mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 7 lut 2017, 20:36 
Cytuj  
Raczej zbieg okoliczności. Generalnie to do kieszeni USB i pod jakiegoś linuxa.

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 7 lut 2017, 22:02 
Cytuj  
yabaddi napisał(a):
Po aktualizacji systemu (anniversary update) zniknął mi jeden dysk. W menedżerze urządzeń go widać ale liter dysku nie. Pod "zarządzaniem dyskami" widać go jako raw. Myślałem że zgubił tylko literę dysku więc mu ją przepisałem ale system chce go teraz formatowac. Tam jest masa danych i dysk był sprawny więc nie chcę tego robić. Jak odtworzyć połączenie z tym dyskiem tak jak było wcześniej?


Ja miałem podobny problem - miałem dwa napędy DVD, jednego mi nie rozpoznawał. Niestety musiałem go wywalić.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*****

Posty: 2872
Dołączył(a): 18.05.2004
Offline
PostNapisane: 7 lut 2017, 22:09 
Cytuj  
Oyci3C napisał(a):
Raczej zbieg okoliczności. Generalnie to do kieszeni USB i pod jakiegoś linuxa.


Nie, o ile dobrze pamiętam ten update miał taki problem w pewnych specyficznych warunkach, nawet tutaj chyba o tym pisałem jako ostrzeżenie. Już nie pamiętam czy było jakieś proste rozwiązanie jak to odzyskać. Pomyślał by kto że ms naprawi po pół roku takie coś...

O znalazłem: Napisane: 04 sie 2016 21:15
Goatus napisał(a):
Polecał bym uważać z nowym update, część ludzi ma problem ze "znikającymi" dyskami (niezwiązane z malwarem z fosshuba)


Edit: W zarządzaniu dyskami możesz spróbować ręcznie przypisać literę do tego obszaru, niektórym to pomagało. No i pobierz pozostałe aktualizacje, może któraś to naprawia

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2986
Dołączył(a): 29.02.2008
Offline
PostNapisane: 7 lut 2017, 23:31 
Cytuj  
Partition Recovery pomogło. Trochę poczytałem i widzę, że masa ludzi miała ten problem. Microsoft przyznał się do błędu, obiecał hotfixa i .. cisza. Trzeba sobie samemu radzić. Niektórym pomagało przywrócenie litery dysku ale większość podobnie jak ja musi korzystać z softu. Na szczęście nie był to problem.

Heh, z tego co czytałem to część hamburgerów wpadła w panikę i po przywróceniu literki z rozpędu kliknęła formatowanie...


_________________
For the pony!

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 27 mar 2017, 18:12 
Cytuj  
Zainstalujcie w Windows 10 (polska wersja) jakiś program z nazwą na V. Powodzenia w znalezieniu w menu start :lol:


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 27 mar 2017, 19:15 
Cytuj  
VMware znajduje normalnie.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 15476
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 27 mar 2017, 22:33 
Cytuj  
VLC i Virtual Box też


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 28 mar 2017, 06:29 
Cytuj  
U mnie VMware i Vulkan jest pod literą U :)
Nie ma V


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 28 mar 2017, 06:29 
Cytuj  
W search to wiadomo ale chyba o to Tobi nie wie że jest Search.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 28 mar 2017, 07:30 
Cytuj  
A o to chodzi, no to tak zgadza się pod U jest :)


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 15476
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 28 mar 2017, 18:21 
Cytuj  
Deshroom napisał(a):
W search to wiadomo ale chyba o to Tobi nie wie że jest Search.

haha - od czasu instalacji win10 niczego innego nawet nie używałem i rzeczywiście - są jakieś katalogi z programami i jest pod U :D


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 28 mar 2017, 20:17 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Deshroom napisał(a):
W search to wiadomo ale chyba o to Tobi nie wie że jest Search.

haha - od czasu instalacji win10 niczego innego nawet nie używałem i rzeczywiście - są jakieś katalogi z programami i jest pod U :D


Ja mam ładnie wszystko pogrupowane w kaflach. Ostatnio instalowałem Vikinga i patrzę, na liście nie ma V :lol:


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2017, 18:48 
Cytuj  
można instalować win 10 1703 (ta duża aktualizacja)


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2017, 18:51 
Cytuj  
U mnie kilka dni temu poszło ale wkurza mnie coś z układaniem ikon na pulpicie, dwa wolne miejsc w siatce w lewym górnym rogu nie da się wykorzystać bo "wyrzuca" ikony z tego miejsca i ogólnie jakieś przepychanie się ikon jest, pierwsza usterka win10 od bety :(


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

**
Avatar użytkownika

Posty: 8146
Dołączył(a): 10.05.2011
Offline
PostNapisane: 20 kwi 2017, 10:00 
Cytuj  
o co kaman? https://dtpsoft.pl/index.php?id_product ... o_spo=true
to jest legal? Win 10 Pro 64 za 3 stowki?


_________________
embe napisał(a):
Szukasz gościa do zrobienia łazienki to przeglądasz jego papiery mistrzowskie czy (..) ewentualnie... bierzesz go z polecenia?
Nie ważne że inna skala ale tak to działa, taki misiewicz mógłby się okazać większym fachowcem niż richard od noszenia teczek.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 20 kwi 2017, 10:05 
Cytuj  
To jest to samo co na allegro czasami za 99zł, wersja Elektroniczna/ESD czyli z odzysku zazwyczaj, w EU jest to legalne ale warto telefonicznie zrobić autoryzacje i miec to przypisane do swojego konta w ms żeby nie okazało się za pół roku że ci wyskoczy napis o braku legalności klucza.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 kwi 2017, 20:22 
Cytuj  
Pany, takie pytanko - mam tablet z Windows 10. Jak się wyłącz (uśpienie?) to za każdym razem muszę wpisywać hasło do konta. Można to gdzieś wyłączyć?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

****
Avatar użytkownika

Posty: 1006
Dołączył(a): 2.11.2005
Offline
PostNapisane: 27 kwi 2017, 07:57 
Cytuj  
Chyba tak samo jak sie wylacza logowanie przy uruchamianiu, komenda netplwiz

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 27 kwi 2017, 09:49 
Cytuj  
Dracos napisał(a):
Chyba tak samo jak sie wylacza logowanie przy uruchamianiu, komenda netplwiz


Sprawdzę. Dzięki wielkie.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 27 kwi 2017, 09:58 
Cytuj  
TobiAlex napisał(a):
Dracos napisał(a):
Chyba tak samo jak sie wylacza logowanie przy uruchamianiu, komenda netplwiz


Sprawdzę. Dzięki wielkie.



Nie czytałem dokładnie, masz:

http://www.thewindowsclub.com/auto-logo ... indows-8-1


_________________
psn

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 667 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.