mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 16854
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 11:51 
Cytuj  
Caspian napisał(a):
Co to jest PIETY?? Do czego sluza te dni slonca i ksiezyca przy wyborze postaci i co naprawde daje wybor deity??

Piety - /=Magi Acuracy

Reszta nic nie daje.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

****

Posty: 1034
Dołączył(a): 20.09.2004
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 12:10 
Cytuj  
Czy zna ktos jakas strone gdzie sa dobrze wyjasnione joby poki co i jakie staty trzeba w nie walic?? Czym sie rozni Conjurer od Thaumaturge??
DLa mnie nieczym ale za krotko gram - ma ktos jakies doswiadczenie??


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 14723
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 12:50 
Cytuj  
Conjurer to takie coś na pograniczu RDM i WHM, Traumaturge to mieszanka RDM i BLM.
T to będzie DD, a C to support.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

**

Posty: 307
Dołączył(a): 11.05.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 12:50 
Cytuj  
http://www.ffxivcore.com/forum - ja z tad kozystalem

***
Avatar użytkownika

Posty: 16986
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 12:51 
Cytuj  
sola napisał(a):
a z tad kozystalem


win.

*
Avatar użytkownika

Posty: 6993
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 12:55 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Conjurer to takie coś na pograniczu RDM i WHM, Traumaturge to mieszanka RDM i BLM.
T to będzie DD, a C to support.


Tak, tylko, ze to conjurer dostaje elemental nuki zwykle i Tornado/Flood itd.
Kategorie nie sa takie proste.
Ale prawda jest, ze Conjurer dostaje wiecej buffow.

***
Avatar użytkownika

Posty: 14723
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 13:02 
Cytuj  
Pewnie i tak pojawią się adv joby i jakiś sposób na mieszanie jobów... Póki co magowie są strasznie znerfowani w porównaniu do melee :/


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 16854
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 13:11 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Pewnie i tak pojawią się adv joby i jakiś sposób na mieszanie jobów... Póki co magowie są strasznie znerfowani w porównaniu do melee :/

Przeciez klasy mozna be problemu mieszac. Po prostu wkladasz skile innej klasy na pasek ;p.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

****

Posty: 1034
Dołączył(a): 20.09.2004
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 14:40 
Cytuj  
Bo wlasnie testuje Conjurera i tak sie zastanawialem - gdyz na poczatku wielu roznic nie ma bo jako ten niby healer mam nuki na poczatku - ale to dobrze ze bede mial heale. Tymczasem skille same wskakuja?? Juz nie kupuje sie spelli?? Ta gra jest taka dziwna... Ciezko sie przestawic na ten nowy system :P


_________________
Obrazek

*

Posty: 119
Dołączył(a): 8.08.2008
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 20:57 
Cytuj  
jak się padnie w walce używa się returna za kazdym razem ?

***
Avatar użytkownika

Posty: 14723
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 5 wrz 2010, 20:58 
Cytuj  
Pewnie dopóki nie będzie raise to tak.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 721
Dołączył(a): 28.01.2005
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 20:21 
Cytuj  
no właśnie jak to jest lub będzie... gram sobie gladiatorem, więc punkty z levelu pchisical wrzucam głównie w vit str i agi (najwięcej w vit) ale gdybym w przyszłości chciał grac mele dpsem lub magiem to mam z dupy rozdzielone punkty do innych jobow czyli co? automatycznie jestem uwiązany do tanka? czy trzeba robić płatne alty? czy może da się jakoś w zależności od joba zmienić układ punktów? ktoś wie?


_________________
"Two little goblins, out in the sun. Down came a dragon, and then there was none."
Fluffy Thunder, Gladiator(FFXIV)konto aktywne
Maras, Dragoon/Samurai(FFXI)konto zawieszone

*
Avatar użytkownika

Posty: 6993
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 20:26 
Cytuj  
Jest opcja reset ale... udziwniona oczywiscie. Nie resetuje Ci wszystkich punktow, odejmuje tylko pewna ilosc ze statsow (chyba jest to stala liczba, ale nie pamietam), ktore byly zwiekszane "najdawniej" - czyt. jezeli np. masz lv up i wsadzisz wszystkie punkty w vit, to jezeli zrobisz od razu reset, zakladajac, ze wczesniej w vit nic nie dawales, odejmie od innych statsow, ale nie od vit. Potem dostajesz lock na reset na jakis czas, ale nie jestem pewien ile, 30 min moze wiecej, moze mniej.

