mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 652
Dołączył(a): 5.11.2004
Offline
PostNapisane: 14 lip 2006, 07:07 
Cytuj  
wg mnie nie do konca
mam starego radka 9700 i gram na ustawieniach jakosci tekstur Maximum
przy 2.5 gb ramu praktycznie nie mam zpowolnienia fps
(oczywiscie pamiec na karcie tez duzo daje)


Posty: 46
Dołączył(a): 28.12.2005
Offline
PostNapisane: 14 lip 2006, 07:30 
Cytuj  
mam już tego GT7600 i gram na najwyższych ustawieniach graficznych i mi się nie tnie to wszystko zależy jakie sherdery obsługuje karta i na co może se pozwolić przy odtwarzaniu efektów i geometrii świata

*

Posty: 110
Dołączył(a): 7.03.2005
Offline
PostNapisane: 14 lip 2006, 10:57 
Cytuj  
Płynnosc zalezy tez od zon w jakich sie znajdujesz w antonice gra chodzi plynnie ale sa zony gdzie zwalnia. Na rajdach na bank bedziesz musial duzo grafe zmniejszyc rowniez.

**
Avatar użytkownika

Posty: 427
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 18 lip 2006, 11:28 
Cytuj  
Solidus napisał(a):
mam już tego GT7600 i gram na najwyższych ustawieniach graficznych i mi się nie tnie to wszystko zależy jakie sherdery obsługuje karta i na co może se pozwolić przy odtwarzaniu efektów i geometrii świata


raczy pan zartowac :P
mam 7900gt, 2GB ramu, A64 3500+ i nawet nie mysle o maksymalnych ustawieniach.. powiedzmy, ze pozwalam sobie na wlacznie ustawien srednich wyzszych w 1280x1024 i jak mi nie tnie to sie ciesze :)


_________________
__________________________
putting the 'F' back in freedom

neocron - ao - coh - cov - aa - ddo - pe - eq2 - gw - hgl - rfo - vo - swg - ps - tr - mxo - fom - fe - ga - eve - vg - lotro - aoc - war - aion - star trek - perpetum - gw2 - wot - skyforge

*

Posty: 107
Dołączył(a): 18.10.2004
Offline
PostNapisane: 23 lip 2006, 12:27 
Cytuj  
Ja mam
Radeon 9550 Gigabyte 128 MB DDR
AMD Sempron 3000+
DDR 512MB PC-400

Czy na tym kompie EQ II bedzie smigać? Chciałbym zagrac na srednich ustawieniach grafiki ;). Może ktos ma takiego kompa jak jak?


_________________
http://tondruk.pl

*

Posty: 110
Dołączył(a): 7.03.2005
Offline
PostNapisane: 23 lip 2006, 15:32 
Cytuj  
Malo ramu masz :(

*

Posty: 107
Dołączył(a): 18.10.2004
Offline
PostNapisane: 23 lip 2006, 20:41 
Cytuj  
lewy napisał(a):
Malo ramu masz :(

Czyli z 1GB ramu moge odpalac?


_________________
http://tondruk.pl

***

Posty: 590
Dołączył(a): 16.09.2005
Offline
PostNapisane: 23 lip 2006, 20:59 
Cytuj  
Iquid napisał(a):
lewy napisał(a):
Malo ramu masz :(

Czyli z 1GB ramu moge odpalac?


odpalisz ,ale też nie będzie rewelacji.
dokup 1GB


_________________
Na pustkowiu życie nie ma żadnej wartości. Masz świadomość, że następnego ranka możesz się już nie obudzić. Każdy dzień może przynieść śmierć, każda godzina może być twoją ostatnią, a każde napotkane stworzenie twoim katem. Spoczywaj w pokoju......

*

Posty: 107
Dołączył(a): 18.10.2004
Offline
PostNapisane: 23 lip 2006, 21:53 
Cytuj  
aha dzieki za pomoc pozdro ;)


_________________
http://tondruk.pl


Posty: 5
Dołączył(a): 24.08.2007
Offline
PostNapisane: 24 sie 2007, 14:53 
Cytuj  
Witam! Mam zamiar rozpocząć grę w mmorpg. Zastanawiałem się nad Lord Of The Rings Online. Ale doszedłem do wniosku że nie odpalę nawet na minimum. Zastanawiam się teraz nad Ever II i w związku z tym mam pytanie czy mój komp udźwignie tą grę na przyzwoitym wyglądzie. Mam na myśli tak chociaż Medium. Mój komp:

Asus a7v8x-x
1GB ram Kingston 400 + 256 Ramu no-name :_)
Athlon 2000Xp+ @ 2.0GHZ
Gigabyte Radeon 9600 Pro 128/128

Bardzo zależy mi na opinii ludzi którzy się znają, a najlepiej takich osób które mają przybliżony sprzęt. Z góry dziękuje.


