mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 10868
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 14 wrz 2013, 14:03 
Cytuj  
Jak masz laga to znaczy, że stream zjada cały upload i dla gry już nie zostaje, możesz pobawić się opcjami jakości/bitrate'u itp.


_________________
@polygamia

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 29 wrz 2013, 11:44 
Cytuj  
Pobawiłem się troche streamowaniem na YouTube - niestety przy łaczu 60mb/s od UPC nie jestem w stanie wyciągnąć stabilnego 720p/30fps

Próbowałem xsplitem (tutaj jest problem z delay 2 sex który wymaga YouTube)
I OBS...

Spytam bardziej doświadczonych - to wina youtube czy ustawień programu? Jakie Wy macie łacze i jak Wam to śmiga?


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 17020
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 wrz 2013, 12:00 
Cytuj  
Imo samo streamowanie do YT jest do dupy, twitch i tyle, który zresztą chyba forwarduje nawet do YT.
Ja mam 100/50 mbit więc mogę streamować co chcę i jak chcę ale i tak tego nie robię, tylko teraz mmdoc z ciekawości bo klient gry ma wbudowanego twitcha.
Zewnętrzne streamowanie to OBS.
Łącze jak łącze ale do poprawnego streamu potrzebny jest też mocny procesor.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 29 wrz 2013, 14:42 
Cytuj  
Oyci3C napisał(a):
Imo samo streamowanie do YT jest do dupy, twitch i tyle, który zresztą chyba forwarduje nawet do YT.
Ja mam 100/50 mbit więc mogę streamować co chcę i jak chcę ale i tak tego nie robię, tylko teraz mmdoc z ciekawości bo klient gry ma wbudowanego twitcha.
Zewnętrzne streamowanie to OBS.
Łącze jak łącze ale do poprawnego streamu potrzebny jest też mocny procesor.


i5 2500k = 4x3.3Ghz wiec procesor jest ok - bez podkrecania.

Pobawie sie streamowaniem do Twitch.tv - mam wrazenie, ze tam to bylo jakos lepiej rozwiazane, co najwyzej potem przerzuce sobie filmiki do kanalu YouTube.


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 17020
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 wrz 2013, 14:51 
Cytuj  
Poczytaj, twitch to chyba nawet robi za Ciebie (może trzeba mieć premium, nie wiem).
YT to straszne kakao jeśli chodzi o stream nawet jak oglądam jakieś championship etc. to 100x bardziej wolę twitch i azubu niż YT.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 3 paź 2013, 18:55 
Cytuj  
@robak

Wczoraj poogladalem twój stream z HS, Ty z zasady nie komentujesz?


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 12175
Dołączył(a): 6.06.2003
Offline
PostNapisane: 3 paź 2013, 19:03 
Cytuj  
jesli komentuje i mam facecam to tylko z rana, wieczorem mi sie nie chce, odpalam ostatnio stream tylko dlatego, bo kumpel chce poogladac hs.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 3 paź 2013, 19:11 
Cytuj  
roball napisał(a):
jesli komentuje i mam facecam to tylko z rana, wieczorem mi sie nie chce, odpalam ostatnio stream tylko dlatego, bo kumpel chce poogladac hs.


Bo ostatnio jakiś boberek był ;) Albo inna surykatka.


_________________
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 16:00 
Cytuj  
To teraz w temacie streamowania ;)

Mam łącze 6/6. Ustawiłem OBS'a tak jak wymaga tego Twich, a przesył danych na 2,5mb/s.
Problem polega na tym, że obojętnie co streamuję, to co kilka sekund przycina.
W programie pasek na zielono, 30 fps i 0 strat, a nawet ekran logowania Smite tnie.
Próbowałem zmniejszać rozdzielczość do 1280x720, niestety nic to nie pomaga.
Użycie procesora w grach maksymalnie do 80% dochodzi.
Podczas oglądania streama netmeter pokazuje mi download na poziomie ~30% łącza, więc nie powinno to tak wyglądać.
U znajomych to samo.

Jakieś pomysły?

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 20:09 
Cytuj  
Zrób screeny ustawień obsa


_________________
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 20:30 
Cytuj  
Próbowałem już zmieniać wszystko. Przycina nawet na downscale 2.0.
Za jakąś godzinę będę na swoim kompie, to wrzucę screeny.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 21:01 
Cytuj  
Ok, wygląda to tak: http://i.imgur.com/P5kWTIB.jpg

Zmiana interpolacji nic nie dalej, przycina tak samo.

Próbowałem zmniejszać bitrate, odznaczałem cbr, cfr, zmniejszałem liczbę klatek na 25, nawet znalazłem jakiś wzór na ręczne obliczanie kodera x264, ale nic nie pomogło.
OBS pokazuje wysyłanie na zielono, 0% strat, a podczas ogladania streama (gdzie z łącza zabiera mi tylko niecałe 200KB) tnie średnio co 10 sekund.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 21:04 
Cytuj  
Dlaczego wysyłasz stream do NL, a nie do DE?


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 21:06 
Cytuj  
Sprawdzałem wszystkie IP EU, ten "leciał" najlepiej.

Ustawiałem też wszystkie w OBS, nie było żadnej różnicy.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 21:21 
Cytuj  
Jeśli jednoczesne granie i spoglądanie na twitch na drugim monitorku ma znaczenie dla netu, to u mnie chyba spoko loko.


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 21:26 
Cytuj  
Sam nie oglądałem.
Streamowałem i zmieniałem ustawienia, a znajomi śledzili twitcha i każdemu przycinało.

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 21:49 
Cytuj  
Może to twój komp (np. CPU) nie wyrabia streamowania i grania jednocześnie?

*
Avatar użytkownika

Posty: 6496
Dołączył(a): 17.01.2005
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 21:53 
Cytuj  
Jedyne różnice które ja mam to:

Streamowanie:
EU: Frankfurt, DE

Zaawansowane:
Mam wyłączone Pozwól na inne modyfikatory przy skrótach
Wymuś synchronizację dźwięku do czasu obrazu
Współczynnik dostrojenia opóźnienia - 5

A reszta bardzo podobnie jak i Ty.


_________________
Obrazek

****
Avatar użytkownika

Posty: 1576
Dołączył(a): 12.05.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 22:41 
Cytuj  
sula napisał(a):
Może to twój komp (np. CPU) nie wyrabia streamowania i grania jednocześnie?


Streamowania ekranu logowania z gry, gdzie nic się nie dzieje?
To nie może być to.

Mój komp:
I5-4570 3.2GHz
GeForce GTX 770
8GB ramu
Win 8

W stresie maks użycie procesora do 80%.
Gry w czasie streamowania chodzą płynnie, nic nie przycina.

**

Posty: 9233
Dołączył(a): 6.06.2010
Offline
PostNapisane: 29 sty 2014, 22:50 
Cytuj  
No z takim kompem to rzeczywiście powinno zapierdalać niczym dyliżans :)

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.