System ogolnie utrudnia multiklasowosc, a na ktorej ma sie bazowac cala gra, wiec... trzeba miec nadzieje, ze S-E to zmieni -.-

***
Avatar użytkownika

Posty: 721
Dołączył(a): 28.01.2005
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 20:31 
Cytuj  
czyli do czasu zmiany tego systemu zapowiada się prawie że WoW... w FFXI było to dobrze rozwiązane... każdy job miał własne pkt, statsy i nie było problemu... mam nadzieje że to szybko zmienią, bo robienie kolejnych postaci, nie będących bankami jest trochę nudne...


_________________
"Two little goblins, out in the sun. Down came a dragon, and then there was none."
Fluffy Thunder, Gladiator(FFXIV)konto aktywne
Maras, Dragoon/Samurai(FFXI)konto zawieszone

*

Posty: 119
Dołączył(a): 8.08.2008
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 21:36 
Cytuj  
nie zrobisz kolejnych postaci gdyz bedzie tylko jeden slot w relase :D a tylko retairnerow bedziesz mogl dokupic czy tam wynajac

*
Avatar użytkownika

Posty: 6993
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 21:45 
Cytuj  
Jedna postac i jeden retainer na start. Dodatkowy slot na postac 3 euro, dodatkowy retainer 1 euro prosze pana.

***
Avatar użytkownika

Posty: 16854
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 22:20 
Cytuj  
Gokulo napisał(a):
Jedna postac i jeden retainer na start. Dodatkowy slot na postac 3 euro, dodatkowy retainer 1 euro prosze pana.

Eheheheheh. Rownie dobrze moga abo + item shop wprowadzic. Jak szalec to szalec.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

*
Avatar użytkownika

Posty: 6993
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 22:40 
Cytuj  
iniside napisał(a):
Gokulo napisał(a):
Jedna postac i jeden retainer na start. Dodatkowy slot na postac 3 euro, dodatkowy retainer 1 euro prosze pana.

Eheheheheh. Rownie dobrze moga abo + item shop wprowadzic. Jak szalec to szalec.


Ceny chore, ale sam system juz od czasow XI funkcjonuje (tam tez byla tylko jedna postac, kazda nastepna 1dolar/euro).

***
Avatar użytkownika

Posty: 16854
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 6 wrz 2010, 23:03 
Cytuj  
Gokulo napisał(a):
iniside napisał(a):
Gokulo napisał(a):
Jedna postac i jeden retainer na start. Dodatkowy slot na postac 3 euro, dodatkowy retainer 1 euro prosze pana.

Eheheheheh. Rownie dobrze moga abo + item shop wprowadzic. Jak szalec to szalec.


Ceny chore, ale sam system juz od czasow XI funkcjonuje (tam tez byla tylko jedna postac, kazda nastepna 1dolar/euro).

Nie gralem w XI ;p. Dla mnie sa to zeczy niepojete ;p. Jeszcze kupowanie slotow na postac ok. (ale na poczatku musi byc wiecej niz jeden slot). Ale kupowanie slotow na retainerow, smierdzi koreanskim item shopem na kilometr. Wiadomo ze osoba z duza ilosc reatainerow bedzie sobie radzic duzo lepiej niz ktos kto ma tylko jednego.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

***
Avatar użytkownika

Posty: 721
Dołączył(a): 28.01.2005
Offline
PostNapisane: 7 wrz 2010, 06:54 
Cytuj  
Co do statsow to w gildiach można kupować na chwile obecna za 5k gili umiejętności pozwalające w pewnym stopniu na zamianę statsów jak na przykład Asceticism - zamienia 5 pkt vit na 5 pkt piety etc.


_________________
"Two little goblins, out in the sun. Down came a dragon, and then there was none."
Fluffy Thunder, Gladiator(FFXIV)konto aktywne
Maras, Dragoon/Samurai(FFXI)konto zawieszone

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.