Posty: 9
Dołączył(a): 7.06.2007
Offline
PostNapisane: 26 sie 2007, 01:01 
Cytuj  
Everquest 2 ma jeszcze większe wymagania niż LOTRO.Co prawda ma ze 100 przełączników,którymi można regulować jakość grafiki,ale jeśli się zjedzie za bardzo,co przy Twoim sprzęcie będzie trzeba zrobić,gra zaczyna wyglądać bardzo nieciekawie.Ja właśnie przeszedłem z EQ2 na LOTRO i ten drugi działa o niebo lepiej na ustawieniach medium-high,przy czym EQ2 ciął niemiłosiernie na medium.Poza tym to bardzo różne gry więc zastanów się co bardziej lubisz.Mnie w EQ2 odrzuciła budowa świata podzielonego na małe zony,cały czas biegasz w tej samej okolicy i nie masz wrażenia otwartego,ogromnego świata,natomiast LOTRO jak w WOW ma wspaniały,bogaty,cały czas rozwijany(darmowymi dodatkami) świat gdzie masz ochotę pobiec za kolejne wzgórze żeby tylko zobaczyć co się za nim kryje.W EQ2 nie miałem tej frajdy z samej eksploracji,a gdy trafiłem na questa zabij 30 szkieletów to już było dla mnie za dużo.Tak więc od Ciebie decyzja zależy,EQ2 już powoli jest przeszłością mmo,pomimo wydawanych dodatków(drogich!!),a LOTR dopiero się rozkręca,a potencjał ma przeogromny.

*

Posty: 110
Dołączył(a): 7.03.2005
Offline
PostNapisane: 26 sie 2007, 08:39 
Cytuj  
HMm nie chce sie tu sprzeczac z sigil ale w eq2 gram od poczatku w lorda nie gralem znam ludzi ktorzy przeszli po eq2 do lorda i mowia ze to gra do zabicia czasu (podobno jest bardzo prosta q mozna zrobic solo szybko napbijesz lv itd) ale nawiazujac do twojego pytania jak zaczynalem grac w eq2 mialem GF ti 4800se GS athlona 2000 i 1gb ramu. I gralo sie ok tak jak mowi sigil eq2 ma bardzo duzo opcji grafiki i mozna dospasowac wszystko pod swojego kompa na tej konfig co ci podalem nie gralem na najnizszych detalach troche mniej niz srednie a gra i tak wygladala dobrze , najlepiej dokup jeszcze z 512 ramu i bedzie ok.


Posty: 5
Dołączył(a): 24.08.2007
Offline
PostNapisane: 26 sie 2007, 11:58 
Cytuj  
Dzięki za odpowiedzi. Czyli wynika z tego że LotR pójdzie u mnie i będzie wyglądał w miarę dobrze? Bo pierwszego pod uwagę brałem Lotra. Ale jak zobaczyłem filmiki z neta to zrezygnowałem...

*

Posty: 131
Dołączył(a): 21.05.2007
Offline
PostNapisane: 30 sie 2007, 10:31 
Cytuj  
Sigil napisał(a):
Everquest 2 ma jeszcze większe wymagania niż LOTRO.Co prawda ma ze 100 przełączników,którymi można regulować jakość grafiki,ale jeśli się zjedzie za bardzo,co przy Twoim sprzęcie będzie trzeba zrobić,gra zaczyna wyglądać bardzo nieciekawie.Ja właśnie przeszedłem z EQ2 na LOTRO i ten drugi działa o niebo lepiej na ustawieniach medium-high,przy czym EQ2 ciął niemiłosiernie na medium.Poza tym to bardzo różne gry więc zastanów się co bardziej lubisz.Mnie w EQ2 odrzuciła budowa świata podzielonego na małe zony,cały czas biegasz w tej samej okolicy i nie masz wrażenia otwartego,ogromnego świata,natomiast LOTRO jak w WOW ma wspaniały,bogaty,cały czas rozwijany(darmowymi dodatkami) świat gdzie masz ochotę pobiec za kolejne wzgórze żeby tylko zobaczyć co się za nim kryje.W EQ2 nie miałem tej frajdy z samej eksploracji,a gdy trafiłem na questa zabij 30 szkieletów to już było dla mnie za dużo.Tak więc od Ciebie decyzja zależy,EQ2 już powoli jest przeszłością mmo,pomimo wydawanych dodatków(drogich!!),a LOTR dopiero się rozkręca,a potencjał ma przeogromny.


Z tego co widzę to chyba w EQ2 nie wyszedłeś poza miasto, bo jeśli Antonica czy Commonlands (podaję przykład tylko lokacji bezpośrednio przylegających do głównych miast) nie dostarczają wrażenia ogromnego świata, to nie wiem co dostarcza (chyba tylko Vanguard i SWG).

Jeśli chodzi o bogactwo świata to EQ2 bije LotRO na głowę, mnóstwo miejsc do zwiedzenia, system mentoringu, dużo ciekawszy crafting, ciekawe rozwiązania dla gildii gdzie przynależnośc do nich nie oznacza tylko wspolnego chata i przede wszystkim endgame, który w EQ2 jest, w przeciwieństwie do LotRO.

EQ2 juz przeszedł i przetrwał w dobrej formie okres "dziecięcy", LotRO jeszcze w nim jest choć na stosunkowo młody tytuł start miał bardzo dobry.

Jeśli chodzi o wymagania to na Twoim sprzęcie w miastach będzie cięło, ale na otwartych przestrzeniach i podziemiach (90% czasu tam będziesz spędzał po osiągnięciu 12lvl) z pewnością da się grać, choć kosztem jakości.


Posty: 46
Dołączył(a): 28.12.2005
Offline
PostNapisane: 21 cze 2008, 20:03 
Cytuj  
mam Geforce 9600gt 512 mega
procka 3.2 i 2 giga ramu będzie dało się grac w EQII w miarę przyzwoicie ?

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.