mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 14 wrz 2004, 08:11 
Cytuj  
LoL zaraz mi pewnie X. napisze "Tuxik, odbilo ci? moze jeszcze podwies "Jak sie nazywa twoj pies i jaki ma rozmiar kolnierzyka" ale zaryzykujmy ;)

Coz, wymagania sprzetowe to tamat budzacy dosc duzo emocji, postarajmy sie, w miare mozliwosci oczywiscie, opisac swoj sprzet t.j. Procesor/Plyta glowna/Ram/Karta Graficzna i przy jakich ustawieniach da sie na nim grac.


Ten topic nie bedzie redagowany a podwieszony zostanie jak dlugo bedzie na niego popyt.. moze do 3ech miesiecy po premierze? Zobaczymy.


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 14 wrz 2004, 08:25 
Cytuj  
Od razu nalezy wylaczyc sprzetowe AA, gra jeszcze tego nie obsluguje, a potrafi z tym niezle zamulic.

P4 2.8 GHz, 1 GB RAM, Radeon 9500 Pro, gram na med detail w 1186 i nie tnie :)

X.


_________________
Zasady postowania


Ostatnio edytowano 15 wrz 2004, 08:39 przez Xanth, łącznie edytowano 2 razy
***

Posty: 967
Dołączył(a): 9.05.2003
Offline
PostNapisane: 14 wrz 2004, 11:34 
Cytuj  
Athlon 1600XP , 1GB ramu , Radeon 9800 --> Gram w 1024x768 w high detail (z wylaczonymi Shadows + Fauna) i chodzi dobze .. Czasami zatnie jak jest duzo osob zeby dograc ale tak to gra sie bezproblemowo.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2018
Dołączył(a): 16.11.2001
Offline
PostNapisane: 14 wrz 2004, 19:57 
Cytuj  
1800xp, 512 ramu i gf ti4200 128, w niektorych lokalizacjach tnie jak sam skurwysyn nawet na low detailach, pozatym ma memory leaki i po 2-3 godzinach grania trza resetowac sprzet.

PS. Zeby na 512ramu grac w miare normalnie trzeba niezle zjechac jesli chodzi o textury flore itp.

juz.

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2004, 10:08 
Cytuj  
1700xp 1GB Ramu, 9600PRO - grać się nie da w Medium+,
poniżej Medium+ grafika z fajnej robi się okropna :(

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2004, 10:09 
Cytuj  
Mark24 napisał(a):
grać się nie da w Medium+

Dodaj jeszcze ze z wlaczonym AA. A w takim wypadku, to w ogole sie nie da grac, bo silnik tego narazie nie obsluguje ;)
Wylacz AA i zacznie ci smigac lepiej od SWG.

X.


_________________
Zasady postowania

**

Posty: 243
Dołączył(a): 13.08.2004
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2004, 16:02 
Cytuj  
Widzę, że wszyscy jadą na ATI =/. Jak wyłącze AA u siebie (geforce) to mi gra nie działa ( nie ładuje nawet ekranu wyboru postaci =/ )

*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2004, 16:24 
Cytuj  
Bylus: Daj swoj config i powiedz jak ci gra chodzi.. moze chwilowo tylko AA GF'a ma wsparcie??

All:Przy okazji przydalo by sie troszke wiecej informacji, tak jak by ktos chcial updatowac pod EQ2.. np. ram dual channel? na jakiej magistrali? itd.


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

*

Posty: 6910
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2004, 17:48 
Cytuj  
W sumie, nie dotyczy sprzetu, ale cos wspolnego z HDD ma ;>

Ile gra zajmuje po sciagniecu wszystkich plikow? U mnie jest teraz 2.97giga i ssie dalej muzyczki... Najgorsze, ze te mp3 ktore juz mam :O

EDIT: No tak, zapomnialem o najwazniejszym. Gra jest normalnie zainstalowana, a wszystkie plytki mam od znajomego (thx Delb) wypalone na DVD. U niego taki proceder dziala OK, u mnie probuje ssac wszystko od poczatku... Pochlastam sie chyba.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 15 wrz 2004, 20:07 
Cytuj  
Zrob wpierw full scana.

X.


