mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 634
Dołączył(a): 2.12.2005
Offline
PostNapisane: 8 sty 2014, 20:48 
Cytuj  
Taki właśnie daje UPC. Ale jak byś chciał kupić własny to musiał byś ze swoją kablówką uzgodnić czy się na to zgodzą i czy są kompatybilni.

****

Posty: 1375
Dołączył(a): 23.03.2005
Offline
PostNapisane: 9 sty 2014, 22:43 
Cytuj  
hilfe, szukam routera z wifi z taką okrągłą końcówką z tyłu, co wybrać?

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 10:17 
Cytuj  
Potrzebuję na szybko kupić router (jeszcze dziś albo jutro) więc szukam czegoś popularnego (mam nadzieje że kupię na miejscu w Łodzi). Zależy mi na możliwości instalacji jakiegoś otwartego softu i mile by było gdyby miał port USB.

ps. jak jest z kompatybilnością tego routera z tomato/open wrt? Wiem że są różne wersje z różnymi cpu i nie każda jest kompatybilna, jak sprawdzić czy to jest?

***
Avatar użytkownika

Posty: 15462
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 10:35 
Cytuj  
Jak chcesz konkretną distro to wejdź na stronę distro i wyszukaj routery, które najlepiej z nią współpracują.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 10:49 
Cytuj  
tylko nie wiem jak z tą kwestią chipsetu, czy w tej chwili już każda wersja jest obsługiwana czy nie...
tu jest jakaś rozpiska http://tomato.groov.pl/?page_id=69
z tej kolei wynika że nie z każdym działa:
http://openlinksys.info/forum/viewthrea ... d_id=12779

***
Avatar użytkownika

Posty: 17020
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 10:51 
Cytuj  
Co Ty chcesz uzyskać poprzez modowanie routera?

***
Avatar użytkownika

Posty: 15462
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 10:52 
Cytuj  
na oficjalnych stronach distro masz rozpiskę z dokładnie, którymi modelami działa i jak działa. Niektóre modele różnią się właśnie sprzętowo zależnie od wersji i to też na oficjalnych stronach distro masz opisane.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 11:49 
Cytuj  
Osiągnąć chce większą funkcjonalność, lepszy interfejs? Jak nie po to to po co zmienia się w nich firmware?

***
Avatar użytkownika

Posty: 17020
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 11:52 
Cytuj  
Bo szary user i 80% mniej szarych userów w standardowym mają wszystko co potrzeba a nawet więcej?
Dlatego pytam - co chcesz osiągnąć. Limit połączeń VPN? Jakieś crony działające w tle? Dunno:)

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 12:08 
Cytuj  
No dobra być może z tego nie skorzystam. W ogólnym rozrachunku, Asus ma dobry soft do routerów? Nawet jak nie wgram tomato to będę zadowolony z tego routera?

***
Avatar użytkownika

Posty: 17020
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 13 sty 2014, 12:17 
Cytuj  
Z każdego będziesz zadowolony, serio.
Nie te czasy co kiedyś.
Kliknij sobie opinie w necie i szukaj tych 5 gwiazdek.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12369
Dołączył(a): 23.04.2002
Offline
PostNapisane: 14 sty 2014, 09:19 
Cytuj  
no dokladnie w robocie mi starcza pierdolowaty TP link ktory ma i tak wszystko co mi potrzeba (Cron , VPN , QoS )


_________________
"Trust your heart if the seas catch fire, live by love though the stars walk backward."

***
Avatar użytkownika

Posty: 31548
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 14 sty 2014, 11:29 
Cytuj  
bo TP link jest pro ;p


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 634
Dołączył(a): 2.12.2005
Offline
PostNapisane: 16 sty 2014, 20:56 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
bo TP link jest pro ;p

:roll: http://niebezpiecznik.pl/post/dziura-w- ... n-tp-link/

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 9 kwi 2016, 16:13 
Cytuj  
Mój router po siedmiu latach dogorywa, chyba mu pozwolę odejście do szuflady rezerwowej.

Ktoś używa TP-LINK TL-WR1043ND ale ten w czarnej obudowie, jeśli tak to pytanie jaka jest wersja na naklejce v2.1 ?
Czy używa w nim jakiegoś open wrt, gargoyle itp ?
Do tej pory używałem routera ma tomato i praktycznie od siedmiu lat zmieniałem mu tylko login/hasło od dostawcy.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 15 kwi 2016, 20:01 
Cytuj  
Kupiłem TP-LINK TL-WR1043ND v3, gargoyle wgrane, QoS działa świetnie, mam nadzieje że zapomnę o nim na kilka lat jak poprzednika.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18565
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 17 maja 2016, 18:34 
Cytuj  
Mojej partnerce pan w sklepie poradzil taki router:

http://www.cdr.pl/p2359,netis-wf2419-be ... 11bgn.html

Firma Netis nic mi nie mowi, ale wi-fi nareszcie pokrywa prawie caly dom. Kosztowal grosze wiec jesli nie padnie po roku to naprawde dobry zakup.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18565
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 3 wrz 2016, 09:40 
Cytuj  
Mam pytanie czy router LTE obsluguje tez LTE+?

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 3 wrz 2016, 10:47 
Cytuj  
Działać będzie, ale z jaka prędkością to zależy od modemu jakiś posiada.


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 18565
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 20 wrz 2016, 11:47 
Cytuj  
Duży dom. LTE A z PLAY.

Moze ktos polecic jakis router? Cena 500-800 zł

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.