mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 23 lis 2015, 17:35 
Cytuj  
Jestem zachwycony :) u mnie na wsi do tej pory mialem tylko opcje tpsa i marne do 10m ale faktycznie predkosc sciagania nie przkraczala jakies 650kb/s na steamie np.

odebralem dzis zestaw od playa odbeira u mnie tylko 3g na speedtestach pokazuje 33mbs (szalony!) na steamie sciagam pliki w porywach do 4mb/s srenio jakeis 3-3,5 . czuje sie jakos tak bardziej cywilizowany :) w kazdym badz razie za 45zl na miech (umowa na 24 m po 90 zl ale 1 rok gratis router gratis) versus chujowa tepsa za 135zl na miech nie mam slow. ale potestuje dluzej poki co rewelacja.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

*****

Posty: 2349
Dołączył(a): 12.07.2007
Offline
PostNapisane: 23 lis 2015, 19:52 
Cytuj  
znam to uczucie. :)

8 lat radiowki 6mb/s, jedyna dostepna opcja na przedmiesciu -> 250mb/s UPC po kablu. quality of life tak bardzo na plus.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 23 lis 2015, 20:23 
Cytuj  
za 45zl na miech to ja mam w Vectrze 50mb/s :)


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 23 lis 2015, 21:40 
Cytuj  
Huragan napisał(a):
za 45zl na miech to ja mam w Vectrze 50mb/s :)

Ale przeczytałeś, że on na wsi? A nie w centrum Warszawy?

X.


_________________
Zasady postowania

*
Avatar użytkownika

Posty: 6940
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 23 lis 2015, 22:14 
Cytuj  
Akurat w centrum Warszawy ciężko o kablowego neta. Poza tepsą oczywiście.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 16:37 
Cytuj  
Isengrim napisał(a):
Akurat w centrum Warszawy ciężko o kablowego neta. Poza tepsą oczywiście.

A to ciekawe... UPC i Netia jest tu wszędzie ;)

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 10868
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 16:52 
Cytuj  
Może on nie z tej Warszawy.


_________________
@polygamia

*
Avatar użytkownika

Posty: 6940
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 17:07 
Cytuj  
UPC oferuje tv, natomiast z internetem tak fajnie nie jest. W starym mieszkaniu zajęło im 15 lat pociągnięcie światłowodu. W nowym net jest przecznice dalej i tak od kilku lat.
Netia to linie tepsy, więc i równie wysoka jakość usług...
Ja przeszedłem na cyfrowy polsat i w sumie jest ok, tylko przy transferze powyżej 100-150 giga wlaczaja lejek i troche lipa.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 20:33 
Cytuj  
Isengrim napisał(a):
UPC oferuje tv, natomiast z internetem tak fajnie nie jest.

Mam UPC 120mbpsów, na tym samym kablu co TV. Działa, speedtest pokazuje full prędkość, mieszkam w śródmieściu. Więc, że co? ;)

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 10868
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 20:50 
Cytuj  
Obrazek

Rozmawiaj z nim dalej. :>


_________________
@polygamia

*
Avatar użytkownika

Posty: 6940
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 20:51 
Cytuj  
Budynek ile ma kondygnacji ?
UPC, d. Aster zlewa sieć w niskiej zabudowie jaka dominuje w centrum. Mam kilku znajomych z kablowka, ale bez neta (bo niedostępny) wszyscy dziwnym trafem w kamienicach 3-4 pietrowych.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 21:20 
Cytuj  
Isengrim napisał(a):
Budynek ile ma kondygnacji ?

3+ (strych) ;)

X.

PS. Ostatnio na Woli się UPC uaktywniło i łazi w okolicach Ciołka oferując szybki internet ;)


_________________
Zasady postowania

*
Avatar użytkownika

Posty: 6940
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 21:38 
Cytuj  
Jakby sie u mnie pojawili 2 lata temu, to bysmy sie dogadali. Nawet dzwonilem, tlumaczylem ze w okolicy jest siec, lokatorzy nowi sie wprowadzili...no ale nie, bo nie.
Multimedia, vectra to samo.
Ten cyfrowy polsat nawet jest ok, tylko zmniejszanie transferu do 128k troche zdenerwowalo za pierwszym razem, bo oczywiscie zero informacji o ograniczeniach nieograniczonego internetu.

***
Avatar użytkownika

Posty: 633
Dołączył(a): 2.12.2005
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 21:49 
Cytuj  
Piszpan bez limitów transferów?

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 24 lis 2015, 22:59 
Cytuj  
Venan napisał(a):
Piszpan bez limitów transferów?


teoretycznie ale jak przekroczysz 100 gb to jest zapis ze moga ale nie musza ograniczyc ci transfer do 1mbs. na call center niby koles mowil ze sie jeszcze nie zdazylo zeby komus ograniczali bo to stary zapis ktory byl jescze na pierwszych umowach. zobaczymy. u mnie poki co ok.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

***
Avatar użytkownika

Posty: 998
Dołączył(a): 2.11.2005
Offline
PostNapisane: 25 lis 2015, 09:48 
Cytuj  
Kłamia klamia mi upierdolili w pierwszym miechu jak zaczalem testowac ten nieograniczony net bo sie zastanawialem czy nie rozwiazac umowy z netia, i obciecie transferu wygladalo tak ze najpierw polowe pozniej znowu tak az do predkosci nieuzywalnej wrecz. Teraz korzystam z connectify i chrome steam i kilka innych rzeczy mam podpiete pod cyfrowy polsat, a torrenty jakies aktualizacje windowsa na netii dzialaja, wiec mam spokoj ze raczej nie przekrocze tych widelek polsatu a pozmyslec ze z 300m w lini prostej do mnie jest osiedle i tam maja UPC i nie potrzebuja takich hopek robic.

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 25 lis 2015, 20:04 
Cytuj  
i tak macie zajebiście, ja co drugi miesiąc wpadam w widełki - co gorsza zamiast przyciąć mi łącze to wpierdalają mnie na pasmo z podobnymi oszołomami-ściągaczami i wieczorami mam te flutkuacyjne 20-30Mb/s ale z pingiem 100-200ms co czyni praktycznie każdą grę online unplayable :/

***
Avatar użytkownika

Posty: 18531
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 25 lis 2015, 23:52 
Cytuj  
Mark24 napisał(a):
i tak macie zajebiście, ja co drugi miesiąc wpadam w widełki - co gorsza zamiast przyciąć mi łącze to wpierdalają mnie na pasmo z podobnymi oszołomami-ściągaczami i wieczorami mam te flutkuacyjne 20-30Mb/s ale z pingiem 100-200ms co czyni praktycznie każdą grę online unplayable :/


Wez Virgin - zajebisty transfer i prawdziwe unlimited (przynajmniej na wsi gdzie mieszkalem).

btw miales moze do czynienia z BT? niby daja unlimited wi-fi, tylko pytanie o jakos tego neta

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 09:48 
Cytuj  
virgin zdjae sie nie ma unlimited. napislabyscie cos wiecej o polsacie. ja mam chyba 14 dni na zwrot mysle kurde ze faktyznie jak przekrocze 100g co trudne nie ejst to znow bede mial internet z dupy.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

***
Avatar użytkownika

Posty: 15453
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 10:11 
Cytuj  
Też muszę ponarzekać.
Mam tylko 250mbps z upc, a orange nie chce mi światła z 600mbps pociągnąć :(
Jak żyć? :(


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.