mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1609 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81  Następna strona
Autor Wiadomość
*****

Posty: 2945
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2016, 09:59 
Cytuj  
No aktualnie za każdym razem Otto jest hostile do Byz i -1000...


_________________
¯\_(ツ)_/¯ rmk cat's dog on fire

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2016, 10:11 
Cytuj  
Przecież to banalne
http://images.akamai.steamusercontent.c ... BDA6AE505/
http://images.akamai.steamusercontent.c ... BE8F0C3C5/
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 127A82953/
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 90972A107/


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

*****

Posty: 2945
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2016, 14:00 
Cytuj  
Racja, działa :f


_________________
¯\_(ツ)_/¯ rmk cat's dog on fire

*
Avatar użytkownika

Posty: 5069
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2016, 14:15 
Cytuj  
No to sobie zagram Bizancjum, bo tylko raz chciało mi się jebać, zanim pokonałem OE. A potem się okazało, że gram nie na IM ;<

*
Avatar użytkownika

Posty: 5069
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2016, 11:37 
Cytuj  
Zastanawiam się, czy na tym exploicie nie spróbować zrobić WC :D

Problemem mogłyby być tylko koalicje państw bez dostępu do morza, ale tych za wiele w grze nie i chyba nic z istotnych.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2016, 11:48 
Cytuj  
Żeby myśleć o WC to musisz wybrać Austrię (jeśli jesteś wstanie szybko zwasalizować całe HRE, bardzo łatwo to zrobić na 1.8), Ottoman dla genialnego -33% cost coru (który także zmniejsza czas corowania!!). Kraje takie jak Francja czy Rosja są średnie na WC. Chociaż widziałem jak koleś zrobił na Manchu, jak? Nie mam pojęcia.

Kraj taki jak Ottoman nie potrzebuje tego exploitu. Gdybyś mógł w plikach zmienić -33% cost coru na -66% to achiv byłby dość prosty. Twoim problemem nie jest potencjał obronny przeciwnika, a coś takiego:
Przez większość czasu toczysz wojny, czasem więcej niż jedna na raz. Za nim podpiszesz pokój z jakimś krajem to musisz zcorować prowki z poprzedniej wojny. To był mój największy problem ze zrobieniem WC na Ottomanie.


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 18 wrz 2016, 15:06 
Cytuj  
Jest jeszcze inny sposób na ułatwienie sobie.
Za pomocą cheatów włączenie konsoli i stworzenie paradoxowego państwa i przeniesie się na niego.
Takim państwem to nawet marek zrobi WC. :lol:


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

*****

Posty: 2945
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2016, 09:17 
Cytuj  
Jest kilka ograniczeń:
- Tylko day 0 - zrobisz to tylko państwom którym możesz zaoferować kupno statków - flota musi być w pobliżu ich terytorium na początku gry.
- Zrobisz to tylko liczbie państw do której jesteś w stanie wysłać dyplomatów dnia 0.
- AI również widzi słabość takiego państwa i jest bardzo chętne do sklepania go - więc walka na kilka frontów na wyścigi (i potężne AE i/lub OE).

Najbardziej to się nadaje na start dla underdogów takich jak właśnie Bizancjum, Szkocja, irlandzkie królestwa, Szwecja(?), itd... Może by Theodoro w końcu jakoś poszło :o Dla reszty wygląda mi to na spory convenience bug, ale nie przesądzający losów kampanii :P


_________________
¯\_(ツ)_/¯ rmk cat's dog on fire

*
Avatar użytkownika

Posty: 5069
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2016, 09:38 
Cytuj  
Hm, jeśli działa tylko day0 to faktycznie klops ;p

No nic, pykam sobie Bizancjum :P

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 19 wrz 2016, 10:02 
Cytuj  
Jak tylko day0? Nie prawda.

Co do Theodoro
http://images.akamai.steamusercontent.c ... CDF751FF6/
Na legalu ;p

Mój poradnik :wink:
Spoiler:


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 22 wrz 2016, 10:47 
Cytuj  
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 61BA06287/
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 3C61E7E05/
Obrazek
Rekindling the Flames
Starting as a Zoroastrian custom nation with no more than 200 points and a maximum of 5 provinces, rekindle the royal fires.

