mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1148 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Następna strona
Autor Wiadomość
*
Avatar użytkownika

Posty: 6736
Dołączył(a): 18.09.2004
Offline
PostNapisane: 18 kwi 2007, 23:31 
Cytuj  
Czyli temat, bez którego żaden dział nie może się obejść ;)

Tak orientacyjnie, czy gra w ogóle ruszy na laptopie o specyfikacji:

Card name: ATI MOBILITY RADEON X600 (Omega 3.8.273) [Display Memory: 256.0 MB]
Dysk: 140 GB
Memory: 1024MB RAM
Processor: Intel(R) Celeron(R) M processor - 1.60GHz
?

Wiem, że open beta i sam mogę sprawdzić, ale nie uśmiecha mi się paru GB niepotrzebnie ściągać szczerze mówiąc, dlatego byłbym wdzięczny za odpowiedź.


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 17639
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 01:11 
Cytuj  
Ruszy i nawet w zadowalajacej jakosci, ale ten procesor bedzie sie meczyl strasznie.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2451
Dołączył(a): 10.03.2004
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 12:25 
Cytuj  
Warto pograć?:) jest szansa że dostarczy przyjemności na dłużej niż na 1 miesiąc?:)


_________________
Nazywanie kogoś idiotą nie jest obelgą tylko diagnozą

*

Posty: 68
Dołączył(a): 26.09.2006
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 13:48 
Cytuj  
Sporo profesji, questów po horyzont, piękna grafika, ogromna grywalność. Myślę, że warto choćby spróbować (po maturze ;D).

*

Posty: 6460
Dołączył(a): 14.07.2002
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 14:35 
Cytuj  
laptop ? :)

nieznam sie na radeonach

amd64 3000+
1024gb ram
gf6600gt

dziala bez problemow, czesc efektow wylaczona, czesc podkrecona, jedynie w miescie potrafi miejscami fps spasc na chwile...

btw jak ci pojdzie, to daj info o fps i ustawieniach moze i na moim laptopie bedzie dzialac (aktualnie zasilacz w naprawie)


_________________
Z racji swojej niestabilności emocjonalnej oraz rujnowania rozrywki innym na zawsze opuściłem to zacne forum z resztkami nasienia Oyci3C'a na okrężnicy po głębokim bansticku. :'(

*****

Posty: 2404
Dołączył(a): 30.10.2004
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 14:37 
Cytuj  
Mam toshibe l30-115 karta graficzna ATI Radeon Xpress 200M (256 MB DDR 2 533 Mhz ) , do tego 1024 ramu DDR 2 533 mhz no i procek Intel Celeron-M 1600 i przy ustawieniach wyzej niz srednich lekko przycina . Wow na max detalach z masa addonow smiga , ze az milo.
Powiem tyle , jak spoglądam na screeny oficjalne itp. to się zawsze zastanawiam czy rzeczywiscie gram w ta sama gre :har:

*

Posty: 6460
Dołączył(a): 14.07.2002
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 14:48 
Cytuj  
Jezeli masz gowniany sprzet to fajerwerkow sie nie spodziewaj.... bez urazy tez mam takiego laptopa, ale wiem ze nie jest to sprzet do gier..

To normalne ze nowsze gry maja wieksze wymagania, imo lotro ma calkiem niskie wymagania biorac pod uwage grafike jaka generuje i czasy w ktorych gra wychodzi.


_________________
Z racji swojej niestabilności emocjonalnej oraz rujnowania rozrywki innym na zawsze opuściłem to zacne forum z resztkami nasienia Oyci3C'a na okrężnicy po głębokim bansticku. :'(

***
Avatar użytkownika

Posty: 17639
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 15:26 
Cytuj  
Zadowalajacy procek to 2600+ i 1gb pamieci, ale komfort jest przy 3000+ i 1,5gb.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*

Posty: 6460
Dołączył(a): 14.07.2002
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 15:35 
Cytuj  
z tym ze procesor to najmniejszy problem :(


_________________
Z racji swojej niestabilności emocjonalnej oraz rujnowania rozrywki innym na zawsze opuściłem to zacne forum z resztkami nasienia Oyci3C'a na okrężnicy po głębokim bansticku. :'(

*
Avatar użytkownika

Posty: 83
Dołączył(a): 2.11.2005
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 16:21 
Cytuj  
Jak uzyskać koordynaty na mapie w grze, lub jaką komendą zaznaczyc punkcik na mapie i czy wogóle coś takiego jest ;P ?


_________________
http://www.youtube.com/kpszczola

***
Avatar użytkownika

Posty: 10776
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 16:56 
Cytuj  
jest cos takiego jak komenda /loc - od location, ale sie jeszcze tym dokladnie nie bawilem


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2609
Dołączył(a): 12.11.2001
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 17:11 
Cytuj  
Otrzymalem ostatnio kilka pytan, wiec postanowilem je zamiescic wraz z moimi odpowiedziami.

