mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
*

Posty: 6369
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 25 sty 2017, 12:02 
Cytuj  
Trochę nie kapuję, a co za problem podłączyć kompa do telewizora przez HDMI?


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

*
Avatar użytkownika

Posty: 5068
Dołączył(a): 22.07.2007
Offline
PostNapisane: 25 sty 2017, 12:17 
Cytuj  
Bo to jest nówka. Dwa tygodnie ją mam :p

SteamLink strasznie słabo działa z grami poza Steam. Dla mnie to wada ogromna, część to zleje. No i "streamowanie streama" o ktorym wpomniałem po prostu klatkuje jak się puści na pełen ekran. Gdzie w tym samym czasie na monitorze śmiga. (wszystko leci na kablach oczywiście)

Kolejna "wada" dla mnie, ale o tym wiedziałem przed zakupem, tylko nie wiedziałęm czy będzie mi przeszkadzać to fakt, że mam to samo na tv i którymś monitorze.

Jak masz TV, nie wiem, w sypialni i chcesz sobie w coś pyknąć przed snem na leżąco to może i to ma sens. W moim przypadku, kiedy TV stoi 5m od kompa to się jednak mija z celem. Wygodniej (i znacznie lepiej jakościowo) jest mi podłączyć HDMI zamiast jednego monitora. A nie robi mi to różnicy czy muszę podłączyć HDMI do kompa czy transmiter pada do SteamLinka (bo zazwyczaj pad jest przy kompie).

Kwestia potrzeb i oczekiwań myślę.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 25 sty 2017, 13:35 
Cytuj  
Ja mam TV i kompa w tym samym pokoju na tej samej ścianie ale strasznie wkurwia mnie myśl ciągnięcia kabla hdmi po podłodze w przejściu. Kobieta będzie szła do kuchni, zahaczy nogą o kabel i przejebane bo TV poleci(tak, mam taką schizę bo kiedyś już tak monitor straciłem). Mam jakieś 6 metrów w linii prostej.

Oczywiście kabel hdmi jest tańszy i prostszy w obsłudze niż steam link. Potrzebowałbym nadal adapter BT od DS4 (albo ten od sony albo tańszy zwykły ale wtedy nie działa za bardzo streamowanie z PS4 na PC).


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 25 sty 2017, 15:30 
Cytuj  
Nie dasz rady puścić kabla HDMI jakoś po ścianie? Ja mam 10m HDMI z Leroy Merlin i działa bez problemu.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 25 sty 2017, 17:05 
Cytuj  
Jak po ścianie :D? Kurwa czarny kabel na białej ścianie :D? nawet jakbym miał inny kolor to i tak by to z dupy wyglądało...


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

***

Posty: 24059
Dołączył(a): 6.04.2003
Offline
PostNapisane: 25 sty 2017, 17:15 
Cytuj  
walnij bialy plastikowy biurowy trunking - pokoj dodatkowo dostanie dusze pro-gamera ;)

Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 15475
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 26 sty 2017, 10:00 
Cytuj  
zaboleq napisał(a):
Jak po ścianie :D? Kurwa czarny kabel na białej ścianie :D? nawet jakbym miał inny kolor to i tak by to z dupy wyglądało...

Specjalista od kabli hdmi powinien wiedzieć, że da się kupić biały ;)


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 18599
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 26 sty 2017, 10:29 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
zaboleq napisał(a):
Jak po ścianie :D? Kurwa czarny kabel na białej ścianie :D? nawet jakbym miał inny kolor to i tak by to z dupy wyglądało...

Specjalista od kabli hdmi powinien wiedzieć, że da się kupić biały ;)


"kupić"

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 26 sty 2017, 13:05 
Cytuj  
Kupiony i w sumie działa ok. Pierdolnik BT pod usb też kupiony i pad wykryty. Dzisiaj może potestuje jak czas pozwoli. Nie wiem tylko czemu po hdmi dzwięk jest taki cichy.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

**
Avatar użytkownika

Posty: 9587
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 29 sty 2017, 22:43 
Cytuj  
Kurwa, kupiłem dongla BT asus bt-400 i chuj, input lag na poziomie 30-50ms. Po chwili spada do 3-4ms i jest ok ale odejde na 3metry od kompa i znowu zbyt duży input lug. Nic spróbuję zamówić innego albo skorzystać z jakiegoś przedłużacza USB.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.