mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 18603
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 12:33 
Cytuj  
Piszpan napisał(a):
virgin zdjae sie nie ma unlimited.


Ma.Ostatnio nawet 200 Mb wprowadzili.

http://store.virginmedia.com/broadband/ ... index.html

****
Avatar użytkownika

Posty: 1006
Dołączył(a): 2.11.2005
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 13:05 
Cytuj  
Piszpan napisał(a):
virgin zdjae sie nie ma unlimited. napislabyscie cos wiecej o polsacie. ja mam chyba 14 dni na zwrot mysle kurde ze faktyznie jak przekrocze 100g co trudne nie ejst to znow bede mial internet z dupy.


No musisz sam odpowiedziec sobie czy 100 to ci obleci przez miesiac szczegolnie jezeli uzywasz streamingu/torrentow etc do tego ten ich limit liczy UL i DL sumarycznie. Że obcinaja transfer to mozesz byc pewny chociaz mi sie wydaje ze jak testowalem to chyba z 200 albo i wiecej pociagnalem inna kwestia ze byc moze gdzies tam u Ciebie malo klientow jest do jednej stacji bazowej i w wtedy inaczej ten limit i obcinanie transferu stosuja.

Ale generlnie rzumiem wachanie bo przesiasc sie w domu z tych "do 10" na polaczenie min 30 i do tego symetryczne to jest roznica :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 18288
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 13:22 
Cytuj  
mrynar napisał(a):
Wez Virgin - zajebisty transfer i prawdziwe unlimited (przynajmniej na wsi gdzie mieszkalem).

Virgin to PLAY, jak ktoś ma z nim problem to nie będzie lepiej.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18603
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 15:00 
Cytuj  
embe napisał(a):
mrynar napisał(a):
Wez Virgin - zajebisty transfer i prawdziwe unlimited (przynajmniej na wsi gdzie mieszkalem).

Virgin to PLAY, jak ktoś ma z nim problem to nie będzie lepiej.


ale to byla rozmowa o UK z markiem nr 24

***

Posty: 578
Dołączył(a): 7.10.2005
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 16:19 
Cytuj  
A tak z ciekawosci - jak pingi na lte - zwlaszcza wieczorami? Bo w najblizszej przyszlosci czeka mnie przeprowadzka gdzie tylko radiowka albo lte (centrala neostrady jest jakies 300 metrow od domu ale nie podlacza bo nie bo nie bo nie;)).

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 16:55 
Cytuj  
ja mam ping w polsce na 3g 36 ms najwieksze bodajze do brazyli czy australli w granicach 190


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

****
Avatar użytkownika

Posty: 1006
Dołączył(a): 2.11.2005
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 17:08 
Cytuj  
Aż zerknąłem w historie i tak patrze ze od 24-43 przy czym 30-coś to najczesciej pojawiajacy sie wynik dla lte.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 17:20 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Też muszę ponarzekać.
Mam tylko 250mbps z upc, a orange nie chce mi światła z 600mbps pociągnąć :(
Jak żyć? :(


Heheszek ;) A do mnie wczoraj Pan z Orange przyszedł z info, że mogą światło pociągnąć... więcej, że w grudniu UPC będzie coś zmieniało w regulaminach i można wycofać się z umowy. Pewnie tak zrobię, wycofam UPC i wezmę światło :)


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 18603
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 17:32 
Cytuj  
Shador von Dal napisał(a):
tczewiak napisał(a):
Też muszę ponarzekać.
Mam tylko 250mbps z upc, a orange nie chce mi światła z 600mbps pociągnąć :(
Jak żyć? :(


Heheszek ;) A do mnie wczoraj Pan z Orange przyszedł z info, że mogą światło pociągnąć... więcej, że w grudniu UPC będzie coś zmieniało w regulaminach i można wycofać się z umowy. Pewnie tak zrobię, wycofam UPC i wezmę światło :)


To wogole ma jakies znaczenie? Poza e-penisem?

Przy 100 Mb to juz chyba mozna ultra HD sreamingowac bez problemu.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 19:34 
Cytuj  
tczewiak ostro dziala na showupie na 3 kamerki :)


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 20:00 
Cytuj  
mrynar napisał(a):
Mark24 napisał(a):
i tak macie zajebiście, ja co drugi miesiąc wpadam w widełki - co gorsza zamiast przyciąć mi łącze to wpierdalają mnie na pasmo z podobnymi oszołomami-ściągaczami i wieczorami mam te flutkuacyjne 20-30Mb/s ale z pingiem 100-200ms co czyni praktycznie każdą grę online unplayable :/


Wez Virgin - zajebisty transfer i prawdziwe unlimited (przynajmniej na wsi gdzie mieszkalem).

btw miales moze do czynienia z BT? niby daja unlimited wi-fi, tylko pytanie o jakos tego neta



