mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 10:52 
Cytuj  
w WoW na jednym serverze bez zadnych zonow (czyli idziesz w jedna strone 2 h i nie ma zadnego dogrywania) gralo w Stres Testach okolo 3000 tysiace osob, lagow nie bylo zadnych, wiec..


====
kilka ciekwaostek z WoW
http://www.mmorpg.pl/viewtopic.php?t=8815

****

Posty: 1090
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 11:14 
Cytuj  
super ! :) oby tak dalej może się okazać że będę grał w WoW a nie w EQ2 :p swoją drogą ciekawe jak to rozwiązali ; )


_________________
Sage Kordian Taciturn
Coercer
on the Tarew Marr

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 11:28 
Cytuj  
Od strony technicznej nie mam pojęcia. Chyba, że taką planszę gry obsługuje jakiś jeden duży serwer który potrafi uciągnąć kilka tysięcy graczy.

Zresztą produkt SOE - SWG i jest identycznie. Zony tylko pomiędzy planetami. Na jednej planecie potrafią siedzieć tysiące graczy, dungeony, pomieszczenia bydunków, domki graczy są dostępne bez żadnego zoningu. Za to normalne zony mamy pomiędzy planetami (w WoW-ie jest zona pomiędzy tymi dwiema wielgachnymi wyspami/kontynentami)

**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 11:28 
Cytuj  
"super ! oby tak dalej może się okazać że będę grał w WoW a nie w EQ2 swoją drogą ciekawe jak to rozwiązali ; )"

to dzieki temu moge wybrac sie w droge z calym tym foruym liczacym 1k, bedziemy biegli przez gory, rzeki, doliny wzgorza i nie zostanie nawet na 1s przerwana nasza podroz wczytywaniem jakiegos zona.. :)

tajemnica tkwi w tym ze .. :) jak moze zauwazyles WoW ma basniową fantastyczną grafike.. ktorą jednak niektrorzy uwazają i krytykują za malo efektowną w porownaniu do EQ2. I to jest wlasnie ta "tajemnica" ktora na "taki bieg przez wzgorza niczym orla cien" pozwala ;), w EQ2 jest poprostu zbyt dobra grafika i co chwiale musi ladowac nowe obszary. A w WoW dzieki temu ze textury sa low poly, oraz ze jest ich mniej, ale są zrobione w ten ciekawy kolorowy sposob ze tego nie widac, to wczytywanie nowego obszaru jest tutaj nie potrzebne poniewaz twoj komputer oblicza to na bierzaco (swiat gry)..

Heh nie wyobrazam sobie lotu gryfem w EQ2 :), gdzie w WoW leci sie ponad roznymi lokacjami, drzewami, jeziorami, wzgorzami itd. czasem kilka minut i to bardzo szybko :).


EDIT:
To jest tak ze twoj zasieg widzenia w WoW wynosi 500m komputer oblicza 750m tak zeby na bierząco miec czas na ladowanie dalszej czesci obszaru. Wiec mozesz lazic caly dzien tylko do przodu i bedzie 0 zona.

W EQ2 nie ma takiej mozliwosci, aby na bierzaco ten obszar ladowal, dlatego laduje do pamieci duzy "kwadrat" (czesc mapy) i wiecej nie musi obliczac. Lazisz po tym kwadracie i lazisz :), jak chcesz isc gdzies dalej, on musi zaladowac kolejny duzy kwadrat na ktorego poczatku ty sie pjawiasz. itd. Poprostu on ma tu podzielony caly swiat na duze kwadraty.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 11:38 
Cytuj  
Otoz to. Tak samo w SWG zostalo to rozwiazane, ze wszelkie elementy mapy (lacznie z podlozem) sa ladowane do pamieci na biezaco i tylko w okreslonym zasiegu. W przeciwienstwie do EQ2, gdzie calosc masz zaladowana od razu (dlatego tyle czasu trwa ladowanie zony).

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 12370
Dołączył(a): 23.04.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 11:43 
Cytuj  
nie no o engine WoW to zlego słowa nie dam powiedzieć :) , trzy dni właściwie łaziłem po Teldrassil (NE domain) i stałe 30 fps , nawet w banku gdzie jak zwykle ludzi od groma , miałem 20-25 fps . Ale za to w EQ2 będzie housing , a w WoW chyba nie ...

