mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 924
Dołączył(a): 26.11.2001
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 14:33 
Cytuj  
WOW dla mnie ma 2 wielkie wady

1. Graficzka rodem z Cartoon Network bajeczna - taka w sam raz dla malutkich bobasków - sliczna lukierkowa az do obrzydzenia

2. Brak housingu i bardzo bardzo ubogi social.


_________________
Peace is a lie. There is only passion.

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 15:58 
Cytuj  
hmm.. a w którym momencie EQ2 jest trudne? Questy ma trudne? system walki trudny do opanowania? Trudno sie steruje postacią? Rozrywka jest super-skomplikowana?
Dla mnie to normalnie przeciętna gra - nie wiem dlaczego uważacie ją za trudną.
Chodzi raczej o upierdliwość rozgrywki.

W EQ jest housing? Czy moze ustawianie krzesełek w wynajętym pokoju (oczywiście po upierdliwym zoningu) to już wymarzony housing?

A jakie community jest w EQ2? lepsze, gorsze, średnie, za białe, za żółte, za młode, za stare?

A co grafiki - tak obrzydliwego miasta jak freeport jeszcze nie widziałem. Preria w EQ wygląda dużo gorzej niż w WoW-ie. Lepsza jest tylko customizacja postacji i animacja czarów.

***

Posty: 967
Dołączył(a): 9.05.2003
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 16:51 
Cytuj  
Co do Freeport to sie zgadzam w pelni , ale z tego co mi sie wydaje to to miasto mialo tak wygladac :) Ma byc brzydkie brudne i ponure .. W koncu grasz po stronie "zla" lol a nie dobra :) .. Zrob se postac i zobacz jak jest w "bajkolandi" .. tak o 180 stopni sie zmienia wszystko :) . A co do tego ze gra jest trudna to tesz nie bardzo wiem gdzie niby jest trudna ? Fakt lev wolno leca (ale po FFXI to juz zachartowany jestem) , ale jak sie ma zgrany team to questy mozna trzepac bez problemow :)

**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 17:13 
Cytuj  
"ale z tego co mi sie wydaje to to miasto mialo tak wygladac Ma byc brzydkie brudne i ponure .. W koncu grasz po stronie "zla" lol a nie dobra "

EDIT:
Jesli tak twierdzisz to ja polecam sprawdzenie podobnych obszarow "zła" w grze pt. WoW ;). Tam takie tereny (ochydne,moczary, martwe lasy i inne miejsca gdzie żyją orki, nieumarki..) są tak swietnie zrobione, jesli chodzi o kolorystyke i klimat ze poprostu "zrywą beret". ;)


Ostatnio edytowano 18 wrz 2004, 17:18 przez Zodi4c, łącznie edytowano 2 razy
*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 17:13 
Cytuj  
A co ci sie nie podoba we Freeport?


*ponownie nadmienia jak bardzo jest sympatyczny* ;)


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

***
Avatar użytkownika

Posty: 924
Dołączył(a): 26.11.2001
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 18:06 
Cytuj  
No tak..
Jedni kumple kusza mnie na ICQ do WOW'a inni do EQ2

Dajcie te bete to sie przekonam w co warto zainwestować :)


_________________
Peace is a lie. There is only passion.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12369
Dołączył(a): 23.04.2002
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 18:09 
Cytuj  
rzuć monetą Ice (jak będzie krawędź to WoW ) :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 924
Dołączył(a): 26.11.2001
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 18:11 
Cytuj  
:]

PS W rzucie wypadł WOW 8)


_________________
Peace is a lie. There is only passion.

**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 18:27 
Cytuj  
IcE objecuje ci ze jesli dostane choc jeden klucz do WoW z "promocji" nvidii to go dostaniesz ;) wlasnie po to, abys sie przekonal ze "Krol jest tylko jeden" ;),

Zreszta podobnie do ciebie chyba rozpisywal sie na temat WoW Mark24 zanim, przez zbieg okolicznosci dostal klucz do Stres Testow :).


"No tak..
Jedni kumple kusza mnie na ICQ do WOW'a inni do EQ2"
Pytanie jest takie: Czy Ci "kumple" od EQ2 mieli okazje grac w WoW ?:)


ps. mam nadzieje, ze w razie gdyby cos to posiadasz karte Nvidii ?:)

http://www.nzone.com/object/nzone_world ... _beta.html



.

