mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
*

Posty: 153
Dołączył(a): 21.10.2005
Offline
PostNapisane: 20 wrz 2006, 09:44 
Cytuj  
Tak chyba będzie najwygodniej żeby w jednym osobnym temacie podawać setupy statków przez was używanych.

Proszę o pisanie w tytule (nazwa shipa) - (pvp, npc, mission)

DOMINIX - npc na beltach
[high]
5x railgun 250mm II
1x small tractor beam

[medium]
4x cap recherger II
100MN afterburner

[slow]
capacitor power realy
large armor repair II
large "acomodation"
2x kinethic hardener \
2x thermic hardener /(to tank na serpentis)

[drony]
5x Ogr II

Z tym setupem możecie spokojnie stankować każdy spawn serpentisów. Ten drugi rep "accomo" używam na wszelki wypadek jakby przypadkiem pojawił się jakiś KOS podczas rat-owania.

Na misje nten sam setup tylko kwestia dobrania dopowiednich hardenerów w zależności od obrażeń zadawanych przez kolesi


Ostatnio edytowano 20 wrz 2006, 12:04 przez grzegorz1, łącznie edytowano 1 raz
*

Posty: 111
Dołączył(a): 29.10.2004
Offline
PostNapisane: 20 wrz 2006, 11:54 
Cytuj  
a na jakie to npc? paskowe czy misyjne?
moj favorite setup na kartofla, rzecz jasna na misje:

High:
1x Heavy Beam Laser (do agrowania bez ammo)
4x Heavy Nos
1x Tractor Beam

Medium:
5x Cap Rechargers

Low:
2x Large Accomo Reppers
4x Hardeners
1x RCU

DRONY. Domi to lotniskowiec, z jego bonusami drony sa zabojcze. 2x5 heavy, 2x5 med i 1x5 small.

tak przy okazji: Ship Setup Index


_________________
One must feel chaos within, to give birth to a dancing star.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2255
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 20 wrz 2006, 18:00 
Cytuj  
Ja dla dominix uzywam:

High:
3x NOS
1x tractor beam
1x drone range augmentor
1x 250mm rail

Med:
1x afterburner
4x cap recharger

Low:
4x hardener
1x large repper t2

Reszta low slotow w zasadzie dowolna, mozna wsadzic plate, dodatkowy repper (chociaz jest wg mnie zbedny), damage control, albo staby ;)

*

Posty: 111
Dołączył(a): 29.10.2004
Offline
PostNapisane: 21 wrz 2006, 14:36 
Cytuj  
Mac napisał(a):
Reszta low slotow w zasadzie dowolna, mozna wsadzic plate, dodatkowy repper (chociaz jest wg mnie zbedny), damage control, albo staby ;)

na co ten setup? co do drugiego repa - jesli nie uzywasz oficerskich to na misjach lvl4 moze byc ciezko (szczegolnie z takimi angelami). no i ten drone range augmentor - czy 50 km podstawowego zasiegu to malo?


_________________
One must feel chaos within, to give birth to a dancing star.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2255
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 21 wrz 2006, 15:46 
Cytuj  
Ireul napisał(a):
na co ten setup? co do drugiego repa - jesli nie uzywasz oficerskich to na misjach lvl4 moze byc ciezko (szczegolnie z takimi angelami). no i ten drone range augmentor - czy 50 km podstawowego zasiegu to malo?


Setup na 0.0 ratting. Zasięg - kwestia gustu.


Posty: 9
Dołączył(a): 29.12.2005
Offline
PostNapisane: 1 paź 2006, 01:28 
Cytuj  
Strasznie te setupy macie

Ja uzywam takiego
3 Heavy Diminishing Nosferatu
1 Heavy Capacitor Neutralizer
2 200mm RailGun tech2

1 100MN AB tech2
1 Warp Disruptor
1 Sensor Booster
2 Multispectral Jammer tech2

Low sloty
1 RCU tech2
1600mm Rolled Tungsten
Armor Repairer tech2
.... reszta na hardenery...

