mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
*

Posty: 82
Dołączył(a): 4.04.2004
Offline
PostNapisane: 30 cze 2007, 18:00 
Cytuj  
Przed kilkoma dniami przesiadlem sie z MOA na Feroxa , nie wiem za bardzo co zalozyc moze ktos cos poradzi, na razie latam z takim fitem:

HI slots : 5x Heavy Missile launcher I , 2x 250 MM Railgun I
Med : 2x large shield extender , 1x medium C5-L emergency shield overload , 10 MN AB , 1x invulnerability field
low : 2x reactor control unit I , 1x shield power relay, 1x power diagnostic system.

fit do pve
dodam ze nie mam za duzo kasy i nie moge poszalec :)

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2252
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 30 cze 2007, 18:49 
Cytuj  
Zmien statek na drake'a. Albo zaloz wiecej raili.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6418
Dołączył(a): 20.11.2001
Offline
PostNapisane: 30 cze 2007, 20:07 
Cytuj  
Ramon napisał(a):
Przed kilkoma dniami przesiadlem sie z MOA na Feroxa , nie wiem za bardzo co zalozyc moze ktos cos poradzi, na razie latam z takim fitem:

HI slots : 5x Heavy Missile launcher I , 2x 250 MM Railgun I
Med : 2x large shield extender , 1x medium C5-L emergency shield overload , 10 MN AB , 1x invulnerability field
low : 2x reactor control unit I , 1x shield power relay, 1x power diagnostic system.

fit do pve
dodam ze nie mam za duzo kasy i nie moge poszalec :)


Wywal raile, wstaw sobie salvager i traktorek.
Wywal pasywny tank wstaw aktywny czyli Medium lub large shield booster, active hardenery, ab + cap booster lub ... painter lub web
low, wywal RCU wstaw PDU + BCU - dobierz ilosci zeby bylo ok, a najlepiej przejdz na drake.


_________________
Ruttar Stonegrip @ IX Kohorta @ Moogle

**

Posty: 413
Dołączył(a): 28.02.2005
Offline
PostNapisane: 10 gru 2008, 23:14 
Cytuj  
Scorpio napisał(a):
Ramon napisał(a):
Przed kilkoma dniami przesiadlem sie z MOA na Feroxa , nie wiem za bardzo co zalozyc moze ktos cos poradzi, na razie latam z takim fitem:

HI slots : 5x Heavy Missile launcher I , 2x 250 MM Railgun I
Med : 2x large shield extender , 1x medium C5-L emergency shield overload , 10 MN AB , 1x invulnerability field
low : 2x reactor control unit I , 1x shield power relay, 1x power diagnostic system.

fit do pve
dodam ze nie mam za duzo kasy i nie moge poszalec :)


Wywal raile, wstaw sobie salvager i traktorek.
Wywal pasywny tank wstaw aktywny czyli Medium lub large shield booster, active hardenery, ab + cap booster lub ... painter lub web
low, wywal RCU wstaw PDU + BCU - dobierz ilosci zeby bylo ok, a najlepiej przejdz na drake.
wsiadaj w drejka w pve wymiata mozna nim spokojnie robic misje lvl 4 na pas shield


_________________
Obrazek

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2252
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 6 sty 2009, 15:28 
Cytuj  
Fajny setup dla Feroxa:
http://tas.griefwatch.net/?p=details&kill=12906

:lol:

*

Posty: 153
Dołączył(a): 21.10.2005
Offline
PostNapisane: 29 sty 2009, 18:16 
Cytuj  
Siemka.
Oto nowy praktycznie idealny fit na npcowanie w beltach w 0.0 i deep 0.0 oraz misje lv4. ( osobiscie pykam wszystkie misje ktore mam od agenta lv4 federation navy na tym shipie solo ).

DOMINIX - npc serpentis na beltach oraz misje lv4 w 0.0

[high]

1x railgun 250mm
2x small tractor beam
2x salvager
1x drone link augmentor

Rail jest tylko po to zeby moc robic agrro. drone link daje wiekszy zasieg dronow. u mnie akurat to jest 71km z tym modułem.

[medium]

4x cap recherger t2
100MN afterburner

Jak najwiecej capa to podstawa na tym domi.

[low]

large armor repair t2
large armour repeir "acomodation"
1x kinethic hardener t2
1x thermic hardener t2
1x jakis hardener t2 (na misjach wstawiasz taki konkretny zeby miec odpowiednie resiusty do npc)
1x jakis hardener t2 (to samo tutaj)
1x nano membrana t2

ten zestawik daje perma rep z wlaczonym repem t2 i wszystkimi 4 hardenerami, ponadto cap utrzymuje sie u mnie akurat na poziomie około 65% caly czas. Ten drugi jest tylko na powazne sytuacje jak sie robi ciezko.

[rigi]

1x auxiliary nano pomp
2x capacitor control circuit

ccc sa dla zwiekszenia regeneracji capa, a auxilary daje +15% wiecej armora naprawiane za strzalem.

[drony]

10x ogre t2
5x hamerhead t2

Caly ten fit jak ostatni raz go skladalem dla kumpla kosztowal mnie
~~ 140M. nie tak zle jak na shipa ktory przetrwa naprawde duzo. Można w nim npc-owac i robic misje lv4. Naprawde fajna maszynka polecam.