***
Avatar użytkownika

Posty: 924
Dołączył(a): 26.11.2001
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 18:36 
Cytuj  
Niestety FIC ATI Radeon 9700 Pro i Asus Radeon X600 Pro Express
Co do uwag - jestem w stanie "zejsc' z grafiki ale housing by sie przydał :)


_________________
Peace is a lie. There is only passion.

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 20:54 
Cytuj  
ja nie jestem amatorem housingu.
Zamówiłem dzisiaj radka 9800XT i zobaczę jak gra na nim wygląda. Miasto freeport jest brzydkie, ale i brzydotę mozna narysować w sposób piękny. A freeport jest brzydki bo ma chujowe tekstury, jest kanciasty, obity dechami i rzygać mi się chce jak po nim łaże. Jeszcze wewnętrzne dzielnice wyglądają OK, za to przedmieścia to lumpiarnia w beznadziejnej grafice.

Do samej gry zacząłem się nawet dzisiaj przez moment wciągać (ale daleko temu było do funu z WoW-a), no ale mój porażkowaty i dający dupy od tygodnia ISP nie pozwolił mi sie cieszyć grą więc po kolejnym disconnecie nie chciało mi się już logować.

***
Avatar użytkownika

Posty: 924
Dołączył(a): 26.11.2001
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 20:58 
Cytuj  
Housing musi być - niech sie Blizzard zastanowi . Podobnie mysleli twórcy DAOC którzy w koncu tez sie ugieli i wprowadzili domki :)


_________________
Peace is a lie. There is only passion.

**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 22:11 
Cytuj  
Housing bedzie na 100% - i są to słowa Blizzarda, a jak go znam to z Housingu zrobią dzielo sztuki, nieporownywalne z innymi tego typu rzeczami w innych grach. Tyle tylko ze juz zapowiedzieli ze nie zdązą do wydania pelnej wersji gry, ale napewno ta "opcja" pojawi sie w dodatku.


Edit:
Czytalem kilka razy ze posiadacie, kupujecie karty ATI. Co jest dla mnie wrecz nie zrozumiale ;) jak "to cos" mozna wogole uzywac. Niedopracowane sterowniki, co i raz slychac gdzies jakies pytania "czy to chodzi na Ati?", "czy wam tez sie wiesza". Tym bardziej ze praktycznie wszystkie nowe gry są robione pod NV. Nawet EQ2(znaczek na stronie poo lewej stronei zaraz przy wejsciu). Co owocuje tym ze grając na ich kartach w gry z programu partnerskiego NV, masz 99% szans na to, ze gra zostala przetestowana pod wzgledem stabilnosci, ze nie beda pojawaic sie "artefakty", no i nie bedzie zadnych niekontrolowanych zwisow,bledow exit to wind. itp. No ale w sumie kazdy ma swoj gust.. ;)

ps. dlaczego o tym wspominam.. ;)

http://www.frazpc.pl/komentarz/11726

http://www.nzone.com/object/nzone_twimt ... slist.html

*

Posty: 6910
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 22:30 
Cytuj  
Zodi4c napisał(a):
. Tyle tylko ze juz zapowiedzieli ze nie zdązą do wydania pelnej wersji gry, ale napewno ta "opcja" pojawi sie w dodatku.


Platnym rzecz jasna 8)

Cytuj:
Niedopracowane sterowniki,


Czasy Rage II minely dawno temu.

Cytuj:
co i raz slychac gdzies jakies pytania "czy to chodzi na Ati?"


Czasy Radeona 7500 minely dawno temu.

Cytuj:
gry są robione pod NV. Nawet EQ2(znaczek na stronie poo lewej stronei zaraz przy wejsciu)


To nic innego jak reklama sponsorowana, wielokrotnie bylo odwrotnie, ze mimo znaczka gra chodzila znacznie gorzej na kartaj nvidii (vide Ut2003)

Cytuj:
ze nie beda pojawaic sie "artefakty"


Artefakty to moga sie pojawic jak ktos za ostro pojedzie po taktowaniu pamieci... :)

Cytuj:
No ale w sumie kazdy ma swoj gust.. ;)


Osobiscie nie mam teraz Radeona, ale w sprzecie troszke siedze, wiec wiem conieco. A Twoje poglady to zwykle stereotypy z czasow Radka 7500.

Cytuj:
*frazpc.pl*


Frazpc z Vegita na czele to radze omijac szerokim lukiem... Srry, ale serwis zachwycajacy sie np. SiS Xabre (oczywiscie 100% obiektywnie :roll: ) nie moze zyskac uznania.

