mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 686 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona
Autor Wiadomość
*****
Avatar użytkownika

Posty: 2986
Dołączył(a): 29.02.2008
Offline
PostNapisane: 16 sie 2016, 11:21 
Cytuj  
Dobra, już wiem co miałem skopane - odpaliłem moda bez wcześniejszego uruchomienia Skyrim i jegko configa. Teraz jest w porządku ;)


_________________
For the pony!

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 16 sie 2016, 11:52 
Cytuj  
Tzn jak to bez wcześniejszego uruchomienia skyrima? Chyba ten mod ma swój konfig. Nic nie pisało, że trza skyrima wpierw odpalic. Jak się da to sobie DSR też odpalem:).


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2986
Dołączył(a): 29.02.2008
Offline
PostNapisane: 16 sie 2016, 12:41 
Cytuj  
zaboleq napisał(a):
Tzn jak to bez wcześniejszego uruchomienia skyrima? Chyba ten mod ma swój konfig. Nic nie pisało, że trza skyrima wpierw odpalic. Jak się da to sobie DSR też odpalem:).

Zainstalowałem Skyrima na steam i nawet go nie uruchomiłem tzn nie zainstalowały się te wszystkie pakiety sterowników jakie wraz z grą Steam instaluje. No i nie odpalił się przez to config Skyrima. Niby Enderal ma swój własny ale wcześniej nie było w nim mojej rozdzielczości ekranu. Jak uruchomiłem config Skyrima i ustawiłem co trzeba to teraz w configu Enderala widzę w końcu moją rozdzielczość.


_________________
For the pony!

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 08:06 
Cytuj  
Hmm czemy Skyrim po włączeniu DSR podaje mi jakieś dziwnie rozdziałki? Tylko 1920x1080 oraz 4k są poprawne a reszta to np 2715x1527 zamiast 2560x1440 dla 1440p. Why? Chciałem Enderala z DSR odpalić...


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2986
Dołączył(a): 29.02.2008
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 08:37 
Cytuj  
A odpaliłeś Skyrima po instalacji? Nawet nie musisz wchodzić do gry, wystarczy tylko ustawić konfigurację w launcherze. Potem exit i dajesz launcher Enderala. Ja tak zrobiłem bo też mi podawał rozdziałki z dupy.

Swoją drogą to się wciągnąłem. Jest klimat. Jedyne co mnie wkurza to fakt, że świat nie jest open ale podzielony na mniejsze instancje. W Skyrim to jakoś tak nie kuło w oczy ale w modzie jest odczuwalne - przynajmniej na początku.


_________________
For the pony!

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 08:47 
Cytuj  
No launcherza odpalam własnie skyrimowego i tam mam rozdziałki z dupy ale w tym enderalowym nadal mam tylko 1920x1080 wyszarzoną. Czy to się skopało dlatego, że odpaliłem launcherza skyrimowego dopiero po instalacji Enderala czy może dlatego, że mam dwa monitory i coś się zjebało? Jeśli tak to zrobie uninstal i potem zainstaluje ponownie bo nie wiem jak to naprawić. Pytanie tylko gdzie są sejvy:)


Niby DSR zwiększa liczbe pixeli x2 - jak policzyłem 2715x1527 daje 2x tyle pixeli co 1920x1080. Dziwne tylko, że w takim Dark Souls 3 np miałem normalnie 2560 x 1440... Zmienili coś w którymś updejcie czy jak?
1920*1080*2 = 4 147 200 = x*y
x/y = 16/9
y^2 = 4 147 200*9/16
y ~= 1527
x = 16*1527/9 ~= 2715

BTW
Czy jest gdzieś opis full story Nehrima? Doszedłem do 3/4 fabuły ale to było lata temu i już nie pamiętam zbyt wiele. Poczytałbym sobie jak to się skończyło skoro Enderal to kontynuacja Nehrima. Pamiętam tylko, że uwalniałem jakiegoś super koksa z więzienia ukrytego i była jatka ale potem film mi się urywa:).


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 09:25 
Cytuj  
Wychodzi na to, że ta rozdziałka 2715x1527 jest normalna jednak. Sprawdze jak wrócę do domu.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

****
Avatar użytkownika

Posty: 1026
Dołączył(a): 10.06.2005
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 10:37 
Cytuj  
Jak u was z wydajnością Enderala? U mnie na 970 i i5 potrafi mocno szarpnąć podczas eksploracji. Na początku grałem na Ultra, teraz zmniejszyłem na High, ale nadal napotykam spadki FPS. Szczególnie jak patrze z daleka na jakieś miasto itd.

Zachciało mi się zrobić łucznika, który napierdziela kryty, ale w ogóle nie mam frajdy z walki. Ukrywanie się jest zjebane podobnie jak w Skyrim. Kryty zadają bardzo słabe obrażenia. Gdyby nie OP skill jakim są Flame arrows, to pewnie miałbym spore problemy. Nie wiem czy nie zacząć od nowa i nie pójść w close combat.