**
Avatar użytkownika

Posty: 7060
Dołączył(a): 13.05.2005
Offline
PostNapisane: 15 lut 2009, 14:10 
Cytuj  
co byscie wrzucili na arbitratora do small gang/ew. jakies solo pvp przeciw noobom? mam problem głównie z high slotami - wiekszosc fitow jest z nosferatu, a te ponoc sa teraz crapowe po nerfie +zastanawiam sie nad opcja passive tank/armor repairery.

**

Posty: 345
Dołączył(a): 28.08.2008
Offline
PostNapisane: 21 maja 2009, 18:53 
Cytuj  
Mój fit Omena:

HIGH:

Focused Medium Pulse Laser I x5



MEDIUM:

Cap Recharger I
10 MNAfterburner


LOW:

Reactor Control Unit I
Damage Control I
Medium Armor Reparier I
Overdrive Injector System I
400mm Reinforced Nanofiber Plates

Co o tym powiecie?


Ostatnio edytowano 21 maja 2009, 19:23 przez Mugrim, łącznie edytowano 2 razy
****

Posty: 1569
Dołączył(a): 8.12.2001
Offline
PostNapisane: 21 maja 2009, 19:07 
Cytuj  
Noobfit, pewnie nic lepszego narazie nie wlozysz.

Ale nie lepiej, jesli masz cpu, zamienic overdrive na heatsink?

***

Posty: 732
Dołączył(a): 23.06.2008
Offline
PostNapisane: 21 maja 2009, 19:22 
Cytuj  
Cytuj:
Mój rig Omena
- nie rig a fit :D

Cytuj:
Noobfit
- przyzwyczaj się, że słowo "noob" w EVE ma znacznie mniej pejoratywne wydźwięk niż w innych grach :D. I nie stresuj się, jak ci gdzieś ktoś "znoobkuje" :D

**

Posty: 345
Dołączył(a): 28.08.2008
Offline
PostNapisane: 21 maja 2009, 19:33 
Cytuj  
Potrzebuje jakiś wskazówek bo te pulsary moje huja trafiają....

****

Posty: 1569
Dołączył(a): 8.12.2001
Offline
PostNapisane: 21 maja 2009, 21:51 
Cytuj  
Hm, no chuja to pewnie nie trafiaja. Fregat tez. Trudno ci bedzie z noobowymi skillami trafic fregate, to raz. Cruisera tez jesli jestes poza optimal range.

Wsadz mniejsze dzialka/drony small. Nie wiem, nie latam amarskim crapem.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1034
Dołączył(a): 16.02.2005
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 10:04 
Cytuj  
Panowie, jakie działko na fregaty/deski zamontowac na drake?
Robie głownie misje lev4

Small/medium? i ile milimetrow?

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2252
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 14:40 
Cytuj  
Na drake'a powinines miec zalozone heavy missles / HAMs. I tyle. Nie ma sensu zakladac 2 lub wiecej roznych typow uzbrojenia.


_________________
Obrazek

**
Avatar użytkownika

Posty: 8077
Dołączył(a): 16.11.2004
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 15:45 
Cytuj  
Fregaty, zwlaszcza te Elite potrafia byc Pain In The Ass na misjach lvl4 ale nie ma sensu montowac na nie specjalnie dzialka - za duza strata w i tak juz lipnym DPSie Drake'a.

Jedyne co warto ofc robic to uzywac odpowiedniego rodzaju ammo i mozesz sobie zafitowac Target Painter albo Stasis'a. Ale tak czy siak z fregatkami sie pomeczysz. :)

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2252
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 16:12 
Cytuj  
No i light drones oczywiscie (chyba drake ma drone bay z tego co pamietam).


_________________
Obrazek

*****

Posty: 2404
Dołączył(a): 30.10.2004
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 16:18 
Cytuj  
painter na fryty to chyba wiele nie da.najlepiej by było frytkę zwebować - statis web.Heavy misslami powinieneś bez problemu trafiać.No i dronki jak wyżej. Drake może wsadzić chyba 5 light.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1034
Dołączył(a): 16.02.2005
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 19:14 
Cytuj  
Przeciez mam do dyspozycji wiecej slotow high niz moge wyrzutni zalozyc.
To moze smartbombe ?

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2252
Dołączył(a): 10.12.2001
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 20:15 
Cytuj  
Nie wiem o czym my tu rozmawiamy.. wlasnie sprawdzilem i drake ma 7 launcher hardpoints i 0 (zero) turret hardpoints. Czyli zadnego dzialka tak czy siak nie wlozysz.

Smartbomba tez ma raczej niewielki sens, bo 1) wiele ci nie pomoze 2) jesli misje robisz w high sec to jest to proszenie sie o klopoty (podleci ci jakis cloaker podczas misji w zasieg i po ptakach).

Mieszane uzbrojenie ma raczej sens tylko w przypadku niektorych statkow matari, a i tak wtedy nie mozna mowic o roznych wielkosciach (np. small, medium) - zawsze wkladamy tez sam rozmiar. Jest oczywiscie kilka wyjatkow ale to bardzo rzadkie sytuacje.


_________________
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1034
Dołączył(a): 16.02.2005
Offline
PostNapisane: 5 lip 2010, 20:23 
Cytuj  
My bad, faktycznie 7 wyrzutni i jeden wolny hi slot , ale bez dzialek.
Czyli jestem w czarnej d. :)

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.