+ tech2 Heavy Drony....i nie ma kazdego teoretycznie :P


Posty: 2
Dołączył(a): 1.10.2006
Offline
PostNapisane: 1 paź 2006, 11:53 
Cytuj  
z tego raila 200mm tez mozna zrezygnowac na rzecz nosa/neutralizera, 5 heavy dron tech2 zalatwia wszystko w kilka sekund :] np WASP II

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2448
Dołączył(a): 20.11.2001
Offline
PostNapisane: 11 paź 2006, 13:35 
Cytuj  
Ktos moglby mi podac jakis docelowy fit dla Cyclone na NPC (angele) na pasy (0.0 sec). Moge urzywac active hardnerow i t2 med shield boostera.


_________________
Ludzie żyją po to żeby mogli walczyć.


Posty: 39
Dołączył(a): 26.07.2006
Offline
PostNapisane: 3 lis 2006, 13:59 
Cytuj  
Witam wszystkich

czy ktos moglby mi podac fit do Thorax na pasy i misje?


_________________
Obrazek

**

Posty: 200
Dołączył(a): 29.10.2006
Offline
PostNapisane: 3 lis 2006, 14:12 
Cytuj  
Ale który lvl misje?
1 i 2 (i lżejsze 3)oraz pasy w imperium:
Góra - małe działka (150/125, najlepiej t2). Można wsadzić nosferatu.
Środek: Web, mwd/ab, i do wyboru iniektor, cap recharger (czy relay? nigdy nie pamiętam co się w środek wsadza), ewentualnie painter.
Dół: Plejtka (800, jak wejdzie to 1600), med naprawiaczka (najlepiej t2) hardenery na odpowiednich npców i magnetic stabilizer (t2)
Względnie przy słabszych npcach zamiast hardenerów (jednego lub dwóch) można wsadzić dodatkowego mag staba i/lub pdu lub reaktorek/procesor jak są problemy z fitowaniem.
No i drony. Przy pięciu naprawczych i dobrych skillach do capa wychodzi super tank - bez problemu wytrzymuje bsy na paskach. Tyle, że wtedy dmg jest mały (4 małe działka + nos, w środku cap rech., na dole plejtka dwie naprawiaczki, dwa hardenery - serpentisy po 1,5mln rozwalałem)
Dokładną konfigurację musisz sobie sam wypróbować.
Uważam jednak, że na misje/npce lepszy jest Vexor - tylko potrzebuje dronek t2.


Posty: 39
Dołączył(a): 26.07.2006
Offline
PostNapisane: 3 lis 2006, 14:18 
Cytuj  
Vexora moge pozyczyc z corpa a Thoraxa musze kupic :) napisz do mnie convo lub maila jak bedziesz mial chwile moj nick - Equ

po kupnie thoraxa zostanie mi okolo 2.5mln wiec bede musial poczekac na sprzet ze wzgledu na ubezpieczenie

*

Posty: 153
Dołączył(a): 21.10.2005
Offline
PostNapisane: 13 lis 2006, 08:38 
Cytuj  
Witam. Jak uwazacie czy monataz Siege module I na carrierze to dobry pomysl? Czy lepiej dac sobie spokoj i wlozyc kolejnego Drone Control Unit I ??

*

Posty: 115
Dołączył(a): 2.09.2004
Offline
PostNapisane: 13 lis 2006, 11:37 
Cytuj  
grzegorz1 napisał(a):
Witam. Jak uwazacie czy monataz Siege module I na carrierze to dobry pomysl? Czy lepiej dac sobie spokoj i wlozyc kolejnego Drone Control Unit I ??


Siege module nie fittniesz na carriera bo zabraknie ponad 9K tf cpu

*

Posty: 153
Dołączył(a): 21.10.2005
Offline
PostNapisane: 13 lis 2006, 14:27 
Cytuj  
xarr napisał(a):

Siege module nie fittniesz na carriera bo zabraknie ponad 9K tf cpu


Jojks masz racje :-(. troszku zapomnialem o cpu :-) Hm ale i tak sie przyda siege module :-). W koncu trza bedzie se kupic morosa.

