mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58  Następna strona
Autor Wiadomość
******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 25 kwi 2013, 16:11 
Cytuj  
Czytalem juz fora, na oficjalnym podali sposob i to nawet kilka, ale zaden u mnie nie dziala niestety :(
Tutaj http://www.windowstabletboard.com/showt ... -windows-8
znalazlem na tzw slipstreamed wersje Frameworka z integracja SP1, ale niestety rowniez lipa. M$ pisze ze W8 nie da sie zainstalowac wersji 1.1 :/
Dzieki za info ze w maju wydadza nowego klienta to moge poczekac, jak narazie to lipa:/


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2649
Dołączył(a): 23.12.2008
Offline
PostNapisane: 13 maja 2013, 16:38 
Cytuj  
Podobno LoTRo jest f2p? Ale to takie pełne f2p czy może p2w? ;)

Da się grać w ogóle nie wydając ani złotówy?


_________________
LaMoon#2988

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 13 maja 2013, 16:51 
Cytuj  
Da się nie wydać ani złotówki, ale to opcja dla hardcorów. Na pewnym etapie trza wydać te 30-35zł (mithril ed. z 2000TP cena w promocji na impulsie) plus naprawdę warto wykupić abo na 1 miech(znosi w pip ograniczeń). Ostrożnie wydając uzbierane (kupione TP) można po kolei kupować questpacki (na nowych qp zarobić kolejne TP). Dodatkowo, jeśli kupisz qp w promocjach(Lotro store) to można jeszcze zaoszczędzić.

Generalnie pograj jak ci przypasi to abo na 1 miech i jak przyciśnie to Mithril ED. or inny pack(np triplepack).


Co do p2w nie ma itemów czy czegoś co robi z ciebie napierdalatora or coś w tym guście. Jeśli płacisz to możesz dostać więcej expa (nie potrzebne, wręcz ludzie żądali blok lev up bo zwiedzając 1/3 tego co jest wbijasz max lev).


Ostatnio edytowano 13 maja 2013, 17:08 przez warhameron, łącznie edytowano 1 raz
*****
Avatar użytkownika

Posty: 2649
Dołączył(a): 23.12.2008
Offline
PostNapisane: 13 maja 2013, 16:53 
Cytuj  
Luzik. Czyli będę mógł wbić parę lvli i zobaczyć czy mi w ogóle przypasi?


_________________
LaMoon#2988

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 13 maja 2013, 17:09 
Cytuj  
lamoon napisał(a):
Luzik. Czyli będę mógł wbić parę lvli i zobaczyć czy mi w ogóle przypasi?

Możesz teoretycznie nawet wbić max lev mając do dyspozycji to co dają za free (ale to uber trudne i totalny grind będzie). I jak ci się spodoba to wtedy ewentualne wydatki.

**
Avatar użytkownika

Posty: 8107
Dołączył(a): 16.11.2004
Offline
PostNapisane: 13 maja 2013, 17:14 
Cytuj  
warhameron napisał(a):
nie potrzebne, wręcz ludzie żądali blok lev up bo zwiedzając 1/3 tego co jest wbijasz max lev).


Zawsze to lubialem w starym (up to Moria) LOTRO... questow bylo tak od zajebania ze juz kolo lvl 20-25 zaczynalem skipowac i to z niezrobionymi niektorymi hubami w BreeLand i zrobionymi po 20% deedsow na zone. :)

Dalej taki jest design (w Isengard i dalej i w tymch nowych zanach ala Anduina, Enedwaith, Rohan) ze mozna zrobic 2-3 postacie nie powtarzajac questa?

Czasem kusi wrocic do LOTRO (best PvE imho na rynku wciaz mimo pewnego spierdolenia w kierunku WoWika) ale opchnalem Lifetime z wieloma bajerami (wallet, pockety, wardroby wykupione, tid..) i jak pomysle ile by atm musial wydac zeby miec taki sam komfort grania to mi sie odechciiewa. :/


_________________
Obrazek

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 13 maja 2013, 17:49 
Cytuj  
Czy ja wiem czy musiałbyś dużo wydać Vip na 1 miech Mithril ed triple pack, a resztę za TP W promocjach jakiś czas temu cena w granicach 90-120zł (Rohan był parę razy po 30zł z darmową wysyłką w muve, sam kupiłem dla bonusów>1000TP).

Do 60-70 lev możesz wbic 2-3 postacimi lev robiąc inne questy/inne krainy. W późniejszych krainach też mozna skipnąć danymi postaciami parę regionów i teoretycznie możesz nie powtórzyć ani jednego questa.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3779
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2013, 15:04 
Cytuj  
Monster Play jest dostępny dla Vipów? Tzn raz zapłacony abonamnet? :P

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2013, 15:23 
Cytuj  
Koleś napisał(a):
Monster Play jest dostępny dla Vipów? Tzn raz zapłacony abonamnet? :P


Creepem możesz grać za free, a jak chcesz vipem to trza opłacić abo (są ploty,że będzie zmiana od HD lub next updejta>free dla all)

******
Avatar użytkownika

Posty: 3779
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2013, 20:24 
Cytuj  
Shadows of Angmar to quest pack z podstawki?

