mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 556 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna strona
Autor Wiadomość
***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 08:15 
Cytuj  
Tez. Dlatego chyba wezme pudelkowa - nie wiem czy gry nie rzuce po kilku godzinach.

Sa joye do PS4, np:

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B015ECTAK4

****
Avatar użytkownika

Posty: 1313
Dołączył(a): 5.05.2008
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 09:03 
Cytuj  
Wziąłem zwykłą ze sklepu PS. Zrobiłem kilka misji treningowych i już widzę, że będę bardzo biedny w tej grze :)


_________________
Obrazek

*

Posty: 6367
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 09:57 
Cytuj  
Yuurei napisał(a):
Wziąłem zwykłą ze sklepu PS. Zrobiłem kilka misji treningowych i już widzę, że będę bardzo biedny w tej grze :)


A jak to wygląda i działa na PS4.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

****
Avatar użytkownika

Posty: 1313
Dołączył(a): 5.05.2008
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 10:28 
Cytuj  
Niewiele widziałem i za mało grałem żeby napisać jak działa na PS4, ale pierwsze odczucia pozytywne. Chociaż zapamiętanie wszystkich kombinacji na padzie może być trudne, ale może to kwestia ogrania. Wieczorem pewnie przysiądę na dłużej już do samej gry.


_________________
Obrazek

**
Avatar użytkownika

Posty: 9585
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 20:08 
Cytuj  
raas napisał(a):
Ja latam cobra i robię misje dostawcze, stakuje 2-4 w to samo miejsce, co 5-15min wpada 300-500k. Uzbieram na coś lepszego z większą siłą ognia i wezmę się za Bounty hunting Albo zajmę inżynierami. 70h na liczniku a ledwo liznąłem grę.


Gdzie ty robisz misje dostawcze w 15min za 400k chociazby :D? Masz najwyższą range w tym systemie czy jak?
Mi to się zdarza z kumplem na RESie High zrobić czasami 500k w 5 minut jak się dwa fer-da-lance zdarzą albo federale/anacondy.
Pewnie z tydzień tak pociągnę a potem spróbuje rare tradingu albo kopania w cobrze.

Jestem ciekaw ile można wyciągnąć na Haz RESie. 2 Vultury solidnie sfitowane powinny dać radę chyba. Nie wiem co najlepiej na anacondy/federale sfitować

Pytanie nooba: czy na cobre/vultura opłaca wsadzić coś innego lasery/canony? Totalnie nie podoba mi się feeling strzelania z tego w sensie lasery nie wyglądają i tyle :P. Rakiety/plasma albo takie działko co strzela na zielono(nie znam nazwy).


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

*

Posty: 6367
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 20:47 
Cytuj  
A ja mam chyba podsłuch w domu, bo gdy nagle gadamy o Elite Dangerous to w MM obniżyli cenę do 180 zł. Z rabatem premium wyszło mnie 160 zł. Za tyle to spokojne odsprzedam jak co, tym bardziej że to wersja z season passem i jakimś tam jeszcze dodatkiem. W nocy zagram :lol:


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 21:12 
Cytuj  
Zaletą używania laserów jest to że nie musisz latać po ammo. W sumie co do skuteczności to nie wiem, najlepsze combo to chyba lasery do tarcz i multi canon to kadłuba.

*
Avatar użytkownika

Posty: 5067
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 1 lip 2017, 23:29 
Cytuj  
Srsly, ja narazie robie pochody i nie mogę przejść tutoriala bojowego, tego drugiego statku nie jestem po prostu wstanie rozwalić, bo ciągle mi ucieka. ;o
RAZ byłem blisko ;d

Nie wiem czy to wina pada (xbox), czy ja mam błędne wyobrażenie, ale ten statek jest totalnie nie zwrotny ;d

***

Posty: 654
Dołączył(a): 8.12.2006
Offline
PostNapisane: 2 lip 2017, 07:55 
Cytuj  
tiomor napisał(a):
Srsly, ja narazie robie pochody i nie mogę przejść tutoriala bojowego, tego drugiego statku nie jestem po prostu wstanie rozwalić, bo ciągle mi ucieka. ;o
RAZ byłem blisko ;d

Nie wiem czy to wina pada (xbox), czy ja mam błędne wyobrażenie, ale ten statek jest totalnie nie zwrotny ;d

Spróbuj odpalić dopalacze jak będziesz robił nawrót. Sam latam na padzie od xboxa i imo jest to kwestia przyzwyczajenia.

@zaboleq nie wiem nawet jaka mam rangę ale troche tych misji już zrobiłem, jedna misja to 100-200k zależy jak daleko lecę wiec staram sie zbierać po 2-3 misje w ten sam region. Jasne nie zawsze sie da ale w tych bardziej zaludnionych systemach i na większych stacjach jest dużo misji. Latam cobra mark 3 z 40 slotami w cargo, fajny wielozadaniowy statek.