**
Avatar użytkownika

Posty: 8142
Dołączył(a): 10.05.2011
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 10:40 
Cytuj  
Zmniejsz zasieg widocznosci, mysle, ze zwlaszcza trawa wpieprza sporo zasobow. Same detale mozesz zostawic na High, czy tam Ultra.
Po tylu latach Skyrim juz troche drewniany jest niestety.


_________________
embe napisał(a):
Szukasz gościa do zrobienia łazienki to przeglądasz jego papiery mistrzowskie czy (..) ewentualnie... bierzesz go z polecenia?
Nie ważne że inna skala ale tak to działa, taki misiewicz mógłby się okazać większym fachowcem niż richard od noszenia teczek.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 17:55 
Cytuj  
Mam zajebisty popup obiektów i tekstur. Możecie zapodać swoje ustawienia z "Visibility" Enderal Launchera? Jakie macie tam wartości dla actor, object etc (i jaki sprzęt macie:P).
BTW Wyszedł jakiś update do Enderala właśnie.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

****
Avatar użytkownika

Posty: 1026
Dołączył(a): 10.06.2005
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 19:46 
Cytuj  
zaboleq napisał(a):
Mam zajebisty popup obiektów i tekstur. Możecie zapodać swoje ustawienia z "Visibility" Enderal Launchera? Jakie macie tam wartości dla actor, object etc (i jaki sprzęt macie:P).
BTW Wyszedł jakiś update do Enderala właśnie.


Update związany z lokalizacją.

U mnie jest ustawione obecnie :
Overall draw distance :12
Actor draw : 10
Object draw : 10
Light draw :25
Grass draw :4
Reflection : 16
Detale na dalekich objektach :HIGH
FOV : 75.

Ustawiłem takie za radą Candidosera i teraz jest całkiem przyjemnie, nic się nie dorysowuje. Lekkie, okazyjne spadki klatek w otwartym terenie. Tak jak pisałem wyżej, mam 970, i5 4460, 8 GB ram.

****

Posty: 1459
Dołączył(a): 20.01.2011
Offline
PostNapisane: 17 sie 2016, 21:38 
Cytuj  
Jak ktoś ma mocną maszynę to polecam ten ENB. Enderal wygląda z nim obłędnie. Jedyne co to trzeba w moim odczuciu zmniejszyc albo wyłączyć DoF bo jako że mapy są bardzo dopracowane i jest dużo szczegółów to wkurwia praktycznie cały ekran zamazany :D Ja zmniejszyłem quality na Medium i Fade Time na 0.10 i jest super. To sie zmienia wciskając Shitf+Enter w grze i wyszukując zakładki DEPTHOFFIELD


_________________
steam: Deathel

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 21 sie 2016, 16:03 
Cytuj  
Ehh zaczynam się wkurzać powoli bo już miałem 3 lokacje(budynki) z których nie mogłem wyjść bo gra za każdym razem crashowała. Co jest trochę słabe bo tam fajne items były...

Ktoś wie w jakiej lokacji są sejvy?


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

*
Avatar użytkownika

Posty: 5136
Dołączył(a): 10.02.2009
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2016, 16:16 
Cytuj  
Kurde oglądam na YT filmiki z moda Medieval Kingdoms pod Attylę i mi staje, a tu jeszcze nie wiadomo ile trzeba będzie czekać aż dodadzą kampanię :/

*
Avatar użytkownika

Posty: 5068
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2016, 16:57 
Cytuj  
Dlatego odpaliłem sobie Rome 2 divide et impera.

Z kampanią pod totalny mod z tego co wiem są spore problemy, bo ta mapa średnio modowalna jest.

*
Avatar użytkownika

Posty: 5136
Dołączył(a): 10.02.2009
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2016, 17:28 
Cytuj  
No to jestem bardzo ciekaw jak oni przerobią tą mapę na Śródziemie w Rise of Mordor ;p

*
Avatar użytkownika

Posty: 5068
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2016, 16:33 
Cytuj  
Junkier napisał(a):
No to jestem bardzo ciekaw jak oni przerobią tą mapę na Śródziemie w Rise of Mordor ;p


btw:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ter-Thread
http://www.moddb.com/mods/total-war-ris ... roductions

*
Avatar użytkownika

Posty: 5136
Dołączył(a): 10.02.2009
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2016, 22:14 
Cytuj  
Boże ile pierdolenia się, żeby przerobić głupią mapę. Medieval 2 był jednak najlepszą rzeczą jaka przydarzyła się tej serii.

*
Avatar użytkownika

Posty: 5136
Dołączył(a): 10.02.2009
Offline
PostNapisane: 21 wrz 2016, 08:24 
Cytuj  
tiomor napisał(a):
Dlatego odpaliłem sobie Rome 2 divide et impera.

Też se odpaliłem, bo faktycznie wygląda zacnie.
Popraw mnie jeśli się mylę - państwami takimi jak Pergamon czy Ateny/Sparta mogę grać tylko jeśli wykupię DLC, które odblokowują je w vanili? Bo jak tak to chujnia z grzybnią :/

*
Avatar użytkownika

Posty: 5068
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 23 wrz 2016, 08:42 
Cytuj  
Chyba się nie mylisz, bo CA pewnie by się dojebało do takiego modera ;p, ale te DLC pewnie można za grosze obecnie wyrwać.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 686 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.