs - Rogue Undead

***
Avatar użytkownika

Posty: 15476
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 17 cze 2016, 09:42 
Cytuj  
Mark24 napisał(a):
jakbym dostal takie cos na komunie to bym sie cieszyl.

kiedy foty 1080 w SLI?

Jak kupię, ale póki co czekam na jakiś wybór niereferentów, które będą ciche. Póki co skłaniam się ku MSI GAMING X, ale jeszcze czekam na to co przedstawi konkurencja.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

****
Avatar użytkownika

Posty: 1741
Dołączył(a): 13.09.2006
Offline
PostNapisane: 30 cze 2016, 17:48 
Cytuj  
ostatnio padla mi plyta gowna (asrock extreme 4 + i5-4670k), co bylo impulsem od razu do wymiany calej podstawki (plyta, procek, pamieci, przy okazji tez cooler) a tydzien temu kupilem 1070 na miejsce 780.
dobry cpu mi sie trafil, nareszcie solidny overclock, pamieci tez fajne (200mhz w gore, wystrzone timingi, cmd rate w dol). karta-sredniak, boost waha sie miedzy ~1920-2020 przy max loadzie... licze, ze przy custom biosie uda sie ustabilizowac zegary

uwaga, zdjecie robione tosterem:

Obrazek

Full rig (copy paste):

CPU: Intel i5-6600k @ 4800 + BeQuiet Dark Rock 3 Pro
MOBO: Asus Z170 Maximus VIII Ranger
GPU: Gigabyte GTX 1070 FE @ 2000+/2300
RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 @ 3200 MHz 15-15-15 T1
HDD1: Samsung 850 EVO 250GB HDD2: OCZ Vertex 4 128 GB HDD3: Intel SSD X25-V 40 GB HDD4: Samsung Spinpoint F3 1 TB
PSU: CoolerMaster V850W
CASE: Fractal Design R2 XL Black Pearl
MONITOR1: Asus VG278HE MONITOR2: LG E2370V-BF
KEYBOARD: Noppoo Choc Mini White MX Brown
MOUSE: Zowie FK2
HEADSET: Sennheiser HD555 S
PEAKERS: Fujitsu DS S2100 2.1 System


_________________
http://steamcommunity.com/id/crunozaur

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 30 cze 2016, 18:02 
Cytuj  
Ładny dywan.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1741
Dołączył(a): 13.09.2006
Offline
PostNapisane: 30 cze 2016, 18:09 
Cytuj  
na scianach mam ladniejsze.


_________________
http://steamcommunity.com/id/crunozaur

**
Avatar użytkownika

Posty: 8146
Dołączył(a): 10.05.2011
Offline
PostNapisane: 4 lip 2016, 06:48 
Cytuj  
Potrzebuje tablet dla rodzicow do przegladania neta. Wielkosc ok 7", modem 3G mile widziany, kwota 400-500 pln.
Lenovo TAB 2 A7-30?

edyta: damn! nie tutaj:)


_________________
embe napisał(a):
Szukasz gościa do zrobienia łazienki to przeglądasz jego papiery mistrzowskie czy (..) ewentualnie... bierzesz go z polecenia?
Nie ważne że inna skala ale tak to działa, taki misiewicz mógłby się okazać większym fachowcem niż richard od noszenia teczek.


Ostatnio edytowano 4 lip 2016, 07:17 przez candidoser, łącznie edytowano 1 raz
***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 4 lip 2016, 07:03 
Cytuj  
musiales sie pochwalic!

***
Avatar użytkownika

Posty: 720
Dołączył(a): 29.05.2006
Offline
PostNapisane: 30 wrz 2016, 13:19 
Cytuj  
Jakis czas temu w koncu poskladalem do kupy mojego PC. Przerobilem stara obudowe przedwojennego radio Blaupunkt.

Z przodu mosiezne przyciski (power/reset) i plytki (dolna z portami USB, srodkowa perforowana do wentylacji i gorna na razie o nieokreslonym przeznaczeniu : ) ).
Oryginalna skala ze stacjami + dolozone podswietlenie.
Z tylu plyty aluminiowe malowane proszkowo.
Na ostatnim zdjeciu widac jak radio wygladalo w oryginale.

Zdjecia troche kiepskiej jakosci i sporo rozmazanych. Jak dorwe lepszy aparat to zrobie nowe.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek


Ostatnio edytowano 30 wrz 2016, 13:21 przez Damien, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 30 wrz 2016, 13:20 
Cytuj  
Zajebiste, szacun że ci się chciało i ogólnie za pomysł.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 720
Dołączył(a): 29.05.2006
Offline
PostNapisane: 30 wrz 2016, 13:22 
Cytuj  
Po zlozeniu kompa mialem wrocic do Wurma ale chyba na razie nie warto : P

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.