mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 22:56 
Cytuj  
Więc obstawiam, że to kwestia ustawień.
Tylko już nie mam pomysłu, co można zmienić.

Stream potrafi tak samo przycinać na bitrate 1800 jak i 2500 np.
Zmniejszałem nawet rozdzielczość do 480p, gdzie jakość już miała daleko do akceptowalnej, a chodziło podobnie jak w full hd

:wtf:

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 23:21 
Cytuj  
A próbowałeś streamować jakimś innym programem?

edit:

A tak swoją drogą, powiedz kolegom żeby odpalili Twój stream przez jakiś USA proxy i sprawdź czy coś się zmieni :(


_________________
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 23:26 
Cytuj  
Tak, próbowałem jakimś Mirillis Action!.
Nie było tam za dużo opcji, ale wyglądało to podobnie.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 23:33 
Cytuj  
D3jviD napisał(a):
Tak, próbowałem jakimś Mirillis Action!.
Nie było tam za dużo opcji, ale wyglądało to podobnie.


No to zostaje Ci jeszcze flagowy xsplit ktory obciaza mocno komputer.

Sprawdz nagranie ze swojej gry, tez tak tnie?


_________________
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1014
Dołączył(a): 30.09.2004
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 00:00 
Cytuj  
D3jviD napisał(a):
Próbowałem zmniejszać bitrate, odznaczałem cbr, cfr, zmniejszałem liczbę klatek na 25, nawet znalazłem jakiś wzór na ręczne obliczanie kodera x264, ale nic nie pomogło.
OBS pokazuje wysyłanie na zielono, 0% strat, a podczas ogladania streama (gdzie z łącza zabiera mi tylko niecałe 200KB) tnie średnio co 10 sekund.



Mam podobnie. W teorii wszystko powinno smigać, a nie ważne jaka rozdziała i jaki bitrate lag co ileśtam sekund.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 00:44 
Cytuj  
Shador von Dal napisał(a):
No to zostaje Ci jeszcze flagowy xsplit ktory obciaza mocno komputer.
Sprawdz nagranie ze swojej gry, tez tak tnie?


Wydaje mi się, że tych przycięć nie widać na powtórkach.

Co do xplita, to zainstalowałem, uruchomiłem streama i to samo.
Program po swoich testach sam zaproponował streamowanie w 720p i bitrate 2500.
Stream działa, a co kilka/kilkanaście sekund łapie laga. :evil:

Stobek napisał(a):
Mam podobnie. W teorii wszystko powinno smigać, a nie ważne jaka rozdziała i jaki bitrate lag co ileśtam sekund.

Czym streamujesz?

****
Avatar użytkownika

Posty: 1014
Dołączył(a): 30.09.2004
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 01:25 
Cytuj  
obs

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 10:53 
Cytuj  
W takim razie zostaje chyba tylko u nas problem z uploadem.
Może jest jakiś bardzo niestabilny?
Podczas streamowania przy CFR program pokazuje niby stałe 2000kb/s, ale netmeter strasznie skacze, miedzy 100 a 300.

Chociaż wysyłałem wczoraj testowo plik na serwer i przez ponad 30 minut lecialo 700KB/s, ani razu nie spadło poniżej.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 11:48 
Cytuj  
Problem z netem raczej też odpada.
Poprosiłem admina o testy, w czasie dłuższego uploadu:

Obrazek

Podczas streamowania 2000kb/s też wszystko wygląda ok.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 11:58 
Cytuj  
@D3jviD
dźwięk ok sprawdzany od 3min
obraz ok sprawdzany od 1min
może to wina mojego netu, że u mnie działa :wink:


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31371
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 11:59 
Cytuj  
chujowa muza i nic sie nie dzieje ;p
ale nie tnie.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 12:02 
Cytuj  
Z jakiego łącza korzystacie panowie?
Bo mam podejrzenia, że to moja netia świruje.
Admin sprawdzał wszystkie EU IP serwerów twicha i nie leciało to jakoś mega pięknie.

ps. analiza logów z testowego streama na stronie obs: 0 issues found (0 major, 0 minor).

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 30 sty 2014, 12:49 
Cytuj  
Muzyka i gra chujowa ;)

ale nic nie tnie.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 27 paź 2014, 10:06 
Cytuj  
Wie ktoś może ile trwa zgoda gametrailers na umieszczenie naszych filmików?


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2767
Dołączył(a): 16.06.2004
Offline
PostNapisane: 27 kwi 2018, 05:34 
Cytuj  
Od kilku dni zacząłem bawić się w streamowanie głównie na potrzeby gildii w WoW. Mam też dostęp do Bety nowego dodatku WoWa BFA jak i od wczoraj pogrywam w Divinity II.

Chętnych zapraszam dzisiaj po 9 https://www.twitch.tv/kaczy_


_________________
https://www.twitch.tv/kaczy_

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.