mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 12791
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 sie 2016, 14:53 
Cytuj  
To po co się wypowiadasz skoro zgadujesz? bez jaj stary.

*

Posty: 6365
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 sie 2016, 14:55 
Cytuj  
Po ok. miesiącu żytkowania Windows 10 Pro... jestem średnio zadowolony :(

1. Funkcja Przywracanie systemu - bardzo często nie działa, wywala jakiś błąd, że np. "nie mógł przywrócić systemu, może to być spowiodowane programem antywirusowym" (Win7 przez 5 lat nie było najmniejszych problemów).
2. Microsoft Edge - tak, używam to :lol: jak chcę na szybkiego do czegoś zajrzeć (FireFox długo się uruchamia jak jest przypięte kilka zakładek...). Edge bardzo często się nie zamyka, muszę go zamknąć z Menedżera zadań...
3. No właśnie Menedżer zadań - brakuje mi w nim informacji, czy dana aplikacja się zawiesiła (nie ma informacji "brak odpowiedzi"). Mało tego - używanie Menedżera Zadań przez skrót CTRL + ALT + DELETE to jakaś porażka. Zawiesi mi się gra, naciskam C+A+DEL, odapalam Menedżer Zadań... tylko co z tego jak kurwa (!) on jest często "pod" zawieszoną aplikacją. I ni chuja, nie mogę zamknąć zawieszonej aplikacji, bo nie mogę ME przenieść "na górę". Pozostaje restart kompa (ostatni raz to robiłem w DOSie z 20 lat temu! LOL!).
4. Z ostatniej chwili - dziś pojawiła się jakaś aktualizacja - nie mogę jej zainstalować i nawet nie napisze dlaczego - "nie można zainstalować aktualizacji, cofanie zmian".


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 24 sie 2016, 14:56 
Cytuj  
Chciałem pomóc, nie chcesz przecież spalić pół kompa bo masz skoki na napięcia na którejś lini PSU.

Już się nie odzywam.

@Tobi
Lupka i Internet Explorer się znajdzie. Stary chujowy IE.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 12791
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 sie 2016, 15:00 
Cytuj  
Deshroom, właśnie wyczaiłem co to było.

Przy ustawianiu braku animacji okien, ustawiłem powiadomienia przy dźwiękach z mruganiem okna. Po prostu w windowsie włączyłem funkcję. Dziwnie, bo nie miała nic napisanego o negatywie, tylko o mruganiu oknem.

Obrazek


Ostatnio edytowano 24 sie 2016, 15:01 przez Sobtainer, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 24 sie 2016, 15:01 
Cytuj  
Eh, myślałem że się wkręcisz. Pozdrowienia :D


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 12791
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 sie 2016, 15:02 
Cytuj  
Bez przesady :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 15465
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 07:35 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
1. Funkcja Przywracanie systemu - bardzo często nie działa, wywala jakiś błąd, że np. "nie mógł przywrócić systemu, może to być spowiodowane programem antywirusowym" (Win7 przez 5 lat nie było najmniejszych problemów).

Jakie przywracanie systemu? Po co?

Cytuj:
2. Microsoft Edge - tak, używam to :lol: jak chcę na szybkiego do czegoś zajrzeć (FireFox długo się uruchamia jak jest przypięte kilka zakładek...). Edge bardzo często się nie zamyka, muszę go zamknąć z Menedżera zadań...

Chrome i Firefox działają szybko.

Cytuj:
3. No właśnie Menedżer zadań - brakuje mi w nim informacji, czy dana aplikacja się zawiesiła (nie ma informacji "brak odpowiedzi"). Mało tego - używanie Menedżera Zadań przez skrót CTRL + ALT + DELETE to jakaś porażka. Zawiesi mi się gra, naciskam C+A+DEL, odapalam Menedżer Zadań... tylko co z tego jak kurwa (!) on jest często "pod" zawieszoną aplikacją. I ni chuja, nie mogę zamknąć zawieszonej aplikacji, bo nie mogę ME przenieść "na górę". Pozostaje restart kompa (ostatni raz to robiłem w DOSie z 20 lat temu! LOL!).

Yyyy task manager odpala się tak samo od czasu 7 lub nawet visty.


Cytuj:
4. Z ostatniej chwili - dziś pojawiła się jakaś aktualizacja - nie mogę jej zainstalować i nawet nie napisze dlaczego - "nie można zainstalować aktualizacji, cofanie zmian".

Dalej jedziesz na tym próchnie sprzed 10 lat?


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 07:50 
Cytuj  
Przywracanie systemu jest dobre. W pracy jak się czyści komputer bo jest taka potrzeba to trwa to 15 min i stoi świeży i co ważne aktywowany.


_________________
psn

*

Posty: 6365
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 18:46 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Jakie przywracanie systemu? Po co?


