mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 27 wrz 2016, 20:17 
Cytuj  
a to ja ci napisałem coś innego, widzę teraz wszędzie reklamę tego nc+, nie wiem ale zapytam przy okazji gościa z play jeżeli to z nimi coś robione.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 27 wrz 2016, 20:30 
Cytuj  
Mam proste pytanie, proszę o prostą subiektywną odpowiedź. Czy wybierając taki zestaw w centrum warszawy do 5 komputerów w biurze będzie znośny biurowy net?

https://www.morele.net/router-tp-link-t ... pl-362569/

http://www.plus.pl/modem-router?deviceT ... tock=false

Jedyna alternatywa będzie router za 500 zł ze slotem na sim (np. taki http://allegro.pl/router-tp-link-tl-mr6 ... 89467.html ). Chodzi mi o to czy linkowany zestaw musi chodzić słabo bo np antena w USB jest do dupy.

Ogólnie chodzi jedynie o zaoszczędzenie 400 zł, opcji kabel, kablówka nie ma.


_________________
psn

***
Avatar użytkownika

Posty: 18565
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 27 wrz 2016, 20:38 
Cytuj  
Te kompy stoja w jednym pomieszczeniu? Jak w jednym to moze taki za 100 zl styknie.

IMO warto zainwestowac w router kategorii 6.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17532
Dołączył(a): 24.02.2004
Offline
PostNapisane: 27 wrz 2016, 20:43 
Cytuj  
Kurcze zapomniałem dopisać, że wifi nie ma znaczenia, całość podłączona do switcha i kable na biuro (już są od lat, kable, gniazdka itp). Chodzi czy takie USB da radę dostarczyć neta do 5 kompów (będzie stało na parapecie z najlepszym zasięgiem LTE)

Przyznam ze nawet nie wiem czy w routerze ze slotem na SIM anteny WIFI są też używane do GSM? Są?

Ma być tanio na potrzeby maila i przeglądarek.


_________________
psn

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 2 lis 2016, 12:25 
Cytuj  
jakby ktos szukal to teraz nju ma zajebista oferte na internet. 29zl za 40gb po 6 miechach 80gb po 2 latach 120gb ciagle z kwota 29zl na miech. umowe mozesz rozwiazac w kazdej chwili i jesli nie zuzyjesz tych 29zl to zaplacisz mniej. ja musialem brac bo te 100 gb od playa to za malo jednak. 140gb bedzie optymalnie a jak sie skonczyc mi play to 120gb moze od samego nju styknie. albo sie dokupi 2 karte do nju i bede uzywal tylko jak zrobi sie lejek.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 10:26 
Cytuj  
Mam internet stacjonarny VDSL w Orange. Gówno straszne, problemy z bufforowaniem na YT i niektórymi grami.
Co jest jednak najgorsze Elite Dangerous nie może się połączyć z serwerami, albo łączy się tylko sporadycznie. W zasadzie nie da się grać... Odpaliłem sobie net LTE z Play i działało perfekcyjnie. Czy jest jakiś sposób żeby reklamować to w Orange albo na podstawie tego zerwać umowę? Bo nie jest to problem po mojej stronie, a ogranicza mi dostęp do pewnych usług ;/

***
Avatar użytkownika

Posty: 18565
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 11:29 
Cytuj  
Koleś napisał(a):
Mam internet stacjonarny VDSL w Orange. Gówno straszne, problemy z bufforowaniem na YT i niektórymi grami.
Co jest jednak najgorsze Elite Dangerous nie może się połączyć z serwerami, albo łączy się tylko sporadycznie. W zasadzie nie da się grać... Odpaliłem sobie net LTE z Play i działało perfekcyjnie. Czy jest jakiś sposób żeby reklamować to w Orange albo na podstawie tego zerwać umowę? Bo nie jest to problem po mojej stronie, a ogranicza mi dostęp do pewnych usług ;/


Pewnie, ze reklamuj. Powiedz ze internet wykorzystujesz glownie do grania.

Moze modem masz zjebany?

***
Avatar użytkownika

Posty: 31372
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 11:32 
Cytuj  
to nie wina modemu tylko orange'a.
ja mam to samo z twitchem, youtubem itd.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 12:13 
Cytuj  
Modem już wymieniałem. Zadzwoniłem dziś na infolinie i kazali mi przestawić mój router na ipv4 zamiast ipv6 ;P. W sumie znalazłem info na forach Orange że ludzie mieli problemy z grami i to pomogło 0_0.

Jak nie pomoże to będę kombinował tak żeby zerwać umowę, i wezmę playa.

**

Posty: 490
Dołączył(a): 12.03.2006
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 11:43 
Cytuj  
Przeprowadzam sie i musze zrezygnowac z UPC z ktorego do tej proy bylem raczej zadowolony.
Na nowej lokalizacji mam do wyboru Netie, Orange swiatlowod i Vectre - pytanie co wybrac?
Orange 300/30mb ~65 zl/mc
Vectra 150/15mb ~60 zl/mc
Netia 300/30mb ~53 zl/mc

Tepsa i czasy neo+ mi sie zle kojarza, ale to czasy adsl bycmoze na swiatlowodach poprawili jakosc, netia to chyba infrastruktura orange.
Vectra to docis3? W upc mi sie to sprawdzalo ale dalej sie waham.