**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 12:04 
Cytuj  
biip
poprawka.. narazie bedzie WoW ;) po wydaniu pelnej wersji gry w patchach beda dodawane nowe,questy,otwierane lokacje, nowe postacie NPC itp. maksymalny poziom ktory bedzie mozna uzyskac to 60lvl. Ale Blizzard juz zapowiedzial dodatek do WoW w którym bedzie min. Housing z ktorym sie nie wyrobią w do czasu wydania pelnej wersji WoW, wiecej lokacji (min. kontynent na polnocy z W3: Froze Throne) no i zwiekszony poziom dla ludzi ktorzy juz uzyskali maksymalny lvl 60. Byc moze do 75lvl.

http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/sza ... gn_map.jpg



.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12370
Dołączył(a): 23.04.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 12:12 
Cytuj  
jak WoW im nie wypali to zrobią World of Starcraft :D

wydaję mi sie że devsi EQ2 troche maja "konsolowe" podejście do mmogów , jakby nie wiedzieli że content jest podstawą . Niemniej ocena
Eq2 będzie bardziej wymierna po miesiącu i czekam z niecierpliwieniem na relacje testerów :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 14:40 
Cytuj  
A ja przestaje od teraz publikowac screeny. Jakis mily kolega (nie wiem czy akurat stad) pozwolil sobie na donos do SOE. Coz.. dla twojej infomacji donosicielu: nie dostalem bana. I co, lyso ci? :)

X.


_________________
Zasady postowania

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 14:44 
Cytuj  
heh, to było do przewidzenia Xanth jak dałem screena na golu to wykasowałem swojego nicka. Bo wszędzie jest pełno różnych pomagaczy i podpowiadaczy :/


Posty: 9
Dołączył(a): 6.09.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 15:09 
Cytuj  
Heh , szkoda ze jakis pajac doniosl do SOE , ciekawy jestem co mu z tego przyszlo dobrego :/ , lipa ze juz nie bedzie nowych sreenow , bo do bety sie nie dostalem , to chociaz moglem sobie fajne fotki poogladac :)

******
Avatar użytkownika

Posty: 3418
Dołączył(a): 1.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 15:23 
Cytuj  
Bah a postowales jakies screeny? nawet nie wiedzialem =/

"Uczciwych" nie brakuje, na tym forum w szczegolnosci wiec lepiej sie nie wychlac z postowaniem contentu z NDA az dla tak szerokiej publicznosci.


_________________
"Ja się nie znam, ale chętnie się wypowiem" - Stanisław Tym

****

Posty: 1090
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 15:26 
Cytuj  
damn it ... może ktoś liczył że za to dostanie w nagrodę klucz do bety ?

Tux ?? przyznaj się !! :D :wink:


_________________
Sage Kordian Taciturn
Coercer
on the Tarew Marr

*

Posty: 6910
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 15:29 
Cytuj  
Zalosne. Niektorym chyba rodzicie zbyt duzo 'idealow' z czerwonych czasow wpajaja...


Posty: 9
Dołączył(a): 6.09.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 15:49 
Cytuj  
Olac to , koles jeszcze pomysli ze komus bardzo na zlosc zrobil

******
Avatar użytkownika

Posty: 3418
Dołączył(a): 1.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 16:00 
Cytuj  
W jednej z bet w ktorych mialem przyjmnosc brac udzial (nie pamietam w ktorej) wprowadzili stemplowanie screenow znakiem wodnym z informacja o koncie.

Od tam tej pory stwierdzilem ze gra nie warta swieczki.Jak cos udostepniam to tylko zaufanym znajomym.


_________________
"Ja się nie znam, ale chętnie się wypowiem" - Stanisław Tym

*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 18:03 
Cytuj  
Kord zwalasz na innych a wszyscy wiemy ze w swoich mega-lo-mania'ckich zapedach chcesz zostac jedynym testerem eq2 w RP :/ Intryga, ale cie przejrzalem.. Teraz jasno widze ze to Shakespeare napisal Kordiana :D


Zodiac napisał(a):
zwiekszony poziom dla ludzi ktorzy juz uzyskali maksymalny lvl 60. Byc moze do 75lvl.


Tzn. jak by to Nuki powiedzial zrezygnowanym tonem "grind" err tzn calki i macierze sorry :D


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

***

Posty: 967
Dołączył(a): 9.05.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 18:17 
Cytuj  
no tak to juz jest jak sie nie dostalo do bety i sie jest zlym na caly swiat za to ... mam tylko nadzieje ze ci sie komputer spali przy nastepnej burzy kimkolwiek jestes ....:) Zycze ci milego dnia i oby ojciec cie slabiej bil bo widze ze juz sa skutki ....

***

Posty: 967
Dołączył(a): 9.05.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 18:36 
Cytuj  
SoE zrobilo niespodzianke i wprowadza swoj update dzisiaj zamiast jutro .. Z tego co czytalem to update zmienia mase rzeczy wiec gra moze sie zmienic troszeczke :) Zapraszam na forum EQ2 do poczytania zmian .. Jezeli chociaz polowa z nich bedzie dzialac to i tak juz duzy krok naprzod :)


Posty: 9
Dołączył(a): 6.09.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 19:24 
Cytuj  
Spotkalem sie z opinia , ze "EQ2 to takie SWG tylko ze fantasy" , wiem , ze te gry moga miec pewne podobienstwa ale chyba nie az tak ? :)

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.