**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2004, 22:43 
Cytuj  
Ja tam przypadkiem trafilem ;). W normalnych okolicznosciach to bym tam nigdy nie zajrzal, ale ktos podal na jakims servisie linka do tego Newsa.

ps. Do waszego eq2 o ktorym tak wogole jest ten dzial ;), przydalby sie ten sprzet.

http://www.xbitlabs.com/news/mainboards ... 21846.html

+ pelne wyposazenie: w postaci dwóch opteronow po kilka GHz, 2 x GF6800U(SLI) i z 10gb pamieci wtedy nie powinno byc najmniejszych problemow z grafiką :), jednak nadal bylby problem z zonami..

***

Posty: 905
Dołączył(a): 21.10.2002
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2004, 01:03 
Cytuj  
Nie bylbym taki pewien... to tylko kwestia dopracowania kodu. Wystarczy spojrzec na EQ1 na poczatku sie slimaczylo, duze rajdy nawet na silnym sprzecie byly ciezkie... pozniej zrobili kilka latek, dopracowali kod i gra ruszyla z kopyta, wiec chciec to moc:)

*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2004, 06:03 
Cytuj  
Mark: Czyli mowisz po prostu ze w EQ2 najbardziej nie lubisz swojej grafiki i ISP :P :P


Zodiac: Wierze ze jestes fanem WoW'a, nVidii moze jeszcze czegos.. ale moze pomijajac twoje czyste fan'owskie uczucia do nich postaraj sie byc obiektywny, hm? Chill ;)


Aha, bez wojen nV vs. ATI prosze, ok?


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2004, 07:24 
Cytuj  
Mniej więcej Tux - no i schematyczność rozgrywki. Naprawdę mam dość krzyczenia "warrior lvl 10 lfg" a potem stania w jednym miejscu i naparzania godzinami mobow. A do tego już na tym lvl gra sie sprowadza.

Możesz nie wierzyć - ale w WoW-ie zabijałem tylko moby które mnie agrowały przy robieniu questów (no może mnie skusiła jakaś piękna długoszyjna żyrafka bym ją killnął po drodze :)

A co do Radeon vs Nvidia - miałem kiedyś Geforca 128 i przy tej karcie musiałem używać dwóch sterowników. Gra A wymagała detonatorów w wersji x.xxx, gra B detonatorow w wersji Y.yyy. Więc sobie radośnie musiałem przeinstalowywać. Odkąd przeszedłem na radki nie mam żadnych problemów. Jak ktoś nie umie karty wsadzić do slota i nacisnąć "dalej" przy instalowaniu sterowników to możliwe, że cos mu potem nie działa ;D

btw. w EQ2 jest teraz serwer lag jak sk..syn i tym razem to nie wina mojego ISP, bo wszyscy narzekają - mi się nawet podoba, w końcu demokracja kuźwa.

*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2004, 09:16 
Cytuj  
Hmm to zbierz team i idzcie cos odkryc, zobaczyc kawalek swiata a nie siedzisz w jednym miejscu :P i naprawde nie potrzeba do tego NPC ktory ci mowi gdzie isc ).
Przy okazji mam nadzieje (jako jedyny?) ze nie bedzie mapy poza miastami, wtedy zupelnie inaczej poznaje sie lokacje - wzrokowo pamietajac landmarki ;) realism ;)

...server lag? czasem maja wycieczki ze swoimi ISP, powinno byc fixed soon, chyba ze w patchu cos spieprzyli :/ nic, uroki bety :/


Przy okazji apropos kart graficznych:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26296807 :D :D

Zalujesz ze juz zamowiles tego Radka, co? :P :lol:


------------------

Jesli topic zmieni sie w wojne przekonan i przesadow fanow coniektorych firm rozlosujemy drobne upominki dla uczesnikow - kasacje postow i ostrzezenia. ;)

Ex.: Dyskusje tech - tak, smieszne wpadki - tak, abo moja jest najlepsza - nie, a to PWNZ0RZ to - nie.


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

**

Posty: 261
Dołączył(a): 10.09.2004
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2004, 10:58 
Cytuj  
"Jesli topic zmieni sie w wojne przekonan i przesadow fanow coniektorych firm..."

Bylo to chyba glownie w moją strone skierowane ;). Wiec sorki, postaram sie wiecej tych "delikatnych" spraw nie poruszac. Przyznaje sie, jestem winny, mozecie mnie sciąć..


"...rozlosujemy drobne upominki dla uczesnikow .."
Brawo! Oto zwyciezca! Wygral pan przednia szybe do wiertarki.

Pozdrawiam.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 358 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 18  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.