1. Widze ze juz ludzie graja, a rzekomo gra ma ruszyc 24 kwietnia - o co chodzi?

To prawda, oficjalny start gry odbedzie sie 24 kwietnia. Jednak od jakiegos miesiaca mozna bylo zamowic specjalny Preorder Kit dla 'zalozycieli'. W Polsce kosztowalo to 10 zl. Taki zestaw pozwalal na rozpoczecie gry juz 14 kwietnia, a pozniej przeniesienie postaci do retaila (po zakupieniu oryginalnej gry). Dodatkowo taki zestaw daje mozliwosc wykupienia dozywotniego abonamentu za 150 EUR oraz zalozenie 6-cio miesiecznego planu platniczego w cenie 9$ za miesiac - takze bylo warto. Na chwile obecna chyba nie ma juz tych zestawow w oficjalnej sprzedazy, ale mozesz poszukac.

2. Ile kosztowac ma abonament ?

To jest pytanie za 100 punktow! Otoz nikt jeszcze nie powiedzial ile wyniesie abonament (wiadomo tylko o promocjach dla zalozycieli, o ktorych pisalem wczesniej). Podobno ma byc taniej niz w WoW. Na gram.pl mozna zamawiac kupony GameTime na 60 dni gry w cenie 109 zl.

3. Czy juz teraz mozna sciagnac klienta EU - jesli tak to czy masz moze link ?

Hmm. Wydaje mi sie ze mozna. Sprawdz na fileplanet - tam byla otwarta beta europejska. W pracy mam poblokowane strony, wiec nie mam jak poszukac.

4. No i czy faktycznie gra ma taki klimat jak na forach pisza ?

Klimat jest bardzo fajny, ale pamietaj ze to gra PvE. Poki co tak wiele swiata nie widzialem - w kazdym razie na chwile obecna to chyba najlepszy mmo dla casual players.


Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 07:18 przez Coval, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 10776
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 17:30 
Cytuj  
Coval napisał(a):
Taki zestaw pozwalal na rozpoczecie gry juz 14 kwietnia (z limitem doswiadczenia postaci na 15 poziomie)


Nie ma limitu... ja juz mam 19 lvl a ludzki lataja z prawie 30 lvl :)


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

*

Posty: 6460
Dołączył(a): 14.07.2002
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 18:37 
Cytuj  
coval, mowilem ci juz na pm o tych limitach nie myl ludzi >_<

us beta ma limity tylko do 15lvl, wczesny start niema takich pierdol, nawet w eu becie mozna bylo osiagnac max level...


_________________
Z racji swojej niestabilności emocjonalnej oraz rujnowania rozrywki innym na zawsze opuściłem to zacne forum z resztkami nasienia Oyci3C'a na okrężnicy po głębokim bansticku. :'(


Posty: 15
Dołączył(a): 29.08.2005
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 18:48 
Cytuj  
Na chwile obecna gdzie mozna kupic badz zamowic lotro?Na gram.pl naklad sie wyczerpał chyba.Istnieje jakies alternatywne rozwiazanie zeby dostac gre tuz po premierze(niezbyt mi sie usmiecha zamawianie gry zagranica).

*****

Posty: 2404
Dołączył(a): 30.10.2004
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 18:52 
Cytuj  
bez urazy tez mam takiego laptopa, ale wiem ze nie jest to sprzet do gier
eee luz , byl kupowany do tak zwanych potrzeb biurowych i w zasadzie to sie ciesze , ze da sie nawet jakies tam gry odpalic , bo jak go kupowałem to sądziłem , ze nic pod nim nie pojdzie. :wink:

***
Avatar użytkownika

Posty: 586
Dołączył(a): 25.03.2007
Offline
PostNapisane: 19 kwi 2007, 18:53 
Cytuj  
Krant napisał(a):
Na chwile obecna gdzie mozna kupic badz zamowic lotro?Na gram.pl naklad sie wyczerpał chyba.Istnieje jakies alternatywne rozwiazanie zeby dostac gre tuz po premierze(niezbyt mi sie usmiecha zamawianie gry zagranica).

ultima.pl

***
Avatar użytkownika

Posty: 10776
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 20 kwi 2007, 06:20 
Cytuj  
Mam pytanko, czy komus udalo sie juz ustawic w gildii MOTD (Message of the day) ??? Bo wogole w tym polu MOTD nie mozna nic pisac mimo ze gildia ma juz lifespan rank 3
Moze jest jakas komenda tekstowa do tego ?


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

******

Posty: 4059
Dołączył(a): 5.01.2002
Offline
PostNapisane: 20 kwi 2007, 07:05 
Cytuj  
Czy ktos z was dobrzy ludzie orientowal sie jak wyglada sprawa w Media Markt lub Empiku? Czy bedzie mozna dostac tam gre w dniu premiery? Po ostatniej akcji z TBC nie usmiecha mi sie zamawiac w ultimie :< ...

EDIT: W mojej miescinie w Media nic nie wiedza :< moze u Was beda bardziej poinformowani ...

T.

*

Posty: 51
Dołączył(a): 8.12.2004
Offline
PostNapisane: 20 kwi 2007, 11:23 
Cytuj  
Nie da się na razie ustawić MOTD pytałem GMa na ticket, powiedział, że to bug i pracują nad tym, niedługo się da.
Generalnie byłem pod wrażeniem jak szybko odpowiedzieli, z 10 minut minęło

pozdrawiam :)

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1148 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.