mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
**

Posty: 461
Dołączył(a): 30.08.2004
Offline
PostNapisane: 23 lis 2010, 11:19 
Cytuj  
A mi spec od sieci i wifi polecil cos takiego AirLive Ovislink - WL-1600GL. Praktycznie to samo co linksys WRT54GL ale po co przeplacac za linksysa?
Mozna wgrac tomato i podobno smiga az milo. Ja chyba dzisiaj zamowie i zopbacze jak to rzeczywiscie bedzie.

**
Avatar użytkownika

Posty: 7078
Dołączył(a): 13.05.2005
Offline
PostNapisane: 23 lis 2010, 12:10 
Cytuj  
Templair napisał(a):
RufeN udalo Ci sie wyhaczyc jakis routerek? Wlasnie provider podbil mi transfer do 40Mb i moj WRT54GL nie daje juz rady po wifi :< ...

T.

bylem w dwoch sklepach i w sumie zdecydowany bylem dac nawet wiecej za sprzet jesli bedzie trzeba (za jakiegos linksysa czy cos), ale w obu polecili mi TP-Link router DSL Wi-Fi 300Mb/s TL-WR941ND i wyglada na to,ze jest wypas, chociaz bez jakiejs zajebistej marki.


_________________
rufen.@steam
rufenn@psn
rufen@wot

******

Posty: 4059
Dołączył(a): 5.01.2002
Offline
PostNapisane: 23 lis 2010, 16:48 
Cytuj  
Flacha napisał(a):
A mi spec od sieci i wifi polecil cos takiego AirLive Ovislink - WL-1600GL. Praktycznie to samo co linksys WRT54GL ale po co przeplacac za linksysa?
Mozna wgrac tomato i podobno smiga az milo. Ja chyba dzisiaj zamowie i zopbacze jak to rzeczywiscie bedzie.


Aktualnie mam wlasnie WRT54GL na tomato. Sek w tym, ze routery na "g" wyciagaja w praktyce max 20-25mbps (tyle wlasnie wyciagam u siebie). Przy moim laczu 40mbps to szkoda troche tych 15mbps. Jutro bede testowal TP-Link TL-WR1043ND. Ponoc bardzo daje rade w przy szybkich sieciach ...

T.


_________________
Templair_@PSN

**

Posty: 261
Dołączył(a): 21.02.2010
Offline
PostNapisane: 18 lis 2012, 20:34 
Cytuj  
Potrzebna pomoc w wyborze routera. ISP- Multimedia DSL, modem od nich> cisco 2100.
2 pc'ty po kablu, lap i 2 telefony po wifi. (nie potrzeba mi żadnych dodatkowych bajerów)
Taki żebym go nie wymieniał za pół roku (odpada dlink, asus, tp link i belkin- jak któryś działał bez problemów te pół roku to było dobrze).
Cena - do 400.


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 15468
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 18 lis 2012, 21:37 
Cytuj  
linksys wrt160n


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

****
Avatar użytkownika

Posty: 1776
Dołączył(a): 16.01.2007
Offline
PostNapisane: 18 lis 2012, 21:56 
Cytuj  
Szukam jakiegoś routera na stancje do laptopa,smarfona i tabletu nic więcej.
Cenowo to też po taniości bym wolał polecieć( studencka kieszeń )

***
Avatar użytkownika

Posty: 31557
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 18 lis 2012, 22:08 
Cytuj  
ja mam tp linka, kupowany za 50-70 zl i chyba dluzej dziala niz linksys za jakies 200 zl.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18267
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 18 lis 2012, 22:13 
Cytuj  
svr napisał(a):
Potrzebna pomoc w wyborze routera. ISP- Multimedia DSL, modem od nich> cisco 2100.
2 pc'ty po kablu, lap i 2 telefony po wifi. (nie potrzeba mi żadnych dodatkowych bajerów)
Taki żebym go nie wymieniał za pół roku (odpada dlink, asus, tp link i belkin- jak któryś działał bez problemów te pół roku to było dobrze).
Cena - do 400.


Wymieniłeś większość dobrych firm robiących routery, dziwne, może korzystaj z gwarancji jak się psuje, albo kup coś taniego, wpakuj np tomato i zapomnij na parę lat że istnieje router, ja mam ovislink za 95zł z wgranym tomato od trzech lat i śmiga na tym łącznie pięc kompów, dwa laptopy i pare smarphonów zarówno po kablu jak i wifi.

Gleader napisał(a):
Szukam jakiegoś routera na stancje do laptopa,smarfona i tabletu nic więcej.
Cenowo to też po taniości bym wolał polecieć( studencka kieszeń )

tp-link za 70zł styknie, a jak nie to polecam każdy, do którego można wgrać Tomato, DD-WRT, OpenWrt, do 100zł jak poczytasz to znajdziesz.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 31557
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 18 lis 2012, 22:15 
Cytuj  
ja wywnioskowalem, ze wole wydac mniej i kupic pozniej nowy ruter. Niz wydac wiecej i miec nadzieje, ze pozyje dlugo. Wszystko sie teraz produkuje by sie zjebalo.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 18 lis 2012, 22:30 
Cytuj  
Też mam tp-linka kupionego ~5 lat temu za niecałe 60 zł+ przesyłka z alledrogo i działa bez problemu zarówno po wifi jak i po kablu. 3 kompy na codzień + okazjonalnie inne urządzenia.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 19 lis 2012, 08:57 
Cytuj  
moze cisco/link-sys?