_________________
Elysium Project pvp: Vsqe

**
Avatar użytkownika

Posty: 9585
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 2 lip 2017, 13:32 
Cytuj  
No to chyba kwestia rangi w systemie i jego ekonomi.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 2 lip 2017, 13:51 
Cytuj  
Dołączcie do TWH, a przynajmniej korzystajcie z forum dla gości. Największa społaczeność w PL.
http://thewingedhussars.com/index.php

*

Posty: 6367
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 3 lip 2017, 00:02 
Cytuj  
Jedno trzeba przyznać w wersji z PS4 - świetnie wykorzystany pad do rozglądania sie po wnętrzu statku tj. za pomocą ruchu całym padem. Niby banał, ale pomysł super. Fajne jest to, że pomimo iż gracze z różnych platform się nie zobaczą, to wszystko i tak toczy się wewnątrz jednego świata gry.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 3 lip 2017, 11:06 
Cytuj  
To że jest jeden świat gry dla PS4/Xboxa/PC jest właśnie do dupy. Ktoś może szkodzić "Twojej frakcji" a ty nie masz możliwości go nawet postrzelić...

***

Posty: 654
Dołączył(a): 8.12.2006
Offline
PostNapisane: 3 lip 2017, 12:00 
Cytuj  
Xender napisał(a):
To że jest jeden świat gry dla PS4/Xboxa/PC jest właśnie do dupy. Ktoś może szkodzić "Twojej frakcji" a ty nie masz możliwości go nawet postrzelić...

Wejdzie w solo też się nie będzie dało wiec bez różnicy.


_________________
Elysium Project pvp: Vsqe

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 3 lip 2017, 12:05 
Cytuj  
Dlatego Solo/Group oraz połączenie platform to zmora tej gry - niestety. Wyobraź sobie mmo z kontrolą terenów, gdzie gość wbija na "twój teren" włącza tryb solo, czyli efektywnie gra w singla, ale przy tym podbija twój teren (sic!) - chore. Oczywiście ty możesz grać w Open i walczyć o kontroler nad terenem, ale tamtego co gra w Solo i tak nie pognębisz, co najwyżej Ty możesz dostać w łeb. Dlatego Meta walka frakcji w tej grze o terytorium rozgrywka się w SoloSinglu albo GroupPVE modzie gdzie nie ma zagrożenia PVP - moim zdaniem jest to mega chore i toksyczne dla gry.

Oczywiście efektem tego jest to że interakcje między graczami to rzadkość, a jak już się zdarzą to jakieś randomowe griefowanie, a nie ukierunkowane frakcyjne PVP. Frontier ogólnie nie ogarnął za dobrze mechaniki zachęcania graczy do gry razem ;P, no chyba ze lubisz roleplayowąć i udawać że jest content którego nie ma :D

****

Posty: 1373
Dołączył(a): 6.03.2009
Offline
PostNapisane: 21 lip 2017, 17:45 
Cytuj  
Kupiłem na ps4 , hardcore gra, za cholerę nie mogę zadokować


_________________
"Gdy jesteś zły, licz do czterech, gdy jesteś bardzo zły, klnij."

****

Posty: 1373
Dołączył(a): 6.03.2009
Offline
PostNapisane: 21 lip 2017, 17:45 
Cytuj  
Kupiłem na ps4 , hardcore gra, za cholerę nie mogę zadokować


_________________
"Gdy jesteś zły, licz do czterech, gdy jesteś bardzo zły, klnij."

*

Posty: 6367
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 21 lip 2017, 18:28 
Cytuj  
noasz napisał(a):
Kupiłem na ps4 , hardcore gra, za cholerę nie mogę zadokować


Też mam na PS4 kupione, ale jeszcze nie odpalałem, za dużo gier teraz w promocji jest w PS Store :lol:


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

****
Avatar użytkownika

Posty: 1313
Dołączył(a): 5.05.2008
Offline
PostNapisane: 26 lip 2017, 08:50 
Cytuj  
Bez przesady z tym hardkorowym dockowaniem. Trzeba się przyzwyczaić. Po jakieś godzinie grania jest już spoko (chociaż w tempie emeryckim wciąż ;))


_________________
Obrazek

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2984
Dołączył(a): 29.02.2008
Offline
PostNapisane: 26 lip 2017, 08:57 
Cytuj  
W starych "elitkach" też był problem z dokowaniem, zwłaszcza w kręcących się stacjach orbitalnych. Na szczęście był jeden myk - trzeba było ustawić autodokowanie, a następnie zwiększyć maksymalnie prędkość upływu czasu. Jak widzę nowa część kontynuuje stare tradycje, niekoniecznie przyjemne ;)


_________________
For the pony!

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 556 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.