w Topicu o Cabalu troszkę za bardzo się rozpisałeś na temat KO... poza tym przestańcie porównywać darmowe gry do płatnych, przecież to jest bez sensu. Wszyscy wiemy że płatne gry mają więcej zalet i koniec kropka - po co ciągnąć to dalej. Co do Cabala - fajnie się gra, 6 klas postaci, fajne battle mody, animacja skilli też świetna, możliwość robienia nieskończonych combosów. Questy są - nie wiem czego poprzednik się czepia, przecież w KO questy polegały na tym samym - zabij x potworków i przynieś y sztuk z i zanieś to do .. zabrakło mi literek
. PvP jak to PvP.. bijesz bijesz bijesz ;X. Możliwość inicjacji własnych pojedynków. Rozwijanie skilli i postaci, ulepszanie broni i pancerzy. W grze jest również crafting, pelerynki, deski antygrawitacyjne
. Party może składać się maksymalnie z 4 osób - przynajmniej na moim lvlu.. nie wiem jak to będzie dalej. Gildie również są więc jest community. Teraz małe przedstawienie zalet gry bo nikt się jeszcze o to nie pokusił...
Postacie:
Warrior - Wojownik, bije oczywiście wręcz, jeśli chodzi o zaklęcia to jest raczej słaby w tych sprawach. Opór skili Sword, możliwość korzystania z zaklęć trochę mnie niepokoi, ale w sumie widziałem mało wojowników którzy korzystają z tej szkoły. Zalecane korzystanie z ciężkich pancerzy, a w walce wręcz Daikatany lub Great Sworda.
Blader - Korzysta z lekkiego opancerzenia co umożliwia szybkie poruszanie się. Zaletą tej postaci jest właście szybkość zadawania ciosów. Posługuje się w walce dwoma ostrzami. Jest to najszybciej bijąca z klas przy czym obrażenia są również całkiem wysokie
. Również rzadko kiedy używa magii w walce. Zalecane korzystanie z lekkich pancerzy i Blade'ów lub Katan (lub tego i tego) w walce wręcz.
Wizard -
Magia, magia, magia.. Tą postacią dla odmiany nie należy walczyć wręcz. Dużo czarów zarówno offensywnych jak i defensywnych ;]. Nieodłączny element jeśli chodzi o szybkie ubijanie stworków w party. W walce używa magii żywiołów, można rzucić również buffy nadające pięściom magicznych właściwości i wtedy można prać z bliska
. Korzysta z lekkich pancerzy i dwóch orbów.
Force Archer - Zaczynają się postacie Force, czyli posługujące się magią. Nie muszę chyba mówić że Force Archer używa pięści tylko w wypadku gdy nie ma many i nie może korzystać ze skilli
. Najszybsza postać jeśli chodzi o ataki z dystansu. Uzbrojony w średni pancerz i dwa kryształy używane do przywołania łuku astralnego.
Force Shieler - Odmiana wojownika uzbrojonego w ostrze jednoręczne (Blade) i tarczę astralną przywoływaną za pomocą kryształu. Swojej tarczy używa zarówno do obrony jak i w ataku. Posługuje się magią, ale raczej woli walkę wręcz
. Potrafi leczyć xD. Oczywiście korzysta z ciężkiego pancerza.
Force Blader - Postać którą osobiście gram bo wydała mi się największym paradoksem ze wszystkich
. Posługuje się zarówno mieczem jak i magią. Zarówno z walki wręcz jak i z magii korzysta bardzo często. Kontroluje żywioły, których używa do wzmocnienia swojej osoby lub miecza którym włada. Korzysta ze średnich pancerzy, Katany i orba.
Są 3 miasta:
Green Despair - miasto Force Archerów i Force Bladerów.
Desert Scream - miasto Bladerów i Wizardów.
Bloody Ice - miasto Warriorów i Force Shielderów.
Dalsze mapy do odkrycia
. Zachęcam za gry.
Crafting jest ale chyba od 50 lvla, bo ja jeszcze nie mogę się nim bawić
.