_________________
Zasady postowania

**

Posty: 243
Dołączył(a): 13.08.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 01:00 
Cytuj  
mój komp:
AMD athlon xp 2500+
512 RAM kingston hyperx pc 2700 ( to pewnie jest jedna z przyczyn haczenia gry )
geforce 4 Ti 4200 64 mb ( to na pewno jest przyczyna haczenia gry ale nawet na najniższych detalach ????o.O )
Caviar 80 giga WD800JB

w najbliższym czasie wymieniam ram na szybszy i podnosze do 1 giga no i może grafe ale to zależy ile kasy będzie :>

cheers lads


Ostatnio edytowano 16 wrz 2004, 08:57 przez Bylek, łącznie edytowano 1 raz
***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 07:07 
Cytuj  
U mnie wczoraj chodziła w miarę OK. Nie było to płynnie jak w SWG ale dało się pograć nawet w grupie - a ustawienia nawet podniosłem. Nie wiem co się stało, ale na pewno nie chodziło o żadne AA.

*****

Posty: 2117
Dołączył(a): 15.11.2001
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 07:37 
Cytuj  
Teoretycznie to 5200 powinno lepiej chodzic niz 4kTi w EQ2, teoretycznie pelna obsluga dx9 robi swoje.. niestety w przypadku 5200 slowo teoretycznie uzywa sie w pelnym jego znaczniu :/ Z reszta spojrz na forum www.eqii.com tam masz chart kart graficznych..


_________________
..of Tarew Marr, ew, Nagafen!

Let fools do good, and fair men call for grace; Aaron will have his soul black like his face.

*

Posty: 6910
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 10:33 
Cytuj  
Xanth napisał(a):
Zrob wpierw full scana.

X.


Oczywiscie, ze robilem :/. Nawet odinstalowalem pierwsza installke, zainstalowalem na nowo, przegralem te 3GB+ i po full scanie dalej sciaga mi mp3. Pochlastac sie idzie.

**

Posty: 243
Dołączył(a): 13.08.2004
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 10:56 
Cytuj  
Poczytałem sobie trochę na forum EQ2 o wymaganiach sprzętowych, wygląda to tak. Developerzy mówią, że zdają sobie sprawę z bardzo wysokich wymogów jeśli chodzi o sprzęt ale pisali EQ2 z myślą o przyszłości bo technika idzie do przodu i według nich nie będą musieli robić nowego enginu graficznego jak wyjdą nowe grafy itp. tylko zostaną na tym co jest a gra dalej będzie wyglądała świetnie a może nawet troche lepiej. Dodali jeszcze, że według nich nie ma na świecie normalnego PCta, który jest w stanie unieść EQ2 na FULL detalach ( wszystko ale to wszytko powłączane i ustawione na maxa i gra nie szarpie ani trochę ). o.O


Ostatnio edytowano 17 wrz 2004, 00:34 przez Bylek, łącznie edytowano 1 raz
PostNapisane: 16 wrz 2004, 11:22 
Cytuj  
Tylko w to graj producentom sprzetu.
Jakosc grafiki jest bardzo wazna tylko przy pierwszym zetknieciu sie z gra.
Pozniej jej znaczenie powoli spada na korzysc urozmaicenia swiata, szybkosci fps i grywalnosci.

*

Posty: 6910
Dołączył(a): 26.01.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 14:56 
Cytuj  
No tak, z glupoty nie zajrzalem do najbardziej banalnego pliku... Everquest2patch.log

A tam ladnie mi wypisalo co jest nie tak...

[12:12:52] Patcher: --- File Discrepancy C for [EverQuest 2 Main Files] d:/gry/Everquest2\IntSI1.vpk: local 643718522: server -397265490
[12:12:52] Patcher: --- File Discrepancy C for [EverQuest 2 Main Files] d:/gry/Everquest2\IntSI2.vpk: local -1263151585: server 1923071117

(...) i tak z kazdym plikem po kolei. Pochlastac sie mozna grrrr.

***
Avatar użytkownika

Posty: 927
Dołączył(a): 26.11.2001
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 18:19 
Cytuj  
Jezeli ktoś nie ma juz sił testowac - to chetnie przyjme konto :) ICQ 64094170


_________________
Peace is a lie. There is only passion.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2004, 18:25 
Cytuj  
Ja nawet gdybym chcial, to nie oddam. Z tego samego konta korzystam w SWG ;)

X.


_________________
Zasady postowania

****

Posty: 1090
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 17 wrz 2004, 08:14 
Cytuj  
a ja z tego samego konta korzystam z EQ ;)


_________________
Sage Kordian Taciturn
Coercer
on the Tarew Marr

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.