mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
*

Posty: 109
Dołączył(a): 11.05.2005
Offline
PostNapisane: 18 sty 2006, 20:29 
Cytuj  
PsyborgMJ napisał(a):
Celowo pominalem ten bonus, bo jak sam pewnie wiesz +5 do skilla na wyzszych poziomach (juz nawet 30+) nie robi specjalnej roznicy...


Zgadza się, nie jest to jakiś znaczący bonus - jest to raczej takie podkreślenie predyspozycji ras do wykonywania pewnych rzemiosł i ma na prawdę znaczenie symboliczne. Jednak wiązanie ras z rzemiosłami mogło by "strasznie" utrudnić wybór postaci, bo przecież jest już pewne powiązanie rasy-klasy. Moim zdaniem było by to naprawdę fajne, niestety ja jestem zwolennikiem "hardcoru" w grach więc się nie liczę :).

*

Posty: 6460
Dołączył(a): 14.07.2002
Offline
PostNapisane: 18 sty 2006, 20:54 
Cytuj  
Raczej ulatwic, teraz zbyt duzy wybor ;P

Pozatym by miec ten bonus trzeba uzyc traita, a ja osobiscie wole wydac takie na poprawienie umiejetnosci bojowych ;p


_________________
Z racji swojej niestabilności emocjonalnej oraz rujnowania rozrywki innym na zawsze opuściłem to zacne forum z resztkami nasienia Oyci3C'a na okrężnicy po głębokim bansticku. :'(


Posty: 3
Dołączył(a): 30.08.2006
Offline
PostNapisane: 30 sie 2006, 16:04 
Cytuj  
Nie śmiejcie się z nooba, ale mam dziwny problem. Dopiero zaczynam swą przygodę z EQ2 i mam kłopot z craftingiem. Kiedyś ściągnąłem 7 triala i tam wszystko było ok. Teraz mam EQ2+Kingodm of the Sky i chodzi o to, że nigdzie nie mogę znaleźć żadnego przepisu dla rozpoczęcia craftingu. Pamiętam, że w trialu takowe były i pozwalały rozpocząć trening. Teraz natomiast żadnego nie mogę znaleźć. Tzn. mam książki bardziej zaawansowane, ale wciąż wyskakuje mi komunikat, że mam zbyt małą wiedzę. W instrukcji Cenegi pisało, że grę zaczyna się z podstawowymi przepisami, a ja takich nie mam. Zrobiłem postać na 14lvlu i nic. Spróbowałem z kolejną, myśląc że coś przeoczyłem, ale dalej było to samo. W trialu przepisy zdobywało się na wyspie startowej, ale wykonałem tam wszystkie questy i nic nie dostałem.
Pomóżcie, bo już dostaje z tym szału. Przeszukiwałem fora polskie i zachodnie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

***

Posty: 590
Dołączył(a): 16.09.2005
Offline
PostNapisane: 30 sie 2006, 17:40 
Cytuj  
musisz je kupić od gościa w piwnicy do której się zapisałeś :)
O ile pamiętam to będzie 6 lub 7 tych podstawowych


_________________
Na pustkowiu życie nie ma żadnej wartości. Masz świadomość, że następnego ranka możesz się już nie obudzić. Każdy dzień może przynieść śmierć, każda godzina może być twoją ostatnią, a każde napotkane stworzenie twoim katem. Spoczywaj w pokoju......

***
Avatar użytkownika

Posty: 652
Dołączył(a): 5.11.2004
Offline
PostNapisane: 30 sie 2006, 17:50 
Cytuj  
juz dawno nie robilem nowej postaci ale chyba ostatnio cos pozmieniali
w piwnicy trzeba jakis mini quest wykonac i gosc daje book lvl 1

*

Posty: 74
Dołączył(a): 6.07.2005
Offline
PostNapisane: 31 sie 2006, 07:53 
Cytuj  
potem receptury kupuje się od gostka przy wejsciu do piwnicy


_________________
http://www.phdcomics.com/comics.php


Posty: 3
Dołączył(a): 30.08.2006
Offline
PostNapisane: 31 sie 2006, 10:27 
Cytuj  
Przemo19 napisał(a):
musisz je kupić od gościa w piwnicy do której się zapisałeś :)
O ile pamiętam to będzie 6 lub 7 tych podstawowych



No właśnie tak robiłem w trialu, ale w pełnej wersji nie wiem dlaczego nie mogę. Klapa jest nieaktywna, a gość nie daje żadnego questa (wszystkie na wyspie już wykonałem). Czy to jest jakiś bug gry? A może to kwestia dodatku?

*

Posty: 110
Dołączył(a): 7.03.2005
Offline
PostNapisane: 31 sie 2006, 13:38 
Cytuj  
Nie wiem czy mam racje ale moze wchodzisz do zlej piwnicy ? wejdz do tej gdzie jest twoje mieszkanie ,jeszcze inaczej tam gdzie po uzyciu skilla teleportacji do miasta cie pzrenosi, klapa do craftu musi byc aktywna nie ma innej opcji i nic sie wczesniej nie robi.


Posty: 3
Dołączył(a): 30.08.2006
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2006, 15:39 
Cytuj  
Dzięki za pomoc, ale już doszedłem o co chodzi. Po prostu w trialu na wyspie początkowej, zejście do warsztatu było w wieży, a w KoS jest obok niej.
A może ktoś wyjaśni jak handlować na aukcji? Brooker mówi, że muszę gdzieś włożyć przedmiot, w jakiś pojemnik i zakładam, że chodzi o dom, ale nie wiem dokładnie jak to zrobić.

**
Avatar użytkownika

Posty: 383
Dołączył(a): 9.09.2003
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2006, 23:10 
Cytuj  
Już nie w domu (tak było dawniej, przed patchem - chyba 24'tym). Teraz robi się to bezpośrednio u brokera. Jak otworzysz okno brokera to na drugiej zakładce (Sell), u góry będzie kilka pustych slotów - możesz w to miejsce wkładać skrzynie lub plecaki. Ich pojemność określa ile przedmiotów możesz jednocześnie wystawić na sprzedaż. Do okna poniżej przeciągasz przedmioty z Inventory i ustalasz na nie cenę klikając Set Price. Pomocny bywa też przycisk "Search broker", za pomocą którego możesz sprawdzić czy taki przedmiot już jest w sprzedaży i w jakiej cenie.


_________________
Souvent femme varie, bien fol est qui s'y fie...

*

Posty: 181
Dołączył(a): 1.07.2006
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2006, 19:32 
Cytuj  
W domu też można handlować - podobnie jak u brokera

Klikasz na tablice ogloszeń (wcześniej trzeba ja kupic) i tez umieszczasz pojemniki i potem do pojemników rzeczy do sprzedania, ustalasz cenę i ..
viśta wio czekaj na potencjalnego kupca :-)

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.