Mam właśnie Virgin Mrynar. Oni mają limity fair usage policy:

http://my.virginmedia.com/traffic-manag ... holds.html

Zresztą poza tym do czego się przyznają (bo niby mierzą jedynie upload co jest kłamstwem) mają masę innych wskaźnikow które biorą pod uwagę. Najgorszy jest ten miesięczny, bo jak się zakwalifikujesz to potem masz miesiąc pokuty na chujowym łączu, gdzie owszem masz te np. 50Mb/s ale jedynie w nocy i rano, wieczorami prędkość spada do 10-20Mb/s a ping rośnie do kilkuset ms.
Mam z nimi pogadankę na te tematy kilka razy w ciagu roku - generalnie jak ostatnio liczyłem to rocznie płacę podobne kwoty za ichnią płatną infolinię (szczególnie, ze ich net do niezawodnych nie należy) jak za abonament.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18603
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 26 lis 2015, 20:21 
Cytuj  
Mark24 napisał(a):
mrynar napisał(a):
Mark24 napisał(a):
i tak macie zajebiście, ja co drugi miesiąc wpadam w widełki - co gorsza zamiast przyciąć mi łącze to wpierdalają mnie na pasmo z podobnymi oszołomami-ściągaczami i wieczorami mam te flutkuacyjne 20-30Mb/s ale z pingiem 100-200ms co czyni praktycznie każdą grę online unplayable :/


Wez Virgin - zajebisty transfer i prawdziwe unlimited (przynajmniej na wsi gdzie mieszkalem).

btw miales moze do czynienia z BT? niby daja unlimited wi-fi, tylko pytanie o jakos tego neta



Mam właśnie Virgin Mrynar. Oni mają limity fair usage policy:

http://my.virginmedia.com/traffic-manag ... holds.html

Zresztą poza tym do czego się przyznają (bo niby mierzą jedynie upload co jest kłamstwem) mają masę innych wskaźnikow które biorą pod uwagę. Najgorszy jest ten miesięczny, bo jak się zakwalifikujesz to potem masz miesiąc pokuty na chujowym łączu, gdzie owszem masz te np. 50Mb/s ale jedynie w nocy i rano, wieczorami prędkość spada do 10-20Mb/s a ping rośnie do kilkuset ms.
Mam z nimi pogadankę na te tematy kilka razy w ciagu roku - generalnie jak ostatnio liczyłem to rocznie płacę podobne kwoty za ichnią płatną infolinię (szczególnie, ze ich net do niezawodnych nie należy) jak za abonament.


Ja tez mialem Virgin, ale zrezygnowalem z kontraktu (ich podwyzka akurat szczesliwie sie zbiegla z moja przeprowadzka) i albo naprawde duzo ciagniesz albo na zadupiu nie przycinaja transferu. Na moim laczu siedzialem ja, 3 Rumunow i 2 Rumunki i prawie kazdy dosc aktywnie korzystal.:)

***
Avatar użytkownika

Posty: 15476
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 12:15 
Cytuj  
mrynar napisał(a):
[To wogole ma jakies znaczenie? Poza e-penisem?

Przy 100 Mb to juz chyba mozna ultra HD sreamingowac bez problemu.

Ma. Nie da się UHD na 100, a szybsze łącze przydaje się przy zakupach na steamie.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 13:24 
Cytuj  
Z tego co wiem to te łącza po 300 to mają tylko 30 uploadu.


_________________
psn

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 16:31 
Cytuj  
Deshroom napisał(a):
Z tego co wiem to te łącza po 300 to mają tylko 30 uploadu.


w dupach sie wam poprzewracalo :)


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2620
Dołączył(a): 25.08.2010
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 17:28 
Cytuj  
Piszpan napisał(a):
w dupach sie wam poprzewracalo :)

+1


_________________
"White Sharia is clinically proven to make all the liberal feminism simply go away!" #fashreality

***
Avatar użytkownika

Posty: 10868
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 17:35 
Cytuj  
"bo mogę" :D
Tak poważnie to przecież szerokopasmowe łącza są w tak dobrych cenach u największych dostawców, że często dopłata do +100% przepustowości to coś rzędu 20-30zł także jak ktoś dużo pobiera i chce mieć coś "na już" to dlaczego nie. Ja mam póki co 100mbit z vectry za 45zł (tylko biorę zazwyczaj krótkie umowy na 10-12 miesięcy) a ktoś tam z rodzinki mówił, że w upc za 120mbit płaci 40zł także zależy od umowy itp.


_________________
@polygamia

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 19:09 
Cytuj  
Piszpan napisał(a):
Deshroom napisał(a):
Z tego co wiem to te łącza po 300 to mają tylko 30 uploadu.


w dupach sie wam poprzewracalo :)
ja mam 30/5

Myslalbym o większej prędkości gdyby upload zbliżał się do downloadu.

Upload jest fajny np do dropboxa jak się ma 1TB a tak to nie warto dużych rzeczy tam wrzucać.

Płacę w upc 80 zł za neta i pełny pakiet hd bez hbo itp.
Z nagrywarką.


_________________
psn

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 27 lis 2015, 19:17 
Cytuj  
Deshroom napisał(a):
Z tego co wiem to te łącza po 300 to mają tylko 30 uploadu.

Od molochów typu Orange, itp to zazwyczaj tak, ale trzeba się dobrze rozglądać w okolicy czy jakiejś innej mniejszej firmy nie ma (albo nie jest blisko i czy by nie chciała podciągnąć kabla) bo mniejszy providerzy mają czasem lepsze ratio dla DL/UL nawet symetryczne się zdarzają w cenie normalnych.

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 1 gru 2015, 23:10 
Cytuj  
wlasnie siedze na inofilinii z virginem.
Lacze 50Mb/s capniete na 1Mb/s:

Obrazek

Jak zwykle pierdolenie o jakichś robotach w moim terenie, jak gostek wyczaił, że się mnie łatwo nie pozbędzie to coś tam grzebnął i łącze za 45min ma wrócić do pełnej prędkości.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.