tiomor napisał(a):
Farin napisał(a):
Edit: Dlaczego omijasz Radiousa?
Edit2: Cholera rzeczywiście More buildings slots to duuuże ułatwienie - czas się pozbyć
Bo z Radiousem jest tak, że wychodzi na jako pierwszy i często są to zmiany dla samych zmian. Tu odejmiemy, tam dodamy etc ;p
Zawsze po jakimś czasie wychodzi coś dużo bardziej przemyślanego od Radiousa.
A co do More Buildings Slots - a nie mówiłem?;>
Swoją drogą kończę właśnie kampanie Imperium i kilka wniosków
- bitwy mimo, że szybkie to jednak są spoko, ale mimo wszystko coś tutaj wrzucę na następną kampanie
- Spam chaosu dla imperium i wampirów jest irytujący (dlaczego nie można grać Kislevem?!) i AI nie daje sobie z nim kompletnie rady. Chaos jedzie wszystko jak szmaty, nawet jak spotyka silnego AIka. Sądzę, że jak gram czymś na południe bardziej (Bretonia, Orki etc) to imperium zostanie zjechane strasznie
- Jest komiczne przesuwanie się państw
Z cyklu Nordland skonczyło jako Southland (straciło wszystko na północy)
- Muszę czytać rostery przeciwnika, bo raz za razem łapałem sie na ataku jednostek, których nie znałem, a które robiły krwawą miazgę z mojej piechoty
Posiedzę dzisiaj nad modami zanim zacznę kolejną gierkę. Btw, Regiments of Renown to są z DLC? Czy jak je dostać?
Gram teraz też z modem odblokowującym restrykcje w podbijaniu. Najbardziej na północy wysunięte krasnale zostały szybko zdmuchnięte przez zielonych, a ci później zostali rozmasowani przez Kilev - i teraz z nimi graniczę, a nie są zbyt przyjaźnie do mnie nastawieni.
Z kolei Vlad z Krasnalami wymienia się osadami - tłuką się na potęgę
Ludze na południu ci Princess (żółtki) coś tam... teraz aktywnie tłuką się z Zielonymi i nawet zwyciężają, zajmując ich tereny.
Zwierzołaki zrobiły się mięsem do bicia niestety.
No i po dojściu do wyższego tier-a jednostek w Raiousie stwierdzam, że trochę przesadził z liczebnością różnych rodzai jak i z dostepnością dla różnych frakcji rodzajów wojsk jakich wcześniej nie mieli.
Na razie oceniam 6/10 Radiousa - plus za to, że AI na mapie kampanii jak i w bitwach lepiej się zachowuje niż to bez modów.