mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona
Autor Wiadomość
*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 sie 2016, 12:40 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
:wtf: Od win7 zawsze tak działało, że TM był w tle. Ostatni windows, w którym wyskakiwał na ryj był XP.
Od czasu 7 obsługa wygląda tak, że najwygodniej jest przesunąć kursor na drugi monitor i na pasku start ppm, task manager. Windows+strzałki żeby przesunąć okienko TM na niezajebany monitor.


Wiesz, nie chce mi się instalować Win7 i udowadniać, że tak nie było, przynajmniej u mnie. Sorry Vinetu, ale ze względu na specyfikę pracy, często z tego korzystałem i wiem, jak to wyglądało na Win7. Przesunąć kursor na drugi monitor. LOL, to teraz specjalnie muszę drugi monitor kupować...


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 15475
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 sie 2016, 13:04 
Cytuj  
Wiesz - z tego co kojarzę jesteś developerem? Więc nawet nie wyobrażam sobie jak można mieć mniej niż 3 monitory. Sam od pół roku mam w10, po przesiadce z w7 i wiem jak mi tam działał TN. Powiedzmy, że miałem wcześniejszy dostęp do LotF i dość często trzeba było proces ubijać. W w7 i w10 działa to identycznie.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

*****

Posty: 2872
Dołączył(a): 18.05.2004
Offline
PostNapisane: 26 sie 2016, 14:00 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
Mylisz się, w Win 7 też się zdarzało, że manager wyświetlał się pod powieszoną aplikacją, i nie dało się go wywlec na wierzch.


No mi przez 5 lat się to nie zdarzyło ani razu (ostatni raz w Windows ME).[/quote]

Gwarantuje ci że zdarzały się aplikacje / gry które przy zwisie właśnie tak się zachowywały na win 7, widać miałeś farta.

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 27 sie 2016, 20:21 
Cytuj  
Można w Win10 jakoś zaznaczyć, aby nie pobierał danej aktualizacji? "Trochę" wkurwia jak co chwile pobiera aktualizację, której nie może zainstalować...


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2016, 04:59 
Cytuj  
Kuźwa, nie chce mi instalować żadnej aktualizacji. Wywala jakieś błędy. Sprawdzałem wszystko, co dostępne w necie. Ktoś się orientuje, czy jak pobiorę najnowszą wersję Win10 za pomocą MediaCreationTool, to będą tam najnowsze aktualizacje?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2016, 06:24 
Cytuj  
Tobie nie, sorry.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18284
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2016, 08:30 
Cytuj  
Dziwne akcje masz z tymi aktualizacjami, szukałeś jaki jest powód blokowania aktualizacji ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2016, 09:53 
Cytuj  
embe napisał(a):
Dziwne akcje masz z tymi aktualizacjami, szukałeś jaki jest powód blokowania aktualizacji ?


Generalnie to jest problem z zainstalowaniem tych aktualizacji. Ale poradzilem sobie - zrobilem nowy build Windowsa i wrzucilem jako upgrade. Dluzej to trwalo, ale zadzialo.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2016, 18:44 
Cytuj  
Jezu... Task Manager -> Opcje -> Zawsze na wierzchu...

X.


_________________
Zasady postowania

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2016, 19:01 
Cytuj  
Xanth napisał(a):
Jezu... Task Manager -> Opcje -> Zawsze na wierzchu...

X.


Sorry, ale to nie działa. I w tym właśnie problem. Ale mniejsza z tym.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2016, 06:25 
Cytuj  
Świetnie - po zmianie sprzętu (płyta, grafa, procek, pamięć) nie mogę aktywować Win10 :/ Wywala info, że mój klucz został użyty już na innym sprzęcie (no tak, na starej płycie itp.). Help!


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2016, 07:17 
Cytuj  
Nie widzę błędu.
Na allegro są klucze do win 10 po 40 zł.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18284
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2016, 07:29 
Cytuj  
Najlepszym wyjściem z win10 jest posiadanie konta microsoft i przy zmianie sprzętu podczas instalacji robisz logowanie do konta, które autoryzuje ci klucz na nowym sprzęcie.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2016, 08:04 
Cytuj  
embe napisał(a):
Najlepszym wyjściem z win10 jest posiadanie konta microsoft i przy zmianie sprzętu podczas instalacji robisz logowanie do konta, które autoryzuje ci klucz na nowym sprzęcie.


Mam. I tak robie - wybieram zmiana sprzetu - pojawia sie moj komp, ale potem mam info, ze mam sprubowc pozniej. Nic to, zadzwonie do MS.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2016, 08:42 
Cytuj  
Ja już mam tak kilka win10 na moim mailu i nigdy problemów nie miałem.

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2016, 09:12 
Cytuj  
Oyci3C napisał(a):
Ja już mam tak kilka win10 na moim mailu i nigdy problemów nie miałem.



Zobaczymy co MS na to. Problemem moze byc to, ze kiedys mialem Windows XP i do niego kupilem UPGRADE do Windows 8 Pro. Pozniej na podstawie klucza Win 8 Pro otrzymalem Windows 10 Pro


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2016, 17:49 
Cytuj  
Panowie z helpdesku Microsoftu bardzo pomocni, dostałem nowy numer do Windowsa.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 10 paź 2016, 22:20 
Cytuj  
Pytanko. Po wymianie sprzętu zapomniałem o... pliku wymiany :] Wcześniej miałem Windows 7, 8GB i trzymałem się zasady 1.5xRAM, czyli wielkość pliku wymiany wynosiła 12GB. Przy 16GB RAM w Windows 10 też trzymać się zasady 1.5xRAM?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 10 paź 2016, 22:23 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
Pytanko. Po wymianie sprzętu zapomniałem o... pliku wymiany :] Wcześniej miałem Windows 7, 8GB i trzymałem się zasady 1.5xRAM, czyli wielkość pliku wymiany wynosiła 12GB. Przy 16GB RAM w Windows 10 też trzymać się zasady 1.5xRAM?


Robiłem tak 10 lat temu. Najlepiej nic nie ruszaj bo nie ma po co.

Win 10 prowadzi się bez trzymanki, najlepiej nie grzebać.


_________________
psn

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2986
Dołączył(a): 29.02.2008
Offline
PostNapisane: 11 paź 2016, 07:09 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
Pytanko. Po wymianie sprzętu zapomniałem o... pliku wymiany :] Wcześniej miałem Windows 7, 8GB i trzymałem się zasady 1.5xRAM, czyli wielkość pliku wymiany wynosiła 12GB. Przy 16GB RAM w Windows 10 też trzymać się zasady 1.5xRAM?


Przy 16GB ramu możesz śmiało wyłączyć plik wymiany (a już w ogóle jak masz windows na dysku ssd). Jedyny wyjątek to sytuacja gdy któryś z zainstalowanych programów wymaga tego pliku ale wtedy można ustawić śmieszne 128MB i też będzie działać.


_________________
For the pony!

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.