mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
******

Posty: 4759
Dołączył(a): 28.01.2004
Offline
PostNapisane: 21 sty 2006, 17:06 
Cytuj  
Gdyby jednak zakladajac ze karty graficzne zakladane w laptopach obsluguja EQII (czy moze raczej odwrotnie) czy na kompie C1,5GHz, 700MB, I GX 64MB poszloby?


_________________
Obrazek
"Hope is the first step on the road to disappointment."

*

Posty: 109
Dołączył(a): 11.05.2005
Offline
PostNapisane: 21 sty 2006, 21:01 
Cytuj  
MagPS napisał(a):
Gdyby jednak zakladajac ze karty graficzne zakladane w laptopach obsluguja EQII (czy moze raczej odwrotnie) czy na kompie C1,5GHz, 700MB, I GX 64MB poszloby?


Poszło by, pytanie tylko jak bardzo musiałbyś ograniczyć detale. W sumie jest przecież trial więc można spróbować. Trial ma mniejsze wymagania odnośnie pamięci (spokojnie da się grać na 512MB), natomiast wszystkie pozostałe sprawy doskonale pomoże przetestować.

******

Posty: 4759
Dołączył(a): 28.01.2004
Offline
PostNapisane: 21 sty 2006, 21:17 
Cytuj  
Crane napisał(a):
Poszło by, pytanie tylko jak bardzo musiałbyś ograniczyć detale. W sumie jest przecież trial więc można spróbować. Trial ma mniejsze wymagania odnośnie pamięci (spokojnie da się grać na 512MB), natomiast wszystkie pozostałe sprawy doskonale pomoże przetestować.


Tak, trial w sposób najlepszy odpowie na moje watpliwosci tylko ze sciaga sie 30kb/s :har: a do tego w neokomunie sa limity :evil:


_________________
Obrazek
"Hope is the first step on the road to disappointment."

*

Posty: 6460
Dołączył(a): 14.07.2002
Offline
PostNapisane: 21 sty 2006, 21:27 
Cytuj  
limity ? ja niemam zadnych limitow :DDDD


_________________
Z racji swojej niestabilności emocjonalnej oraz rujnowania rozrywki innym na zawsze opuściłem to zacne forum z resztkami nasienia Oyci3C'a na okrężnicy po głębokim bansticku. :'(

**
Avatar użytkownika

Posty: 467
Dołączył(a): 11.06.2004
Offline
PostNapisane: 21 sty 2006, 22:10 
Cytuj  
MagPS napisał(a):
Gdyby jednak zakladajac ze karty graficzne zakladane w laptopach obsluguja EQII (czy moze raczej odwrotnie) czy na kompie C1,5GHz, 700MB, I GX 64MB poszloby?


Poszloby..do momentu az zaczniesz brac udzial w raidach...wtedy bedziesz mial ochote wyrzucic kompa przez okno ;)


_________________
SWG-FarStar: Yarpen Pre-CU Jedi Guardian(R.I.P)
EQ2-Splitpaw: Yennefer (R.I.P)
WoW-SH US - Yarpen

*

Posty: 109
Dołączył(a): 11.05.2005
Offline
PostNapisane: 21 sty 2006, 22:48 
Cytuj  
Criss napisał(a):
Poszloby..do momentu az zaczniesz brac udzial w raidach...wtedy bedziesz mial ochote wyrzucic kompa przez okno ;)


Nie strasz go, chłopak ma laptopa to mu go łatwiej byłoby wyrzucić :D

A swoją drogą to wiecie czego mi brakuje - możliwości zapisania ustawień custom (a może jest a ja o tym nie wiem). Czasami robi się na ekranie tłoczno i warto przełączyć się w mniej wymagający tryb graficzny, tyle tylko że potem znowu trzeba wszystko sobie poustawiać.

