mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 15467
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 09:40 
Cytuj  
Temat, żeby nie mieszać go z win8 failem.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania


Posty: 27
Dołączył(a): 21.07.2015
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 10:29 
Cytuj  
czy system bedzie sam sie uaktualnial i trzeba czekac na jakis sygnal czy zrobic to recznie (czego nie moge zrobic :X)

do tego nie moge sie zalogowac ani do wowa ani do TESO , ma ktos ten sam problem ?? oO

***
Avatar użytkownika

Posty: 18259
Dołączył(a): 26.09.2005
Online
PostNapisane: 29 lip 2015, 11:37 
Cytuj  
Jak ktoś chce sobie wymusić update do win10 to macie tu linki do .exe https://www.microsoft.com/pl-pl/softwar ... /windows10


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 11:41 
Cytuj  
Jak mam Windows 8.1 ze studenckiego Dream Sparka to mogę na tym samym kluczu zainstalować 10?
Czy klucz z win 8.1 z miejsca działa z instalatorem 10 czy muszę najpierw instalować 8.1 a potem update do 10?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18259
Dołączył(a): 26.09.2005
Online
PostNapisane: 29 lip 2015, 11:43 
Cytuj  
ściągnij i uaktualnij, jeśli klucz nie wygasł to masz update do win10 jak z win8 do win8.1 https://www.microsoft.com/pl-pl/softwar ... /windows10

u mnie na laptopie aktualizacja jest gotowa od wczoraj nocy, jak będę miał czas to zrobię przekładkę dysku i zobaczę jak przemieli laptopa od zera


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 10868
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 11:53 
Cytuj  
Klucze z DS nie wygasają..


_________________
@polygamia

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 12:07 
Cytuj  
Pytanie jest takie czy po aktualizacji do 10, będę mógł za jakiś czas użyć tego samego klucza żeby od razu zainstalować 10 czy zawszę będę musiał zaczynać od 8.1?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18259
Dołączył(a): 26.09.2005
Online
PostNapisane: 29 lip 2015, 12:22 
Cytuj  
użyjesz tego linku co podałem i masz bezpośrednio win10


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 12:41 
Cytuj  
Dzięki, pewnie wkrótce zainstaluję :D

***
Avatar użytkownika

Posty: 12794
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 12:46 
Cytuj  
Ja np. nie mam gotowego jeszcze w Windowsie. Wrzuciłem na USB instalkę Home i w czasie instalacji klucz mojej 7 nie działa.

*****

Posty: 2872
Dołączył(a): 18.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 13:06 
Cytuj  
Wg tego co czytałem nie ma innego sposobu żeby za pierwszym razem zainstalować ten darmowy upgrade niż na działający system

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 13:17 
Cytuj  
Goatus napisał(a):
Wg tego co czytałem nie ma innego sposobu żeby za pierwszym razem zainstalować ten darmowy upgrade niż na działający system
dokładnie to samo czytałem.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18259
Dołączył(a): 26.09.2005
Online
PostNapisane: 29 lip 2015, 13:21 
Cytuj  
Jeśli masz przynajmniej win7 to podałem linka, klikasz i decydujesz czy update z zachowaniem ustawień czy czysta instalacja, programik sprawdza i ściąga pliki, instaluje i koniec tematu.
Nie przechodziłem w kroki instalacji "czystej" , więc nie wiem jak to wygląda.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 13:30 
Cytuj  
wklejałem media builder rano, mam te iso już na dysku, chodzi o upgrade klucza.
po update do win 10 masz napisane że jest aktywowany? zaraz odpalę płytkę u żony na laptopie.

możesz sprawdzić własnie produkey czy klucz windowsa zmienił Ci się po update do win10?


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 12794
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 13:38 
Cytuj  
embe napisał(a):
Jeśli masz przynajmniej win7 to podałem linka, klikasz i decydujesz czy update z zachowaniem ustawień czy czysta instalacja, programik sprawdza i ściąga pliki, instaluje i koniec tematu.
Nie przechodziłem w kroki instalacji "czystej" , więc nie wiem jak to wygląda.

