mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 7 wrz 2010, 07:13 
Cytuj  
Nie 5k gil, a 5k class marks.

Class marks pojawiaja sie czasami jako nagroda w GL. Moga sie trafic w tych na lv10, ale baardzo zadko, w tych na lv20 juz czesciej, ale zebranie 5k moze troche zajac poniewaz, np. z GL lv20 srednio dostaje sie 500-1,5k mark'ow tylko, wiec jak sie ma pecha to zbieranie troche trwa :P Na dodatek, jezeli mamy wiecej niz jedna profesje rozwinieta to jeszcze nie wiemy, dla ktorego joba nam te marki sie pojawia jako nagroda :P

Pamietac tez trzeba, ze zeby marki dostac to danego GLa trzeba robic klasa, dla ktorej one sa, inaczej nagroda przepada.

W retail dojda jeszcze class questy, ktore maja dawac marki, wiec zbieranie moze bedzie ulatwione.

**

Posty: 307
Dołączył(a): 11.05.2005
Offline
PostNapisane: 7 wrz 2010, 09:48 
Cytuj  
Czy mozna bedac Gladiatorem nauczic sie miningu bs/gs itp - ale na bedzie nei interesuje mnie co bedzie "pozniej" ?

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 7 wrz 2010, 10:12 
Cytuj  
sola - kupujesz tools i jak zalozysz to jestes minerem. W FF14 zalozenie broni/toolsow = klasa/profesja :)


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.


Posty: 14
Dołączył(a): 12.03.2004
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 01:48 
Cytuj  
Bodziu napisał(a):
sola - kupujesz tools i jak zalozysz to jestes minerem. W FF14 zalozenie broni/toolsow = klasa/profesja :)


to jaki jest wiec sens wybierac na poczatku minera skoro grajac tankiem zakladam equpi odpowiedni danej profesji i jade z koksem jako mainer?
Niech ktos mi wytlumaczy prosze:)

**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 07:15 
Cytuj  
Um, wybor profesji na poczatku to praktycznie, ze kwestia kosmetyczna. O, tyle, ze dostajesz gear dopasowany dla danej profesji. Taki sam sens to ma jak wybieranie gladiatora, zeby potem zamienic sie w maga :P Nie jest to na prawde istotne.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 07:29 
Cytuj  
Dodam tylko do wypowiedzi Goku tyle, iz fakt na poczatku nie ma to zadnego znaczenia, ale potem juz ma, otoz sprzet (poza bronia) jest juz inny dla kazdej klasy. Ostanio np bylem u vendora i ogladalem portki, niby takie same, ale maja staty inne, owe statystyki sugeruja dana klase (np +vit albo +HP co sugeruje gladiatora), nie mowiac o tym, ze jest rowniez ograniczenie co do klas. Tak tez w przyszlosci nalezy sie spodziewac wiekszej roznorodnosci w sprzecie anizeli na samym poczatku :)

BTW Jaki lvl cap jest ?


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.

**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 07:31 
Cytuj  
Albo taki jak w CB czyli 30, albo zwiekszyli do 40.

Gra w retail na starcie powinna miec lv50 cap.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 07:35 
Cytuj  
Hmm... wlasnie szukam po necie i nie moge znalezc, jest jakies oficjalne info na ten temat ? Troche niski, aczkolwiek jak zobaczylem przy 10lvl ilosc expa potrzebna na next lvl z 7k wzroslo do 20k O_O :D Nie bedzie to latwe :)
A czy tu bedzie podobnie jak w FF11, ze np do tego 10lvl bije sie samemu bo szybciej a potem jakis content grupowy poza leve, no i czy ten cooldown leve bedzie w retailu zmniejszony ?

BTW. wczoraj widzialem jak kolo mnie latal lalafel o nicku Jingo Targaryen LOL, myslalem ze to nasz Rha. Chwila rozsadku mnie przekonala, ze to nie moze byc on, grac rasa, ktorej niecierpi hahaha ;D Szkoda ze fotki nie zrobilem, a potem juz go nie moglem znalezc :/


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.


Ostatnio edytowano 8 wrz 2010, 07:44 przez Bodziu, łącznie edytowano 2 razy
**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 07:40 
Cytuj  
Oficjalnego info nie ma, ale to sugeruje grzebanie w plikach gry.

Z tym expieniem to nie do konca wiadomo jak bedzie - takie rzeczy sa raczej przez dopiero odkrywane, co i jak sie predzej oplaca robic. W chwili obecnej w party oplaca sie chyba grac raczej tylko robiac leve, bo normalnie to exp jest podzielony, a chainow juz nie ma :p

Na starcie nie bedzie, S-E juz mowilo, ze taki byl ich zamiar i tak zostanie, moooze po jakims czasie i wielu lzach przelanych to zmienia :p

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 10:34 
Cytuj  
Tak po przegladaniu roznych stron nasunely mi sie pewne pytania:
1. jesli nie ma maila to jak niby mozna przekazywac pomiedzy charami itemy?
2. w bagu mamy niby 80 slotow ale craftujac, harvestujac i bijac moby szybko sie to nam zapelni, tak tez czy poza naszym bagiem jest jeszcze jakies miejsce na przechowywanie roznych itemow?
3. czy ktos gral w party, jesli tak to jak to wyglada w porownaniu z FF11?
4. czy guildleve maja rozne CD w roznych miastach czy po prostu sa sharowane (blizej to czy jak zrobie leve w ulda crafterski to w innym miescie tez dostane)?
5. jak wyglada sprawa napraw, czy uzywajac NPCeta duzo zmniejsza nam durability, a jak wyglada naprawianie przez nas samych lub innych?

dzieki z gory za odpowiedzi :)


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.