Naturalnie zalezy mi na niskich pingach w polsce i de/nl


_________________
WoW - retired ...?
AoC - failed
Aion - never even started

***
Avatar użytkownika

Posty: 18232
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 11:45 
Cytuj  
Wybierz tego kto jest właścicielem kabla, orange jest ok od dawna.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 11:47 
Cytuj  
Ja bym wziął światłowód. Polecam.


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31372
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 14:27 
Cytuj  
z orangem szalu nie ma, szczegolnie wieczorami.
troche sie ostatnio poprawilo ale youtube/imdb potrafia przycinac.

***
Avatar użytkownika

Posty: 15464
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 18:56 
Cytuj  
Pwael napisał(a):
Przeprowadzam sie i musze zrezygnowac z UPC z ktorego do tej proy bylem raczej zadowolony.
Na nowej lokalizacji mam do wyboru Netie, Orange swiatlowod i Vectre - pytanie co wybrac?
Orange 300/30mb ~65 zl/mc
Vectra 150/15mb ~60 zl/mc
Netia 300/30mb ~53 zl/mc

Tepsa i czasy neo+ mi sie zle kojarza, ale to czasy adsl bycmoze na swiatlowodach poprawili jakosc, netia to chyba infrastruktura orange.
Vectra to docis3? W upc mi sie to sprawdzalo ale dalej sie waham.

Naturalnie zalezy mi na niskich pingach w polsce i de/nl

1. Właściciel kabla to już bez znaczenia w dzisiejszych czasach.
2. Vectra to ta sama technologia co UPC, ale to taka cebula wersja. Jest taniej, ale i awaryjność wyższa, a 150Mbps nie zobaczysz poza nockami. W UPC płacę chyba 120zł za 250Mbps, ale tyle mam prawie zawsze. Za to pingi po chuju fest i lagi w weekend (pornole nadal lecą te 250Mbps, ale granie to katorga).
3. Orange - ponoć z gamingiem super, transfery niskie, ale pingi również, ale... nie wszędzie - oni mają priorytetyzowanie ruchu ewidentnie i są tytuły wręcz niegrywalne.
4. Netia - mnie wad od orange, ale tak jak i orange... dużo zależy od lokalizacji instalacji. To nie docsis tylko nadal zwierzęca technologia.

Jeśli masz wybierać między netią, a orange to musisz sprawdzić u sąsiadów.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 31372
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 19:14 
Cytuj  
netia to najwiekszy crap jaki moze byc i koszmarna obsluga klienta/support techniczny.
ja na orange ogolnie nie narzekam, pingi sa bardzo dobre.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17020
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 19:57 
Cytuj  
Nigdy nie pakuj się w netie. Aczkolwiek jest jedno miejsce gdzie zapierdala u mojego ojca w domu :/

**

Posty: 490
Dołączył(a): 12.03.2006
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 20:34 
Cytuj  
Mendol jaka masz opcje tego lacza?
Jakie masz pingi do onetu np? Wiem ze to sredni miernik.
Na upc w katowicach mam 9ms, we wroclawiu 12ms


_________________
WoW - retired ...?
AoC - failed
Aion - never even started

***
Avatar użytkownika

Posty: 31372
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 lut 2017, 21:46 
Cytuj  
mam od 2 lat opcje 300Mb/s
onet 9ms, atman 4ms, vie.valve.net 43ms.
place 120zl miesiecznie za net+telewizje (multiroom) i dodatkowe pakiety telewizyjne.

*
Avatar użytkownika

Posty: 5067
Dołączył(a): 22.07.2007
Online
PostNapisane: 13 lut 2017, 08:05 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
netia to najwiekszy crap jaki moze byc i koszmarna obsluga klienta/support techniczny.
ja na orange ogolnie nie narzekam, pingi sa bardzo dobre.


Ile ludzi tyle opinii. Dla mnie netia jest świetna, natomiast UPC to najgorszy crap z tragiczną obsługa klienta (samo dodzwonienie się to cud).

Orange jest faktycznie bardzo dobre, ale ma tą skurwiela opcje z koniecznością opłaty za łączę.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31372
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 13 lut 2017, 08:29 
Cytuj  
mialem netie 2 lata, wczesniej dialog.
najbardziej zadowolony bylem z dialogu, awarie zglaszane o 22, o 8 rano technik dzwonil do drzwi z pytaniem czy wszystko dziala.
do tego ogarnieta infolinia.
po przejeciu dialogu przez netie, zaczela sie masakra i tak juz im zostalo.

przy swiatlowodzie nie ma zadnej oplaty za lacze, ja kupilem w jakiejs promocji i za samo lacze place 64zl.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.