Żartujesz prawda? Co do FireFox - tak, może i działa szybko, ale nie jak masz przypięte kilka zakładek (+ w ulubionych tysiące linków). I nie, taks manager nie działa tak jak w Win7, działa jak kiedyś w Wine ME. W Win7 ZAWSZE był na wierzchu, nigdy pod niedziałającą aplikacją! Co aktualizacja ma do sprzętu?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 18234
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 18:53 
Cytuj  
Przywracanie systemu ostatni raz używałem na win xp, od czasów vista nie przytrafiło mi się coś takiego, manager zadań nie wiem do czego używać, przeglądarkę używam taką jaka zapewnia mi synchronizacje z laptopem i fonem czyli chrome, aktualizacje instalują się od zawsze dobrze... więc jak patrzę na twoje problemy to zastanawiam się czy to nie wynik przekombinowania i chyba mocno nad tym pracowałeś :)


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 18:56 
Cytuj  
embe napisał(a):
Przywracanie systemu ostatni raz używałem na win xp, od czasów vista nie przytrafiło mi się coś takiego, manager zadań nie wiem do czego używać, przeglądarkę używam taką jaka zapewnia mi synchronizacje z laptopem i fonem czyli chrome, aktualizacje instalują się od zawsze dobrze... więc jak patrzę na twoje problemy to zastanawiam się czy to nie wynik przekombinowania i chyba mocno nad tym pracowałeś :)


Przywracanie systemu w win10 to jest tak jak byś zerował IPHONE przed sprzedażą. To nie jest takie przywracanie jak kiedyś. Nie chodzi o usunięcie usterek tylko o przywrócenie "ustawień fabrycznych" i wymazanie wszystkich prywatnych danych zachowując aktywację systemu.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18234
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 18:58 
Cytuj  
Ale ja nie mam zamiaru sprzedawać kompa czy laptopa z zainstalowanym win10 :)


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6365
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 18:59 
Cytuj  
embe napisał(a):
Przywracanie systemu ostatni raz używałem na win xp, od czasów vista nie przytrafiło mi się coś takiego, manager zadań nie wiem do czego używać, przeglądarkę używam taką jaka zapewnia mi synchronizacje z laptopem i fonem czyli chrome, aktualizacje instalują się od zawsze dobrze... więc jak patrzę na twoje problemy to zastanawiam się czy to nie wynik przekombinowania i chyba mocno nad tym pracowałeś :)


Do czego MZ? Do zamykania aplikacji, które się zawiesiły!


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 19:00 
Cytuj  
Ja tylko pisze żebyś wiedział bo nazwa podobna, a funkcja do czego innego :wink:


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18234
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 19:04 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
Do czego MZ? Do zamykania aplikacji, które się zawiesiły!

wiem ale takie rzeczy to się trafiały bardzo bardzo dawno temu, może jeszcze na vista coś się zwiesiło ale win7/8/10 nie pamiętam takiego przypadku, ale może to specyfika używanych aplikacji.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 19:06 
Cytuj  
Nic się nie wiesza od lat. Na niczym. Na XP to może.


_________________
psn

*

Posty: 6365
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 sie 2016, 20:35 
Cytuj  
embe napisał(a):
TobiAlex napisał(a):
Do czego MZ? Do zamykania aplikacji, które się zawiesiły!

wiem ale takie rzeczy to się trafiały bardzo bardzo dawno temu, może jeszcze na vista coś się zwiesiło ale win7/8/10 nie pamiętam takiego przypadku, ale może to specyfika używanych aplikacji.


No dokładnie - dużo gier w early access potrafi się zawiesić. A i "genialny" No Man's Sky potrafi się zawiesić.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*****

Posty: 2872
Dołączył(a): 18.05.2004
Offline
PostNapisane: 26 sie 2016, 02:45 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
I nie, taks manager nie działa tak jak w Win7, działa jak kiedyś w Wine ME. W Win7 ZAWSZE był na wierzchu, nigdy pod niedziałającą aplikacją! Co aktualizacja ma do sprzętu?


Mylisz się, w Win 7 też się zdarzało, że manager wyświetlał się pod powieszoną aplikacją, i nie dało się go wywlec na wierzch.

*

Posty: 6365
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 sie 2016, 10:41 
Cytuj  
Goatus napisał(a):
TobiAlex napisał(a):
I nie, taks manager nie działa tak jak w Win7, działa jak kiedyś w Wine ME. W Win7 ZAWSZE był na wierzchu, nigdy pod niedziałającą aplikacją! Co aktualizacja ma do sprzętu?


Mylisz się, w Win 7 też się zdarzało, że manager wyświetlał się pod powieszoną aplikacją, i nie dało się go wywlec na wierzch.


No mi przez 5 lat się to nie zdarzyło ani razu (ostatni raz w Windows ME).


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 15465
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 sie 2016, 11:08 
Cytuj  
:wtf: Od win7 zawsze tak działało, że TM był w tle. Ostatni windows, w którym wyskakiwał na ryj był XP.
Od czasu 7 obsługa wygląda tak, że najwygodniej jest przesunąć kursor na drugi monitor i na pasku start ppm, task manager. Windows+strzałki żeby przesunąć okienko TM na niezajebany monitor.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.