mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 18 mar 2016, 16:14 
Cytuj  
  napisał(a):
bez dzwiekowki te edifiery tak sobie graja. z xonarem 100x lepiej.


a jakie głośniki dobrze grają na integrze? bo jeszcze takiej nie słyszałem. Aktualnie mam najnowszą płytę asusa z cudownie odjebaną dzwiękówką i wytrzymałem na niej 20 sekud. poczciwy Recon 3d pod PCIE ją zgniata jak kawałeczek papieru. Wszystkie pełnoprawne karty Creative'a z chipami X-FI są kartami godnymi polecenia, xonara nigdy nie słyszałem ale przeczuwam że gra podobnie jak wyższa półka creative'a.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 18 mar 2016, 17:52 
Cytuj  
Tu dobrym wyjściem byłby zakup głośników aktywnych z wejściem cyfrowym, wtedy olewasz kwestie jaka jest karta dźwiękowa byle DAC był na normalnym poziomie, a to już te lepsze płyty główne mają.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 18 mar 2016, 18:12 
Cytuj  
No tak, ale nie ma wtedy bajerów w stylu crystalizerów, efektów przstrzeni itd. a to w grach robi wrażenie na głośnikach zajebistych. Co do muzyki natomiast to tylko cyfrowe.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 20 mar 2016, 22:49 
Cytuj  
Moje Edifiery grają na Xonarze U7 i jest różnca spora nawe do U3.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

***
Avatar użytkownika

Posty: 10868
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 20 mar 2016, 23:12 
Cytuj  
Ja mam DX i mnie rozjebało, że to wymaga dodatkowego zasilania, bo inaczej komp się nie chce włączyć. :D


_________________
@polygamia

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 21 mar 2016, 08:41 
Cytuj  
embe:
zmienilem dzwiekowke na taka z wyjsciem optycznym (soundblaster Z) i po przestawieniu dzwieku na DTS/DD puszcza mi go innym "kanalem" - w windowsie widze to jako inne urzadzenie wyjsciowe, kino domowe dostaje jakis sygnal bo wyswietla mi format dzwieku dolby digital np. ale jest cisza.
Za to dziala bez problemu dzwiek niekodowany - w windzie wychodzi "niby innym urzadzeniem ktore korzysta z tego samego jedynego wyjscia optycznego).
Olac to? Jak sie ma jakosc dzwieku niekodowanego do DD/DTS, niby na logike powinna byc najlepsza, true?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 21 mar 2016, 14:27 
Cytuj  
To nie tak działa, jak podłączasz cyfrowo coax lub optyczne do amplitunera czy tam kina domowego, które ma własne dekodery to w kompie nic nie ustawiasz, to co win10 ma zapewnia przesłanie DD/DTS od 2.0 do 7.1 i więcej.

Czyliw win10 w ustawieniach jeśli nie ma automatycznie że przekieruje ci dźwięk na wyjście cyfrowe musisz to sam zaznaczyć, wtedy nie będzie z kompa innego dźwięku jak to na cyfrowym, nowsze płyty mają już tak że na cyfrowym i na analogowym leci jednocześnie dźwięk i masz nad tym kontrole.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 21 mar 2016, 14:33 
Cytuj  
Mu chodzi o to, że leci na amplituner bo zainstalował dekokdery takie. To jest kłamstwo w sterownikach, emuluje to dźwięk DD i DTS nawet jak go nie ma. Najlepszy dźwięk jest w momencie, kiedy odpalasz muzyke/film i na amplitunerze pojawia się DD albo DTS.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 21 mar 2016, 14:48 
Cytuj  
No tak, generalnie załączasz film na kompie, który ma zazwyczaj DD/DTS 2.0 lub 5.1 czyli masz stereo zakodowane lub przestrzenny ale tym ma zajmować się ampli lub jakiś tam zestaw kina bo wysyłasz sygnał po kablu cyfrowym, w kompie mieszasz tylko wtedy jak jakiś zestaw podpinasz czy to do kompa czy do karty wieloma kabelkami analogowo, wtedy komp dekoduje.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 24 mar 2016, 15:19 
Cytuj  
http://www.morele.net/glosniki-komputer ... -0-623172/

Z kodem EDIFIER2 kosztują 349PLN, oferta wazna jeszcze 20h. IMO cena kosmicznie zajebista.

*
Avatar użytkownika

Posty: 5070
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 16 maja 2016, 19:06 
Cytuj  
Troche z innej beczki, ale też głośniki.

Wszystkie głośniki bluetooth da się podpiąć w kilka sztuk do jednego urządzenia? :/

***
Avatar użytkownika

Posty: 18615
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 19 maja 2016, 18:09 
Cytuj  
Kupilem dzis Edifiery R1280T - najlepsze glosniki komputerowe jakie w zyciu mialem.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 19 maja 2016, 18:14 
Cytuj  
Dobry wybór. Ja jestem zadowolony ze swoich również, tomu też. Fajna firma. Będzie kasa to może coś z wyższej półki kupię.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18615
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 15 lut 2017, 13:03 
Cytuj  
Ostatnio mialem do czynienia z glosnikami SVEN.

http://www.sven.fi/en/catalog/multimedia_2.0.htm

Poziom zblizony do edifierow, a troche tansze. Jak ktos chce zaoszczedzic pare zlotych to moze byc dobry zakup.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.