Nie ma czegoś takiego jak wybór czysta czy na system. Sprawdzałeś to osobiście? Jest wybór robienia nośnika czy USB czy DVD nic więcej a podczas instalacji jest w pewnym momencie okno z kluczem i klucz Windowsa 7 nie działa. W sumie dziwne by było gdyby działał bo niby skąd instalator to ma wiedzieć. Nie sądzę że instalator ma dostęp do internetu podczas instalacji.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 13:52 
Cytuj  
Sobtainer napisał(a):
embe napisał(a):
Jeśli masz przynajmniej win7 to podałem linka, klikasz i decydujesz czy update z zachowaniem ustawień czy czysta instalacja, programik sprawdza i ściąga pliki, instaluje i koniec tematu.
Nie przechodziłem w kroki instalacji "czystej" , więc nie wiem jak to wygląda.

Nie ma czegoś takiego jak wybór czysta czy na system. Sprawdzałeś to osobiście? Jest wybór robienia nośnika czy USB czy DVD nic więcej a podczas instalacji jest w pewnym momencie okno z kluczem i klucz Windowsa 7 nie działa. W sumie dziwne by było gdyby działał bo niby skąd instalator to ma wiedzieć. Nie sądzę że instalator ma dostęp do internetu podczas instalacji.


napiszę Ci bo się męczysz.

czekasz aż dadzą Ci aktualizację w trayu
instalujesz i masz win10

czysta istalacja (wyłacznie po update do win10 na tym samym kompie)
nagrywasz sobie image 10 i robisz z niego czystą instalkę, powinien się sam aktywować bez podawania klucza (jak masz win 10 zainstalowane wczesniej w ramach update to bierzesz produkey i wyciągasz klucz licencji - powinen byc inny niz ten do win7)
nie powinien być potrzebny ale lepiej mieć (nie wiem)

nic nie sprawdzalem i nie bede sprawdzal ale zrobie update do win 10 u żony, napisałem to co zrozumiałem.
nie biorę odpowiedzialności za szkody.


_________________
psn

**

Posty: 224
Dołączył(a): 12.05.2009
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 14:02 
Cytuj  
Kupa ludzi ma problem z aktualizacją do Windows 10( w tym i ja) to mi pomogło: http://www.komputerswiat.pl/nowosci/pro ... osobu.aspx

**
Avatar użytkownika

Posty: 9585
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 14:05 
Cytuj  
Ja póki co nie aktualizacuje. Sporo problemów ponoc jest, dodatkow drivery nvidi mają jakiś problem z grami szczególnie tymi starszymi(pikseloza, zawieszanie się etc). Poczekam do września aż sytuacja się wyklaruje. Póki co i tak nie ma gier na dx12 wiec po co mi win10 w sumie skoro i tak classic shella używam w win 8.1.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

***
Avatar użytkownika

Posty: 18259
Dołączył(a): 26.09.2005
Online
PostNapisane: 29 lip 2015, 14:07 
Cytuj  
Mam od miesiąca win10, teraz aktualizacja do wersji najnowszej, nie było kłopotów i nie mam teraz, cały soft śmiga jak śmigał.

Update kluczy był związany z win7 i ich unifikacją, te z win8 są takie same, ja klucz mam w bios i nie potrzebuje wklepywać, a na desktopie mam insidera i klucz przypisany do konta MS.

MediaCreationToolx64
Ja widzę że jest możliwość aktualizacji z zachowaniem aplikacji i ustawień lub aktualizacji czystej, potem jest możliwość zrobienia nośnika na pendrive/dvd co daje dopiero pewną 100% instalacji od zera z upgrade klucza.

Można ściągać iso i zrobić czystą instalacje ale już fora sa zawalone że im klucze wypieprza.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 29 lip 2015, 14:10 
Cytuj  
embe napisał(a):
Mam od miesiąca win10, teraz aktualizacja do wersji najnowszej, nie było kłopotów i nie mam teraz, cały soft śmiga jak śmigał.

Update kluczy był związany z win7 i ich unifikacją, te z win8 są takie same, ja klucz mam w bios i nie potrzebuje wklepywać, a na desktopie mam insidera i klucz przypisany do konta MS.

MediaCreationToolx64
Ja widzę że jest możliwość aktualizacji z zachowaniem aplikacji i ustawień lub aktualizacji czystej, potem jest możliwość zrobienia nośnika na pendrive/dvd co daje dopiero pewną 100% instalacji od zera z upgrade klucza.

Można ściągać iso i zrobić czystą instalacje ale już fora sa zawalone że im klucze wypieprza.


Dopisz tylko ze masz rig sprzed 10 lat i grasz wyłącznie w szachy...


_________________
psn

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.