***
Avatar użytkownika

Posty: 652
Dołączył(a): 5.11.2004
Offline
PostNapisane: 22 sty 2006, 00:12 
Cytuj  
HEHE ja mam normalnie 10-20 fps .. w gorszych zonach i w grupach spada do 5, ale mam 2.5 gb ramu i mozna na luzaku tekstury na maximum- wtedy bosko ta gra wyglada :D zero zaciec

*

Posty: 172
Dołączył(a): 23.12.2005
Offline
PostNapisane: 22 sty 2006, 12:08 
Cytuj  
Ano, do w miare swobodnej gry w EQ2 trzeba 1GB RAMu. Przy 2GB EQ2 rozwija skrzydla :) Natomias z karta graficzna z 64MB na pokladzie dobrej przyszlosci ci nie wroze, bo tekstury szlyby i tak do RAMu systemowego, ktorego tez masz niewiele. Na srednich lub niskich teksturach mialbys szanse. Oczywiscie mozesz tweakowac ustawienia graficzne w grze (ze 100 opcji) do swojego sprzetu i napewno bedzie lepiej.


_________________
Mark24 napisał(a):
(...)ja nie lubię komuś lizać tyłka, nie lubię też jak ktoś mi próbuje pomachać w tej okolicy jęzorkiem - zdaje sobie sprawę, że zaraz będzie chciał bym ja ze swojej strony się zrewanżował 8)

******

Posty: 4759
Dołączył(a): 28.01.2004
Offline
PostNapisane: 23 sty 2006, 18:03 
Cytuj  
Ehh...z powodu braku obsługi przez moją karte Pixel Shard, nie dane mi było sprawdzic jak na moim kompie pojdzie.
Inna sprawa ze i to ma swoje "plusy" jakies ~200zl do przodu :wink:


_________________
Obrazek
"Hope is the first step on the road to disappointment."


Posty: 1
Dołączył(a): 20.02.2006
Offline
PostNapisane: 20 lut 2006, 10:09 
Cytuj  
Drogi slimoon, to ze nie mozesz uruchomic gry na pelnych ustawieniach nie jest wina niczyja poza pewnym panem ktory nie doczytal dokladnie, na nastepny raz proponuje poczytac forum na www.eq2players.com albo ten topic. Posty z co drugim slowem ze slownika laciny podworkowej NIE beda tolerowane, na drugi raz jesli moglbys tez nie tworzyc nowego uzytkownika zeby pospamowac - bylbym wdzieczny. Jesli chcesz sie wyzyc zapraszam tam skad przyszedles, apropos ewentualnych watpliwosci zapraszam na PM.

Tux.

**

Posty: 247
Dołączył(a): 24.02.2005
Offline
PostNapisane: 7 maja 2006, 23:35 
Cytuj  
Witam , hmm tak sie zastanawiam czy ja mam klopot czy wszystko sie wydaje ok , mianowicie . mam kompa athlona 1800xp 1,5gb/400 radeona9800pro. hmm i gra na zbalansowanym w sumie za plynnie nie idzie.. hmm co wymienic by gra bardziej zaczela cieszyc oko i nie tracila na plynnosci.

*

Posty: 86
Dołączył(a): 14.04.2005
Offline
PostNapisane: 8 maja 2006, 08:28 
Cytuj  
cześć , przede wszystkim kartę grafiki .Też miałem taką jak ty ,obecnie jest gf6800gt nieco pomogło .
Ciężko mi opisać ile to dało ,tak na oko jest lepiej no i co najmniej 2G ramu ,mam 1,5 i wcale nie jest za dużo do giercowania w EQA2.
Mimo to i tak na max ustawieniach nie jadę.Ta gierka to potwór :)


_________________
Yazir-templr-royal legion-Blackburrow
Natan-Warlock-Royal Legion-Nagafen(pvp)

**

Posty: 247
Dołączył(a): 24.02.2005
Offline
PostNapisane: 8 maja 2006, 09:33 
Cytuj  
to okreslenie "nieco pomogło " troche przeraza... w sumie zastanawiam sie nad zmiana karty (zal mi mojego radeona) ale w sumie zastanawiam sie na co przejsc , na Ati czy na Nvidia

*

Posty: 86
Dołączył(a): 14.04.2005
Offline
PostNapisane: 9 maja 2006, 06:02 
Cytuj  
"nieco pomogło " no niestety cholernie trafne to jest ,gf6800gt nie jest przecież jakimś tam super tworem tylko kartą tanią z niższej półki obecnie .
Widziałem jak bryka EQ na 7800 , ale to wydatek rzędu ponad 2.000zł
I powiem tak jest super ale przy rajdach i tak zacina.


