mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 553 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Autor Wiadomość
****

Posty: 1374
Dołączył(a): 6.03.2009
Offline
PostNapisane: 26 lip 2017, 15:41 
Cytuj  
Taaa znajdowanie dziury mam opanowane ;> doku też, skoki w hyper no problem, ale dokowanie mnie rozwala wystarczy że się źle obrócisz i już nie "cumuje" Na razie przerwa z elite, crossout i eso morrowind na tapecie ;>


_________________
"Gdy jesteś zły, licz do czterech, gdy jesteś bardzo zły, klnij."

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 2 gru 2017, 06:36 
Cytuj  
Pepe napisał(a):
Kurde, chyba ze 3 lata juz czekam na to az elite bedzie warto kupic i cena nie bedzie z kosmosu (haHAA).

Warto to wziac na wyprzedazy? Nie mam joya, nie bede kupowac.


teraz w psstore jest za 60zl.....zastanawiam sie wlasnie czy kupic :)


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

****

Posty: 1374
Dołączył(a): 6.03.2009
Offline
PostNapisane: 2 gru 2017, 18:22 
Cytuj  
Huri widzę że kupiłeś, chętnie bym pograł bo też mam, ale za cholere nie ogarniam lądowania jak masz to dopracowane i możesz mnie przeprowadzić przez jedno to by było super. Sentyment z amigi i frontiera pozostał ;)


_________________
"Gdy jesteś zły, licz do czterech, gdy jesteś bardzo zły, klnij."

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 00:20 
Cytuj  
noasz napisał(a):
Huri widzę że kupiłeś, chętnie bym pograł bo też mam, ale za cholere nie ogarniam lądowania jak masz to dopracowane i możesz mnie przeprowadzić przez jedno to by było super. Sentyment z amigi i frontiera pozostał ;)


no kupilem i mnie powoli wciaga :)
Pierwsze 3 godziny robilem pierwsza misje i rozkminialem dokowanie :) Teraz dokowanie mi zajmuje 5 minut a bedzie pewnie jeszcze lepiej :)
Kluczem do powodzenia w dokowaniu jest rozkminienie jak dziala PITCH/ROLL (na PS4 jest to prawa gałka R3). Góra i dól to jest wznoszenie sie i opadanie statku a lewo/prawo obracanie statku
Wazne tez do którego docka dostaniemy pozwolenie na dokowanie....
Druga wazna rzecz to kierunek statku w dokowaniu. Na platformie dokowanie wystarczy jednak wyladowac w dowolnym polozeniu a potem wystarczy sie tylko prawidlowo obrocic w poziomie i juz zaliczone :)

tutaj filmik z instrukcja na PC ale moze troche pomoc na co zwracac uwage


ja robie dockowanie tak, ze podlatuje do platformy gdzie mam dockowac , zmniejszam predkosc statku na 1 i powoli dolatuje do koleczka na srodku :)

a tu koles dockuje na PS4 i pokazuje jak sie obracac po wyladowaniu



_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 01:36 
Cytuj  
aha, mozna tez sobie kupic "docking computer" (tak albo jakoś podobnie się nazywa). Dzięki temu lądowanie przestanie być problemem. Po jakimś czasie jak już się ogarniesz ze sterowaniem to go sprzedaz i będziesz mogl ręcznie lądować. Nie jest to wyższa matematyka, a tylko trochę wprawy. Aha... różne stacje mają różne zaopatrzenie więc nie wszędzie może być dostępny. Widziałem go jednak gdzieś w tym startowym systemie planetarnym.


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 11:18 
Cytuj  
Dzisiaj zobaczyłem jeden filmik o tej grze i padlem na kolana, szczeka na podlodze i nie wstaje....pozdrawiam z podłogi :)
Ogrom tej gry mnie zszokował...gra jest na rynku juz jakis czas. Server jest jeden dla wszystkich platform (PC, PS4, XBOX One) a mimo to dopiero gracze odkryli malutki skrawek naszej galaktyki :)
Juz wiem, ze to bedzie gra do konca mojego życia a i tak pewnie niej zobacze w nie wszystkiego :) MASAKRA !

Najciekawszy moment filmiku (mapa galaktyki)
https://www.youtube.com/watch?v=s-xPkfp9fwY&t=283s


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 11:49 
Cytuj  
Wiesz, No Man's Sky też ma miliony kropeczek...