Brak Humanizm po za Europą to duży błąd.


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 2 paź 2016, 10:08 
Cytuj  
Chciałem spojrzeć jak pójdzie stworzenie Prus za pomocą Polski i coś kiepsko, bo tutaj Prusy z TEU
https://youtu.be/l-goHkiGVI0?list=PLsT4 ... Dd1L&t=171

http://images.akamai.steamusercontent.c ... C15F5FE21/


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

*

Posty: 5073
Dołączył(a): 19.02.2005
Offline
PostNapisane: 23 paź 2016, 21:17 
Cytuj  
Dawno Polską nie grałem, ale w końcu mi się chciało dokończyć.
http://imgur.com/a/pS19Q

Zrobiłem:
- Poland can into space
- 1mln manpower
- 3 x 100% spy network
- 50% combat ability na husarzach
- porzucenie sejmu na rzecz monarchii absolutnej

Ledwo się wyrobiłem z 32lvl admin...corowanie teraz boli w uj.
Manpowera pewnie łatwiej z rewolucją zrobić, ale mi się nie chciało w to bawić.

W sumie spoko poszło. 10,5 morale i w porywach do 120 dyscypliny dawało radę ;)


_________________
Jutro wszyscy zginiecie, robiąc coś zupełnie bez sensu...

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 23 paź 2016, 21:21 
Cytuj  
Naucz mnie :(

*

Posty: 5073
Dołączył(a): 19.02.2005
Offline
PostNapisane: 23 paź 2016, 21:33 
Cytuj  
W sumie w tej grze mógłbym zająć jeszcze cały Savoy i Francję, albo Skandynawie, bo ostatnie 120 lat to takie trochę dopychałem ten czas...nie chciało mi się już.
Generalnie całą Europę mógłbym zająć, ale wolałem mieć achi skończone ;)

Savoy, Francja i Skandynawie miałem większość czasu (jakieś 250lat) w ally i nie puszczali mimo 150 aggressive expansion u każdego i relacji na poziomie +30 w niektórych momentach pod koniec :D


_________________
Jutro wszyscy zginiecie, robiąc coś zupełnie bez sensu...

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 9 lis 2016, 15:35 
Cytuj  
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 5BDFCA1E1/
Poprawienie AI w czasie wojny doprowadziło do takich absurdów gdy AI uważa, że dostanie wpierdol. :lol: :wtf:


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 9 lis 2016, 20:58 
Cytuj  
Po kilku próbach udało mnie się wygrać dwie wojny biorąc w każdej 50%, ale czym dalej tym wcale nie jest łatwiej.
1. Często moskwa nas enforcuje :wtf: Raz dla wyrównania szans dołączył Mameluk (interwencja)
2. W każdej wojnie kilka razy Ottomani dostają kasę z Bohemii, Moskwy, Teu, Liv, Brandy. W każdej wojnie dostają z tego tytułu 100-300 golda.
3. Ottoman ma tyle kasy, że strata manpowera go nie boli. Jak już nie miał manpowera, to wybudował sobie 21 czy 25 jednostek najemników i zdeklasował tym Mameluka.


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 11 lis 2016, 00:56 
Cytuj  
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 6B8D8B19A/
Kiedyś w tym roku zachodnia część Ottomana byłaby moja, a wschodnia Mameluka. I w ogóle po pierwszej wojnie byłoby ZNACZNIE łatwiej.

https://www.youtube.com/playlist?list=P ... CiJbwY16ek
tutaj koleś sobie jakoś poradził.


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 15 lis 2016, 13:19 
Cytuj  
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 3B2552166/
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 2D64141BE/

Moje Bizancjum :]


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

***

Posty: 13931
Dołączył(a): 28.08.2010
Offline
PostNapisane: 31 sty 2017, 22:51 
Cytuj  
http://images.akamai.steamusercontent.c ... 2DD7FFD46/
http://images.akamai.steamusercontent.c ... F7927EBC7/
Kiepsko mi poszło jak na HRE (z FRA), ale rzygam już sp.


_________________
Zbanowany permanentnie, bez mozliwosci odwolania od bana.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1609 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.