_________________
Yazir-templr-royal legion-Blackburrow
Natan-Warlock-Royal Legion-Nagafen(pvp)

**

Posty: 441
Dołączył(a): 13.02.2005
Offline
PostNapisane: 9 maja 2006, 08:17 
Cytuj  
marych napisał(a):
Drogi slimoon, to ze nie mozesz uruchomic gry na pelnych ustawieniach nie jest wina niczyja poza pewnym panem ktory nie doczytal dokladnie, na nastepny raz proponuje poczytac forum na www.eq2players.com albo ten topic. Posty z co drugim slowem ze slownika laciny podworkowej NIE beda tolerowane, na drugi raz jesli moglbys tez nie tworzyc nowego uzytkownika zeby pospamowac - bylbym wdzieczny. Jesli chcesz sie wyzyc zapraszam tam skad przyszedles, apropos ewentualnych watpliwosci zapraszam na PM.

Tux.


Pytanie wyslane, oczekuje z niecierpliwoscia odpowiedzi.
(ps. sry za ot)

***
Avatar użytkownika

Posty: 652
Dołączył(a): 5.11.2004
Offline
PostNapisane: 9 maja 2006, 08:51 
Cytuj  
mr.Henky mam dokladnie takiego samego kompa - no karta to radek 9700 a nie 9800 i niestety giera chodzi kiepsko- raidy to 1 fps podczas walki
jedynie co mozna tu zrobic to kupic nowy sprzet
na obecna chwile zastanawiam sie nad amd od zwykledo venice 3000+ do A xp2 3800 za 1130 zeta, plyta glowna np asus - wybor tez duzy od 230 zl do 680 z chipem ATI i niezlym wyposazeniem
grafika tylko jedna :D super relacja cena / wydajnosc - GF7900GT - 1200-1300 zl - ciezko dostepne w sklepach - latwiej je kupic na allegro

jest tez problem czy kupowac teraz czy czekac na nowe procki - lato - nowy socket amd AM2 , lipiec sierpien nowe procki intele conrone

**

Posty: 247
Dołączył(a): 24.02.2005
Offline
PostNapisane: 9 maja 2006, 20:10 
Cytuj  
hmm smutne te ceny , a smutniejsze to ze i tak nie daje to pewnosci czy gra bedzie chodzila " plynnie " na cieszacych oko detalach :evil:


Posty: 46
Dołączył(a): 28.12.2005
Offline
PostNapisane: 13 lip 2006, 19:57 
Cytuj  
G-force 7600 gt nada się do EQII na wysokich ustawieniach textur i efektów na 50%

***
Avatar użytkownika

Posty: 652
Dołączył(a): 5.11.2004
Offline
PostNapisane: 13 lip 2006, 22:32 
Cytuj  
generalnie tekstury nie zaleza od karty - przy tym liczy sie głownie pamiec RAM- generalnie najlepiej miec 1.5 gb dobrze jest 2 gb, 7600gt styknie zreszta eq2 na wszystkim zle chodzi ale to inna bajka

****

Posty: 1437
Dołączył(a): 29.01.2005
Offline
PostNapisane: 14 lip 2006, 04:41 
Cytuj  
Jackhammer napisał(a):
generalnie tekstury nie zaleza od karty - przy tym liczy sie głownie pamiec RAM- generalnie najlepiej miec 1.5 gb dobrze jest 2 gb, 7600gt styknie zreszta eq2 na wszystkim zle chodzi ale to inna bajka

Jakosc tekstur zalezy jak najbardziej od karty graficznej, a konkretnie od ilosci pamieci na samej karcie.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.