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

****
Avatar użytkownika

Posty: 1741
Dołączył(a): 16.03.2009
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 12:12 
Cytuj  
Huragan napisał(a):
Dzisiaj zobaczyłem jeden filmik o tej grze i padlem na kolana, szczeka na podlodze i nie wstaje....pozdrawiam z podłogi :)
Ogrom tej gry mnie zszokował...gra jest na rynku juz jakis czas. Server jest jeden dla wszystkich platform (PC, PS4, XBOX One) a mimo to dopiero gracze odkryli malutki skrawek naszej galaktyki :)
Juz wiem, ze to bedzie gra do konca mojego życia a i tak pewnie niej zobacze w nie wszystkiego :) MASAKRA !

Najciekawszy moment filmiku (mapa galaktyki)
https://www.youtube.com/watch?v=s-xPkfp9fwY&t=283s

Pierwsze 30h tej gry to jest czyste 10/10, potem jest dno :] Beznadziejne rozszerzenia, zero kontentu, meh.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 12:39 
Cytuj  
30h swietnej zabawy 10/10 to i tak nieźle :) Zobaczymy...ja tam bardzo lubie ekploracje, a tutaj jest tego od groma :P

@TobiAlex
No Mans Sky to scam gierka dla wyciagniecia tylko kasy od frajerów :) Nie porownujmy jej do swietnie dopracowanego Elite Dangerous następcy Frontiera :P


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

*****

Posty: 2872
Dołączył(a): 18.05.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 13:37 
Cytuj  
Huragan napisał(a):
30h swietnej zabawy 10/10 to i tak nieźle :) Zobaczymy...ja tam bardzo lubie ekploracje, a tutaj jest tego od groma :P


Obawiam się, że eksploracja w ED jest po prostu masakrycznie nudna, to chyba najmniej urozmaicona czynność w całej grze. Pewnie, pierwszy raz jak widzisz gwiazdę neutronową, czarną dziurę etc to jest fajnie, ale tak naprawdę do tego ogranicza się całe zróżnicowanie eksploracji - do kilkunastu(dziesięciu?) rodzajów ciał niebieskich. No chyba, że coś się zmieniło w ciągu ostatnich paru miesięcy. ED ma bardzo solidne fundamenty do bycia genialną grą, ale brakuje jej treści niestety.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 15:22 
Cytuj  
Goatus napisał(a):
Huragan napisał(a):
30h swietnej zabawy 10/10 to i tak nieźle :) Zobaczymy...ja tam bardzo lubie ekploracje, a tutaj jest tego od groma :P


Obawiam się, że eksploracja w ED jest po prostu masakrycznie nudna, to chyba najmniej urozmaicona czynność w całej grze. Pewnie, pierwszy raz jak widzisz gwiazdę neutronową, czarną dziurę etc to jest fajnie, ale tak naprawdę do tego ogranicza się całe zróżnicowanie eksploracji - do kilkunastu(dziesięciu?) rodzajów ciał niebieskich. No chyba, że coś się zmieniło w ciągu ostatnich paru miesięcy. ED ma bardzo solidne fundamenty do bycia genialną grą, ale brakuje jej treści niestety.


no zmienilo sie, dodatek Horizons dodal ekploracje planet na ich powierzchni..jezdzisz łazikiem


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

*****

Posty: 2872
Dołączył(a): 18.05.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 16:11 
Cytuj  
Huragan napisał(a):
Goatus napisał(a):
Huragan napisał(a):
30h swietnej zabawy 10/10 to i tak nieźle :) Zobaczymy...ja tam bardzo lubie ekploracje, a tutaj jest tego od groma :P


Obawiam się, że eksploracja w ED jest po prostu masakrycznie nudna, to chyba najmniej urozmaicona czynność w całej grze. Pewnie, pierwszy raz jak widzisz gwiazdę neutronową, czarną dziurę etc to jest fajnie, ale tak naprawdę do tego ogranicza się całe zróżnicowanie eksploracji - do kilkunastu(dziesięciu?) rodzajów ciał niebieskich. No chyba, że coś się zmieniło w ciągu ostatnich paru miesięcy. ED ma bardzo solidne fundamenty do bycia genialną grą, ale brakuje jej treści niestety.


no zmienilo sie, dodatek Horizons dodal ekploracje planet na ich powierzchni..jezdzisz łazikiem


Horizons wyszło chyba pod koniec 2015 z tego co pamiętam, i generalnie nic nie zmienia, proceduralnie generowana powierzchnia z małą ilością potencjalnych rzeczy do zobaczenia. Ofc można lądować tylko na planetach bez atmosfery.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10825
Dołączył(a): 12.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 gru 2017, 20:35 
Cytuj  
Goatus napisał(a):
Ofc można lądować tylko na planetach bez atmosfery.


nom, to jest ból i duza szkoda....ale mam nadzieje ze w nastepnym dodatku to dodadza i bedzie mozna wylądowac na Ziemi :)


_________________

PSN ID : Huragan_pl
Facebook Profile
Youtube Channel

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 553 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.