*

Posty: 6280
Dołączył(a): 30.07.2004
Offline
PostNapisane: 12 cze 2007, 17:53 
Cytuj  
Taki fit Cyclona do plexowania/ratowania do oceny.
Kod:
HIGH-SLOTS :
~~~~~~~~~~~~
- [ 200 |   25] 650mm Medium Gallium I Cannon   
- [ 200 |   25] 650mm Medium Gallium I Cannon
- [ 200 |   25] 650mm Medium Gallium I Cannon
- [ 100 |   43] 'Arbalest' Heavy Missile Launcher
- [ 100 |   43] 'Arbalest' Heavy Missile Launcher
- [ 100 |   43] 'Arbalest' Heavy Missile Launcher
- [   1 |   20] Salvager I
- [   0 |    0] +2 max targets - nie pamietam jak sie nazywa

MED-SLOTS :
~~~~~~~~~~~~
- [   1 |   20] Target Painter I
- [  50 |   25] 10MN Afterburner I
- [ 150 |   25] Medium Capacitor Booster I
- [   0 |    0] Empty Slot
- [   0 |    0] Empty Slot

LOW-SLOTS :
~~~~~~~~~~~~
- [ 150 |   25] Medium Armor Repairer I
- [   1 |   25] Damage Control I
- [   2 |   25] Energized Adaptive Nano Membrane I
- [   2 |   25] Energized Adaptive Nano Membrane I


W mid sloty nie wiem co wsadzic (hull repairer?). Do tego chetnie przyjme uwagi co do przefitowania innych slotow. Wolnego zostalo 133 PG i 109 CPU.


_________________
Obrazek

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2255
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 12 cze 2007, 19:05 
Cytuj  
Nigdy tym nie latalem, ale twoj setup to pomylka na pierwszy rzut oka.
Tylko 3x turret przy bonusie do projectiles? Armor tank na statku z bonusem do shield boost? :-?

Sprobuj:

High: 5x 720mm, 3x cokolwiek (np. missle launcher)
Med: AB, med shield booster, 3x hardeners (lub extender i 2x hardener)
Low: 2x gyro, 2x PDS

*

Posty: 5321
Dołączył(a): 19.11.2004
Offline
PostNapisane: 12 cze 2007, 20:21 
Cytuj  
Jakikolwiek fit do Caracala dla total newbie gracza ? :) (1 tydzien gry).


_________________
I say starighten yuh crooked ways.
Blessed is the man that walketh not in the counsel of the ungodly.

*

Posty: 6280
Dołączył(a): 30.07.2004
Offline
PostNapisane: 12 cze 2007, 20:34 
Cytuj  
Dzieki Mac za uswiadomienie paru rzeczy.

Kurde, to tylko obrazuje jakim nubem jestem. Ale w sumie to dopiero moj trzeci statek. Musze sie nauczyc zeby zawsze patrzec na atrybuty statku do fitowania. Przyjalem ze jest tak jak z rupturem - a to nieprawda ;-)
Postaram sie tak sfitowac jak mowisz o ile wystarczy mi capa.

A teraz pytanie. Jak ide na Blood Raider's plex to powinienem zamontowac shield hardenery na Thermal/EM (jako, ze oni glownie taki rodzaj DMG zadaja)?


_________________
Obrazek

*

Posty: 5321
Dołączył(a): 19.11.2004
Offline
PostNapisane: 12 cze 2007, 21:54 
Cytuj  
Dobra to może uściślę moje pytanie :

Na lvl2 missions : assault czy heavy launchery ?

Lepiej shield extender czy shield booster ? na mid ?

Warto w resy sie juz bawic na lvl2 misjach ?

Moze hardenery na mid ?


_________________
I say starighten yuh crooked ways.
Blessed is the man that walketh not in the counsel of the ungodly.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2255
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 12 cze 2007, 22:03 
Cytuj  
heavy launchers bo zasieg jest wazny
shield booster bo musisz moc tankowac a nie tylko miec bufor shielda, passive tanka na caracalu nie zrobisz

resisty mozesz olac robiac lv 2 misje cruiserem.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.