mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
******

Posty: 3741
Dołączył(a): 27.02.2004
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 12:59 
Cytuj  
Pytania i odpowiedzi dotyczące najpopularniejszych problemów technicznych z FFXIV.

Tutaj sprawdzamy stan serverów:

http://www.ffxiv-status.com/

Megaupload beta + kilka patchy:

Part 1: http://www.megaupload.com/?d=7OP3B4CA
Part 2: http://www.megaupload.com/?d=OBEHC102
Part 3: http://www.megaupload.com/?d=D503FO6R
Part 4: http://www.megaupload.com/?d=T93ALL7G
Part 5: http://www.megaupload.com/?d=0MCP8BGI
Part 6: http://www.megaupload.com/?d=QG3U9LEO
Part 7: http://www.megaupload.com/?d=8LX9A84F


_________________
"The tendency to whining and complaining may be taken as the surest sign symptom of little souls and inferior intellects."
Francis Jeffrey


Ostatnio edytowano 4 wrz 2010, 14:05 przez Targaryen, łącznie edytowano 2 razy
**
Avatar użytkownika

Posty: 7037
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 13:16 
Cytuj  
Dzisiaj o 17:

Cytuj:
At the following time, we will be performing emergency maintenance. During this maintenance period, FINAL FANTASY XIV will be unavailable for play.
* The Beta Tester Site will continue to be available during maintenance.

We apologize for any inconvenience this may cause and thank you for your understanding.

[Date & Time]
Sep. 4, 2010 from 15:00 to 17:00 (GMT)
* Maintenance completion time is subject to change.

[Affected Service]
- FINAL FANTASY XIV

******

Posty: 3741
Dołączył(a): 27.02.2004
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 13:21 
Cytuj  
Gokulo napisał(a):
Sidagel napisał(a):
client US i EU jest taki sam?


Yup, w zasadzie jest tylko jeden klient i wazne jest tylko zeby po angielsku zainstalowac :P (ja instalowalem niby US i gralem na EU normalnie).


_________________
"The tendency to whining and complaining may be taken as the surest sign symptom of little souls and inferior intellects."
Francis Jeffrey

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2166
Dołączył(a): 14.08.2007
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 14:15 
Cytuj  
czy da się jakoś kupić na raz więcej strzał niż 1 szt?
trochę to nie poważne , że stoję i pół godz klikam w sklepie dla łuczników i kupuje po 1 szt- niby jest opcja zwiększenia ilości , ale na stanie sklepu jest tylko 1 strzała i trzeba w kółko klika po tej 1 szt
chyba , że coś źle robię?

**
Avatar użytkownika

Posty: 7037
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 14:18 
Cytuj  
Zle robisz. Da sie po 99 kupowac normalnie. Jak wybierasz strzale to sie pojawia okienko z wybieraniem ilosci. Strzalka w prawo dwa razy i skoczy od razu do 99, mozesz tez na klawiaturze wbic 99 normalnie.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2166
Dołączył(a): 14.08.2007
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 15:03 
Cytuj  
dzięki Gokulo- sprawdzę przy kolejnych zakupach, choć próbowałem wklepać z klawiatury 99

****

Posty: 1623
Dołączył(a): 11.10.2006
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 16:56 
Cytuj  
Uważajcie na najnowsze stery od NVIDIA. Mam 260-tke i po update sterów gra już się nie uruchamia, na ekranie z wyborem postaci crash zawsze, albo czarny ekran. Szukam właśnie jaka wersja działa.

**
Avatar użytkownika

Posty: 7037
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 17:03 
Cytuj  
Sidagel napisał(a):
Uważajcie na najnowsze stery od NVIDIA. Mam 260-tke i po update sterów gra już się nie uruchamia, na ekranie z wyborem postaci crash zawsze, albo czarny ekran. Szukam właśnie jaka wersja działa.


Dziwne, Keii tez ma 260 i nie ma takich problemow.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6765
Dołączył(a): 18.09.2004
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 17:08 
Cytuj  
Ano, mam 260 i najnowsze sterowniki - crashy nie stwierdziłem.


_________________
Obrazek

****

Posty: 1623
Dołączył(a): 11.10.2006
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 17:11 
Cytuj  
Ja mam Windows 7 64bit. Wrzuciłem wersje wcześniej i się wszystko uruchamia, tylko teraz mam timeout na lobby i nie da się zalogować, też ktoś tak ma?

PS. Dobra widzę, że serwery leżą.

**
Avatar użytkownika

Posty: 7037
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 17:16 
Cytuj  
Tia, maint do 19.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17261
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 17:57 
Cytuj  
Czy macie jakiś sposób na ten pieprzony kursor czy trzeba grać na padzie? Można w jakiś sposób go "ożywić" żeby przestał lagować po ekranie?

**
Avatar użytkownika

Posty: 7037
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 17:58 
Cytuj  
Oyci3C napisał(a):
Czy macie jakiś sposób na ten pieprzony kursor czy trzeba grać na padzie? Można w jakiś sposób go "ożywić" żeby przestał lagować po ekranie?


Nope, nie ma hardware cursora wiec ten jest zalezny od twojego FPS i ogolnie... do dupy D:

*
Avatar użytkownika

Posty: 6765
Dołączył(a): 18.09.2004
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 18:13 
Cytuj  
Sidagel napisał(a):
Ja mam Windows 7 64bit.

Ja też ;)


_________________
Obrazek

**
Avatar użytkownika

Posty: 7037
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 18:24 
Cytuj  
Cytuj:
At the following time, a new update for the FINAL FANTASY XIV Beta Version went live.

[Date & Time]
Sep. 4, 2010 at 17:00 (GMT)

[Affected Services]
FINAL FANTASY XIV

[Important Update Details]
- An issue wherein a player may disconnect from the game when fighting against a certain monster has been addressed.

- An issue wherein the server may go down under a certain condition has been addressed.

***
Avatar użytkownika

Posty: 14985
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 20:45 
Cytuj  
Patch zatrzymał się na 94.8% dzisiaj i ni huhu ani drgnie od godziny. Torrentem nie leci, bo: "requested download is not authorized for this tracker".


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

**
Avatar użytkownika

Posty: 7037
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 20:47 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Patch zatrzymał się na 94.8% dzisiaj i ni huhu ani drgnie od godziny. Torrentem nie leci, bo: "requested download is not authorized for this tracker".


Cos zes zepsul bo ja utorrentem w minute niecala sciagnalem na swoim neosyfie :P

No ale

http://www.mediafire.com/?wtqopv2o5jrp51h

***
Avatar użytkownika

Posty: 17261
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 21:02 
Cytuj  
Miałem to samo, utorrent dał radę.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6765
Dołączył(a): 18.09.2004
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 21:04 
Cytuj  
U mnie również utorrent załatwił problem.


_________________
Obrazek

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 4 wrz 2010, 21:52 
Cytuj  
Na tej stronie, jest ciagly update direct plikow, wiec warto na nia zagladac :)

http://www.ffxivcore.com/topic/12719-op ... tructions/


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.