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2013, 23:03 
Cytuj  
Koleś napisał(a):
Shadows of Angmar to quest pack z podstawki?


To jest kilka questpacków ( w sumie rozbicie podstawki na qp jest najbardziej uciążliwe dla nowych graczy). Abo na miech daje dostęp do all qp z podstawki or można kupić Mithril ed. (razem z darmowymi zonami pozwala dojść i przejść morie).

*

Posty: 5779
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 sty 2014, 18:52 
Cytuj  
Chciałbym sprawdzić te wszystkie nowości w LotRO (HD). W tym celu chcę stworzyć nową postać. I teraz pytania :) Jak kiedyś miałem VIPa, kupowałem dodatki (oprócz HD), różne packi itp. itd. to czy nowo stworzona postać będzie miała te ograniczenia typu mniejsza liczba toreb, gold cap itp. itd.? Jeżeli tak, to co muszę zrobić aby się tego "pozbyć" - wykupić VIPa i stworzyć nową postać czy też nie ma to znaczenia i mogę stworzyć nową postać a VIPa kupić później?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 25 sty 2014, 20:43 
Cytuj  
Ściągnięcie ograniczeń na stałe uzyskasz poprzez wykupienie abo na 1 miech.

Jeśli zakładasz nowe konto/postać to możesz oszukać i ściągnąć ograniczenia : wykupujesz abo na 1 miech or więcej podając dane karty na której będzie np parę zł. Vipa dawali od razu kasę ściągali później. Teoretycznie możesz anulować transakcję od razu po zdjęciu ograniczeń.


Jeśli ograniczenia nie są strasznie uciążliwe dla ciebie , ale wnerwia pop up z kup turbiny kup coś to styka wykupić cokolwiek w sklepie (np za 50 TP jazdę konno) wtedy dostanie konto status premium.



Jeśli stwarzasz nową postać na już istniejącym koncie (alt) to postać będzie jako premium (liczy się status konta) i ograniczenie typu 4 torby będą na alcie.


Trochę się spóźniłeś bo do 14 stycznia było promo na vipa (dawali za friko 14 dni vipa)

**
Avatar użytkownika

Posty: 226
Dołączył(a): 27.03.2005
Offline
PostNapisane: 26 sty 2014, 14:39 
Cytuj  
Gral ktos z was wiecej w HD? Jezeli tak i chcecie podzielic sie wrazeniami, to mam pare pytan:

- Czy te Big Battles maja jakis sens? Sa solo, czy skalowane tak samo jak skirmishe?
- Podobno questowy content w HD jest banalny, slyszalem ze bierze sie na klate caly oboz orkow itp., prawda to?
- jest w ogole cos w tym dodatku co oplaca sie/trzeba robic w grupie 2/3 osobowej?
- Ogolnie - warto, czy dac sobie spokoj?

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 26 sty 2014, 17:28 
Cytuj  
HD kupiłem, ale nie wlazłem jeszcze w content (robiłem zaległy) stoję na 89, ale podobno nie jet źle. To co się ludziom nie podoba to brak nowych "klasycznych instancji". Mi ten revamp class jakoś nie podszedł. Ucieli 2/3 skilii i trza się uczyć grać od nowa.

*

Posty: 5779
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 sty 2014, 18:38 
Cytuj  
warhameron napisał(a):
HD kupiłem, ale nie wlazłem jeszcze w content (robiłem zaległy) stoję na 89, ale podobno nie jet źle. To co się ludziom nie podoba to brak nowych "klasycznych instancji". Mi ten revamp class jakoś nie podszedł. Ucieli 2/3 skilii i trza się uczyć grać od nowa.


A z tego to akurat ja się cieszę :D Tam było zdecydowanie za dużo tego :P A że jestem już stary :D ...


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 26 sty 2014, 21:41 
Cytuj  
No ja też jestem stary i ciężko mi ogarniać coś od nowa, gdzie do starego byłem przyzwyczajony przez 6 lat :P Ale po mm10 przysiądę do HD i wbiję 95.

*

Posty: 5779
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 14:29 
Cytuj  
Hmm, a można jakoś sprawdzić na postaci czy ma te ograniczenia na gold itp.?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*

Posty: 6153
Dołączył(a): 23.04.2008
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 17:09 
Cytuj  
Limit to, chyba 50g or 5 g ?

******
Avatar użytkownika

Posty: 3779
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 1 sie 2014, 14:04 
Cytuj  
Jak podpiąć Steely Down Pack z Humble który mam na steam do konta turbine które zostało założone i na którym grałem w Lotro, przed pojawieniem się tej gry na steam.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.