******

Posty: 3741
Dołączył(a): 27.02.2004
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 10:40 
Cytuj  
Nie ma opcji "trade"?
Śmieci/craft matsy chyba można przechowywać u retainera?


_________________
"The tendency to whining and complaining may be taken as the surest sign symptom of little souls and inferior intellects."
Francis Jeffrey

**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 10:41 
Cytuj  
1. W chwili obecnej to tylko trade... ale nie sadze, zeby w retail nie dodali tej opcji. Poprostu nie wdzieli sensu zeby w becie byla pewnie.
2. Mozesz tez przechowywac u swojego Retainera no i w bazaarze :D (bo z tego co pamietam tym razem jak sie cos wklada w bazaar to znika z inventory CHYBA)
3. brak doswiadczen glebszych :p
4. CD sa share'owane, ale listy sa osobne (czyt. jak zrobisz te 3 ktore Ci daja w Ul'dah, to mozesz isc do Gridanii i tam dostaniesz nastepne, nie mozesz poprostu nadal wziasc wiecej jak 8)
5. NPC naprawia itemy do 75% durability w tej chwili w tej chwili (przed wczorajszym patchem do 50%). Naprawianie samemu: patrzysz jaki item jest potrzebny, kupujesz, zakladasz tool do odpowiedniego craftu, wybierasz item, ktory chcesz naprawic w inventory (nie moze byc zalozony!) i klikasz ikonke repair. Jak nie failniesz to naprawisz item do 100% :p

******
Avatar użytkownika

Posty: 3952
Dołączył(a): 8.03.2004
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 10:55 
Cytuj  
Dzieki :)

Rha - chodzilo mi o przekazywanie pomiedzy altami, moj blad ze nie sprecyzowalem :)

To last question:
Ilu mozna miec retainerow i jak duza maja pojemnosc ? :)


_________________
"Why is it people who can't take advice
always insist on giving it ?" - J. B.

**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 8 wrz 2010, 11:01 
Cytuj  
Jeden retainer za darmo. W retailu kazdy nastepny to 1euro.
Retainer tez ma 80 slotow afair.

***
Avatar użytkownika

Posty: 721
Dołączył(a): 28.01.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2010, 17:55 
Cytuj  
Mam pytanie odnośnie tarczy, a mianowicie dostaje skilla w tarczy i czy ma ona levele jak w przypadku broni i jakieś dodatkowe skille z tego tytułu wpadają?


_________________
"Two little goblins, out in the sun. Down came a dragon, and then there was none."
Fluffy Thunder, Gladiator(FFXIV)konto aktywne
Maras, Dragoon/Samurai(FFXI)konto zawieszone

**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2010, 18:07 
Cytuj  
Yup and yup. Tyle, ze tarcza ma tych skilli o wiele mniej niz normalne bronie, a pierwszy chyba na rank 10 sie dostaje?

***
Avatar użytkownika

Posty: 721
Dołączył(a): 28.01.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2010, 18:20 
Cytuj  
A to super wielkie dzięki Gok


_________________
"Two little goblins, out in the sun. Down came a dragon, and then there was none."
Fluffy Thunder, Gladiator(FFXIV)konto aktywne
Maras, Dragoon/Samurai(FFXI)konto zawieszone

****

Posty: 1034
Dołączył(a): 20.09.2004
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2010, 08:03 
Cytuj  
Wczoraj szukajac moba z Ul'dah dolazlem do Gridannia :P no i jakos tak dziwnie nie moglem zaczac tamtego storyline :( Myslalem ze w retailu mozna zaczac wszystkie storyline. Czy ktos wie jak zaczac ten w Gridanni??


_________________
Obrazek

**
Avatar użytkownika

Posty: 7091
Dołączył(a): 24.11.2003
Offline
PostNapisane: 22 sie 2013, 06:09 
Cytuj  
Jak kogos kreci lore, to tutaj do poczytania dosc dlugi tekst o White Ravenie (Nael von Darnus), glownym przeciwniku z 1.0

http://gamerescape.com/2013/08/21/the-r ... ite-raven/

****
Avatar użytkownika

Posty: 1383
Dołączył(a): 14.11.2006
Offline
PostNapisane: 22 sie 2013, 06:12 
Cytuj  
Gokulo napisał(a):
Jak kogos kreci lore, to tutaj do poczytania dosc dlugi tekst o White Ravenie (Nael von Darnus), glownym przeciwniku z 1.0

http://gamerescape.com/2013/08/21/the-r ... ite-raven/


To on jest main bossem w instancji Castrum coś tam, czy jakiś inny kiep z Garlandu ?


_________________
FFXIV ARR: Moogle | Shin Ji | 50BLM/WHM/SMN/SCH/PLD/WVR/GSM/CUL/LTW/ALC

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.