***
Avatar użytkownika

Posty: 635
Dołączył(a): 2.12.2005
Offline
PostNapisane: 20 lis 2012, 01:20 
Cytuj  
Koleś napisał(a):
moze cisco/link-sys?
Mój 4 letni właśnie zdycha, kumpel kupiła takiego samego w podobnym czasie i to samo się dzieje. Pewnie chamy umieścili kondensatory koło radiatora. Jak się wkurzę to sam przelutuje.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1020
Dołączył(a): 23.01.2003
Offline
PostNapisane: 20 lis 2012, 07:33 
Cytuj  
Mam na handel wrt54gl z preinstalowanym tomato jakbyco - przesiadlem sie na asus rt-n66u, chyba nie ma lepszego w tym momencie.


_________________
Sathorn#2230

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 20 lis 2012, 13:31 
Cytuj  
Jest jeszcze asus RTAC66U

***

Posty: 861
Dołączył(a): 24.02.2005
Offline
PostNapisane: 20 lis 2012, 15:28 
Cytuj  
Ja mam Asus RT-N16 z Tomato + optware i dziala bez zawieszki juz okolo 200+ dni. Sciagam czasem cos z predkosciami dochodzacymi do 100 Mbitow i nadal mozna spokojnie dzialac. Mialem wczesniej Linksysa WRT54g (jakas jedna z ostatnich wersji) i niestety raz na tydzien/dwa restart byl konieczny.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3478
Dołączył(a): 27.05.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2014, 22:41 
Cytuj  
Mysie Pysie

Jestem w potrzebie kupna nowego routera, bo moj stary linksys nie ma wejscia antenowego, a Vectra po takim kablu wlasnie leci. Mozecie cos polecic? Potrzebuje w miare mocny sygnal, bo w bloku to jest kupa zelbetonu i innego gowna, ktore skutecznie ekranuje (moj aktualny router dwa pokoje dalej praktycznie juz nie dziala).

***
Avatar użytkownika

Posty: 635
Dołączył(a): 2.12.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2014, 22:53 
Cytuj  
Mirtul napisał(a):
Mysie Pysie

Jestem w potrzebie kupna nowego routera, bo moj stary linksys nie ma wejscia antenowego, a Vectra po takim kablu wlasnie leci. Mozecie cos polecic? Potrzebuje w miare mocny sygnal, bo w bloku to jest kupa zelbetonu i innego gowna, ktore skutecznie ekranuje (moj aktualny router dwa pokoje dalej praktycznie juz nie dziala).
Z tego co pamiętam to Vectra, UPC i inne kablówki zawsze dawały modem antenowy i to do niego najczęściej podłączało się router WiFi po ethernet.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31557
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2014, 23:36 
Cytuj  
Ja mialem kiedys linksysa... i teraz dluzej jade na tanim tp linku, chyba 70 zl dalem. Jakis model pewnie sie sprawdzi. U mnie tez żelbetony i śmiga. Ale mozesz kupic z dwoma antenkami ;p


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

******

Posty: 4059
Dołączył(a): 5.01.2002
Offline
PostNapisane: 8 sty 2014, 08:10 
Cytuj  
Venan napisał(a):
Mirtul napisał(a):
Mysie Pysie

Jestem w potrzebie kupna nowego routera, bo moj stary linksys nie ma wejscia antenowego, a Vectra po takim kablu wlasnie leci. Mozecie cos polecic? Potrzebuje w miare mocny sygnal, bo w bloku to jest kupa zelbetonu i innego gowna, ktore skutecznie ekranuje (moj aktualny router dwa pokoje dalej praktycznie juz nie dziala).
Z tego co pamiętam to Vectra, UPC i inne kablówki zawsze dawały modem antenowy i to do niego najczęściej podłączało się router WiFi po ethernet.


Dokladnie tak to dziala w Vectrze. Kablowka dala modem + moj router. Bylo to sporo czasu temu ale siec stoi w takiej konfiguracji do dzis ...

T.


_________________
Templair_@PSN

******
Avatar użytkownika

Posty: 3478
Dołączył(a): 27.05.2005
Offline
PostNapisane: 8 sty 2014, 20:24 
Cytuj  
No dobra, dopiero zrozumialem o co biega.

A da rade sobie gdzies kupic wlasny modem Z wifi? Bo nie chce miec dwoch jebanych skrzynek na biurku na raz. Juz nie wspomne o braku wolnych gniazdek elektrycznych.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.